HABİLHAN PEHLİVANLI


Başımıza taş yağacak!


Dün akşamüstü gazeteci abim Hakan Gökkaya´nın sosyal medya üzerinden paylaştığı bir video, Hakan abinin takipçisi olan birçok kişinin ?Yeter Artık!? tepkisine yol açtığı gibi, gece boyu yaşanan ?Yorum? trafiği ne hale geldiğimizin, hatta eskilerin tabiriyle ?Başımıza taş yağacak? hale geldiğimizin resmiydi adeta?

Nitekim olayı (her zaman olduğu gibi) çok farklı boyutlara çekenlerden tutun da, ?Allah´ın hükümlerine ne kadar uyup uymadığımızı yorumlayacak kadar? cüret sahibi şahıslarla muhatap olmamıza kadar nerelere gitti, bir bilseniz!..

***

Kimilerine göre bu işin magazin boyutu belki de ama, bakın tüm bunlara sebep olan videonun içeriğine:

?Alabildiğince yaşlı ve kendinden geçmiş, sanki yoldan geçerken zorla çevrilip o masaya oturtulmuş izlenimi veren saçlı sakallı bir amca(!) Kırıkkale Beşir Atalay İmam Hatip Ortaokulunda Kur´an-ı Kerim dersi veriyor.?

Buraya kadar sorun yok!

?Lakin aynı amca(!) vücudunun sandalyede olması gereken kısmını doğru yere yerleştirmiş yerleştirmesine? de? Amcanın(!) ayakları masanın üzerinde!.. Evet evet? Şaşırmayın? Her iki ayağını ?kovboy´ tarzı atmış masanın üzerine, amca(!) ders yapıyor! Daha doğrusu ders gereği öğrenciler tarafından okunan Kur´an-ı Kerim´i dinliyor!?

Bu duruma ne buyurdunuz???

Emin olun birçok kişi de sizin gibi tepki verdi olaya?

Verilen tepkilerin hemen hepsi de haklıydı?

Ancak içlerinden birileri, bu videoyu paylaşan Hakan Gökkaya hakkında ?gazeteci müsveddesi´ tarzında hoş olmayan ifadeler de kullandı?

Ki benim bakış açım biraz daha farklı oldu!

Öyle ya, bir eğitimci, bir öğretmen olarak bakmaya çalıştım olaya ve dedim ki:

?Bir tarafta, oturduğu makama ve dinlediği ?Allah Kelamına´ saygısı olmayan, ne idüğü belirsiz bir hoca müsveddesi, diğer tarafta ise elindeki cep telefonunu gayrı ahlaki bir biçimde, gizli görüntü çekmek için kullanan bir öğrenci müsveddesi...

Hangisine ne söyleyeyim ki?

Eğer burada birileri bir şeylerin müsveddesi olacaksa, kusura bakmayın, Hakan Gökkaya bu sıralamaya giremez! Zira bir ahlaksızlığı bir başka ahlaksızlıkla gizlice çeken çocuğun bu görüntülerini yayınlayan Hakan Gökkaya gazetecilik görevini yapmıştır...

Diğer bir konuya gelince, herhangi birisi basit de olsa bir yanlışlık yapıp bu da basına yansıyınca sesi soluğu çıkmayanlar, neden böyle sakallı, sarıklı, peçeli, çarşaflı tiplerin yanlışlarını kabullenemiyorlar, anlayamıyorum!

Yanlış yanlıştır...

Hele hele bu olayda ?Sakallı dini bütün hocamız(!)´ bizzat Cenab-ı Allah´ın kelamına saygısızlık ediyor, bunun savunulacak nasıl bir yönü var?

Hem böylelerini ifşa edince İslam zarar görmez merak etmeyin, sadece İslam´ı kullanan bu tipler zarar görür, korkunuz olmasın!!!?

***

Aman Allah´ım, sen misin bu yorumu yapan!

Hele bir kişi vardı ki, başta ben, Hakan Abi ve Dr. Ömer kardeşimiz olmak üzere bizim dini yaşama şeklimize kadar yorumlara malzeme yapmaya kalktı!

Kalksın!

***

15 Temmuz akşamı ülkemizin tepesine bir karabasan gibi çöküp, devletin silahlı kuvvetlerine, emniyet kuvvetlerine, eğitim kurumlarına, sağlık kurumlarına, üniversitelerine ya da işte aklınıza gelebilecek tüm kurumlarına kadar sızan, bu kurumları kendi düşünceleri doğrultusunda kullanan FETÖ´nün?

PKK yetmiyormuş gibi bir de IŞİD belasını ülkemizin başına saranların; yüzlerce, binlerce asker, polis, sivil insanımızın katledilmesine, şehit edilmesine yol açanların kullandıkları malzeme de DİN değil miydi?

***

İslam´a bunca zarar verenleri eleştirmek, hatta ifşa ederek İslam üzerinden rant elde etmelerini engellemek dururken, nedir bu korkunuz?

Her seferinde de tepki aynı: ?Bu tipleri bahane ederek İslam´a saldırıyorsunuz!?

Behey, Yaradılışın sırrına erememiş aklı kıt mahlûkatlar!

Asıl bu tiplerin ve sizin gibilerin İslam´a zarar vermenizi engellemek için insanları uyarıyor, uyandırıyoruz!

?Ey İnsanoğlu, İslamiyet´i bu tiplere bakarak değerlendirmeyin! Müslümanlık, bu tiplerde gördüğünüz gibi bir din değil!? çığlıklarıdır bizimkisi?

Ama sizde bunu anlayacak kapasite nerdeeeeeee?

Ünlü İngiliz şarkıcı Cat Stevens, kendi isteğiyle Müslümanlığı seçti ve Yusuf İslam adını aldı?

Tamamen kendi araştırmaları sonucu ve Cenab-ı Allah´ın hidayet vermesiyle İslam dinini tercih eden adamcağızın Müslüman olduktan bir süre sonra yaptığı bir açıklama sizin gibilere tokat niteliğindedir aslında:

?İslamiyet´i tanımadan önce Müslümanları tanısaydım Müslüman olmazdım!?

?

İyi de sizde bunu anlayacak kapasite nerdeeeeeee???

 

  • Cuma 27 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.1 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 28.9 ° / 10.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu