MURAT KARADAĞ


Asın gitsin!

Asın gitsin!


Türkiye iki günden bu yana Ankara adliyesinde görülen ?Darbe? davasına kilitlendi adeta

Bir ayda benzine 3 kez zam yapılmış, doğal gaza yılın en yüksek zammı gelmiş kimin umurunda.

Bu davayla özellikle 50?li kuşağı tamamı bir şekilde ilgilidir. Ama ilgisi olmayanlara ne demeli.

Her neyse ?Kuşa bak, kuşa bak? cinsinden açılan ve iki günden bu yana milletin dikkatini çekmeyi başaran dava öyle veya böyle ?Nitekim? başladı.

Birileri ?Kendini akıllı sayan birileri? 30 yıl aradan sonra saksıyı çalıştırıp gündemin boşluğunu doldurmanın en pratik yolunun bu olduğunun şifrelerini çözdü ve düğmeye bastı.

?Cumhuriyet tarihinin en büyük davası, asrın yargılaması, böyle dava bir daha görülmez? gibi çığırtkanlar aracılığı ile süslü, şadavatlı, parıltılı cümlelerle sunulan ?Tiyatro? gibi bu davadan kim karlı kim zarlı çıkacak o da belli değil

Neymiş efendim, dünya görsün Türkiye?de Darbelerde, darbecilerde yargılanıyormuş. Artık hiçbir suç cezasız kalmayacakmış. Birilerine şirin görünmek adına yapılan bu manevrayı yapanlar kimin karlı, kimin zararlı çıkacağını hesap etmişlerdir mutlaka.

30 yıl önce bir şekilde darbe çığırtkanlığı yapanlar, darbecilerin yaptığı Anayasa?ya ?Evet? demek için yarışanlar davaya müdahil olmak için birbirlerini çiğnercesine adliye önüne koşuyorlar.

O yıllarda kendi hayatından endişe duyanlar, yaşadıklarını şükretmek yerine hazırlanan planın bir parçası olmak için tabiri uygun ise kendilerini yerden yere atıyorlar. Bu iki yüzlülük içinde kendini kaybedenler bir zamanlar önünde diz çöküp medet umanlar bugün 95 yaşına gelmiş beklide akli melikesi bile yerinde olmayan Evren?i ?Asın? deme cüretini bile kendilerinde buluyorlarmış.

Tam bir tiyatro görünümündeki bu gelişmeleri izlerken insanın içinden ?Asın gitsin? diyesi geliyor. Hatta ?16 metrelik bir vincin ucuna asın Türkiye?nin en büyük meydanında sallandırın? dememek için insan kendini zor tutuyor.   

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu