MURAT KARADAĞ


Aramızdaki FETÖ´cüler..!


Bana göre Türkiye 15 Temmuz akşamından daha tehlikeli bir süreci yaşıyor. İçinde bulunduğumuz sürece dair söylenenler, yazılıp çizilenler tabloyu özetliyor.

15 Temmuz´da Asker görünümlü piyonlar, teröristler tanklarla milletin üzerine ateş yağdırırken bu millet canı pahasına kutsal bir mücadele sergiledi.  

Onlar canlarını hiçe saydılar; şehit oldular, gazi oldular, bir gecede öldüler, ama bin yılı kazandılar! Bu yüce millet büyük bir imtihandan geçti o.. gün.

15 Temmuz sonrası devletin kurumlarında, aslında çok önce olması gereken FETÖ Terör Örgütü´nü temizleme harekâtı başladı. Kesintisiz yayılarak sürüyor.

Devletin hücrelerine kadar sızmış hainlerle mücadele etmenin Doğu ve Güneydoğu´nun dağlarında terörist avlamaktan daha zor olduğunu hep beraber görüyoruz.

Onlar ki şekilden şekle girmekte zorlanmayan,  ihanetin her türlüsünü zerre tereddüt duymadan yerine getirebilecek akıl, izan ve vicdan yoksunu mahlûklar!

16 Temmuz sabahında yeni bir güne uyanan Türkiye´nin kurumlarında başlatılan operasyonların ağırlık merkezi asker, polis ve yargı oldu.

Düşünebiliyor musunuz, ülkede üç önemli güç mekanizması, milletin ilk gidip sığınacağı kurumlar bu zamana kadar devletin iradesi dışında işlemiş.

Ya da birileri paralel bir devlet yapılanması ile devlet iradesine karşı durmuş. Karşıda bir muhatap, bir düşman, bir cephe yok. Hayali bir varlık gibi?

Aslında 15 Temmuz şerrin hayra dönüştüğü bir milat oldu. Ülkenin tüm uzuvlarını saran o illetten mendebur hastalıktan kurtulma sürecine dönüştü

15 Temmuz akşamından sonra verilen mücadelenin devletin bekası adına ehemmiyetini anlatmak için sözler yetersiz kalır. Bugüne dair her şey ortada?

Kıldan ince kılıçtan keskin bu süreçte, süreci yönetenlere ışık tutulmaz ise, Türkiye yeni bir felaketin eşiğine sürüklenir sorun o zaman başlar.

Erdoğan´ın da bu durumun farkında olduğuna inanıyorum/inanmak istiyorum. Öncelikle AK Parti teşkilatlarının Ankara´dan, taşraya topyekûn bir röntgenden geçirilmesi kanaatini taşıyorum. 

AK Parti Genel Merkezinin parti teşkilatlarına gönderdiği yazının içeriği de bu yöndeydi. Gereği yapıldı mı? Bilmem ama hiç kimseye ayrıcalık tanınmamalı, kimsenin gözünün yaşına bakılmamalı.

Bu manada şahsen kafamda soru işaretleri var mıydı?

Vardı? Sürece bakıldığında tırnak içinde söylemek gerekirse ?At izinin, it izine? karıştığını, yapılan uyarı ve ikazların gereğinin yapılmadığını görüyoruz.

Siz eğer bu yapıyı tabanda her şeyden habersiz, sadece Allah rızası için bu yapı içinde yer almış, gönlü insanlığa hizmetle dolu yurdum insanına bakarak değerlendirirseniz yanılırsınız ki. Durum bu yönde?

Sanırım mevzu anlaşıldı! Kim kimin ne olduğunu çok iyi biliyor. AK Parti Kırıkkale kadın kolu başkanı istifa etti, İstifa gerekçesi afaki bir açıklama ile geçiştirildi. Oysa öyle olmadığı iddia ediliyor.

Parti yetkililerinin yüksek sesle söylediği gibi parti içinde derinlemesine bir araştırma yapıldı mı? Yapılmadı mı? Yapılmışsa gereği niçin yapılmıyor? Yapılmamışsa niçin yapılmıyor? Merak konusu.

O günden bu güne sadece Milletvekillerinin zaman zaman 15 Temmuz darbe girişiminin başarıyla engellenmesi ve Demokrasinin korunması üzerinden yaptıkları siyasi konuşmalarına tanık oluyoruz.

Geçtiğimiz gün Genel Başkan Yardımcısı Elitaş´ın açıklaması bu yönde oldu. AK Parti´de FETÖ´cü olduğu düşünülen 519 kişi tespit edildi şeklindeki açıklaması kamuoyunda ne karşılık bulur bilinmez.

Bu yapıya karşı yapılan operasyonları takip ediyoruz. Gelişmelere, yapılan gözaltılar, işten uzaklaştırma ve tutuklamalar özelinden bakacak olursak bu güruh yapıyı daha iyi analiz edeceğimizi sanıyorum.

Herkesin çevresini iyi tahlil edip, bu yapının temizlenmesi için çaba harcamasının milli bir vazife olduğunu bilerek başlatılan bu mücadelenin başarıya ulaşmasına katkı vermesi gerektiğine inanıyorum.

Elbette mağduriyetlerin yaşanmaması için, bu güruh yapıdan geçmişte mağdur olmuş olan bir kişi olarak azami dikkat ve özenin gösterilmesinin de insanlık vazifesi olduğunu buradan ifade ediyorum.

Yıllar önce işimden hiçbir gerekçe gösterilmeksizin uzaklaştırıldığımda hiç düşünemediğim ve göremediğim hususları bugün açık ve net gördüğümü buradan ifade ederek, yetkililerin dikkatine sunmak istiyorum.

O yıllarda görevimi şerefli bir şekilde eksisiz yaparken, başarılı bir performans sergilerken ben ve çevremde yüzlerce kişinin işine son verildiğinde ben dâhil hiç birimiz böyle bir hususu düşünmemiştik.

Yani kulakları çınlasın o dönem genel müdür olan Hilmi Bengü dâhil hemen tümü işinde başarılı, vatanını ve milletini seven bizlerin işine bu karanlık güruh zihniyeti son vermiş!

Ben ve diğer arkadaşlarımızın hatta genel müdürümüzün yerine atananların kimler olduğunu bilsek de bu yapının böylesi ahlaksız bir hareketin içine girebileceğini ben şahsen tahmin etmemiştim.

Dönemin Başbakan Yardımcısı Arınç´ın sorumluluğunda olan kurumdan işine son verilenlerin yerine Zaman Gazetesi, Cihan Haber Ajansı´nın yanı sıra cemaat okullarının müdürleri ve çalışanları getirilmişti.

O.. dönemde göreve getirilenlerin bazılarının bugün aynı görevde olduğunu, devletin en üst makamlarına rahatlıkla girip çıktıklarına tanık oluyorum.

Hatta o dönemde Emniyet binası içinde kendilerine oda tahsis edilerek orada barınmaları dahi sağlanan kişilerin görevinin başında olduğunu sanıyorum.

O dönem malum evlerde barınan ve bugün kendisini kamufle edip bizden daha fazla anti FETÖ´cü olarak aramızda bulunanları ilgililerin bilgisine sunuyorum.

Hiç kimse beni veya benim gibi düşünenleri, ?ispiyoncu, iftiracı? gibi yaftalayarak kendince kendini sütten çıkma ak kaşık göstermeye çalışmasın.

Eğer bu vatan-millet meselesi ise ki evet vatan ve millet meselesi, ben de vatanını ve milletini seven bir birey olarak üzerime düşeni yaptığıma inanıyorum.

Öyle ki bu güruhun bundan sonraki süreçte toparlanma gibi bir harekete girerse taban bulamayacağını kimsenin garanti edemeyeceğini biliyorum.

15 Temmuz´un bir darbe ve darbeye karşı duruşun şanlı bir tarih olduğundan yola çıkarsak her türlü sinsilik ve kahpeliğe karşı doğru gözle bakıp, devletin kılcal damarlarına kadar nüfuz etmiş pislikleri temizlemenin elzem olduğunu buradan bir kez daha söylüyorum?

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu