CÜNEYT TÜRKOĞLU


ALİ KEMAL’İN DÖNÜŞÜ

Son 4 maçında 2 beraberlik 2 mağlubiyet alarak düşüş sürecine giren takımımız, play off mücadelesi veren Edirnespor’u evinde ağırladı.


Son 4 maçında 2 beraberlik 2 mağlubiyet alarak düşüş sürecine giren takımımız, play off mücadelesi veren Edirnespor’u evinde ağırladı.

 

Maçın ilk yarısında belki de sezonun en iyi futbollarından birini oynadık. Emrah ve Ali Kemal’in attığı gollerle 2-0 önde kapadığımız ilk yarıda en dikkat çeken isimlerden birisi de kalecimiz Yunus Emre’ydi.

 

Karşılaşmada 1-0 öndeyken karşı karşıya bir pozisyonda müthiş bir kurtarış yapan Yunus Emre, maçın da dönüm noktasına imza atmış oldu.Zaten kurtardığı topun dönüşünde de 2.golü bularak maçı kopardık. Yunus Emre, sadece bu kurtarış ile değil maç içindeki diğer kurtarışlarıyla ve pozisyonlara hakim olmasıyla da genç yaşına rağmen ilerisi için umut verdi.

 

İkinci yarı ise takımımız oyundan biraz düştü. Buna rağmen gol yemedik ve maçın yıldızı Ali Kemal’in attığı golle maçı 3-0 kazandık.

 

Neredeyse herkesin iyi oynadığı maçta en dikkat çeken isimler Ali Kemal, Emrah,  Seyit ve Reha oldu.

Ali Kemal kadro dışı kaldıktan sonra performansı sürekli geriye gitmişti. Bugünkü maçta attığı 2 golün yanı sıra oynadığı muhteşem futbol ve büyük azmiyle galibiyetin mimarı oldu. Kendisinin bizim için ne kadar önemli bir isim olduğunu bu maçta da görmüş olduk.

Yine Emrah orta sahadaki mücadelesiyle, Seyit de kanat bindirmeleriyle rakibin çözülmesinde etkili oldu.

Her ne kadar gol atamasa da sahanın en iyilerinden birisi de forvetimiz Reha’ydı. Diğer oyuncularımıza alanlar açmasıyla, rakip defansı yormasıyla, aldığı hava toplarıyla ve bitmek bilmeyen mücadelesiyle galibiyette önemli bir rol oynadı. Bir şutu direkten döndü, birkaç şutunda kaleci gole izin vermedi. Şansı da yanında değildi. Gol atmaya başladığı zaman bir daha zor durdurulacak gibi duruyor.

 

Bu maçta beni üzen ve hocamızı eleştireceğim tek bir nokta vardı. Sahanın iyilerinden olan ve çok da yorgun görünmeyen Yasin,  66.dakikada oyundan alındı. Kendisi de bu karara sinirlenmiş olacak ki kulübeye gelmeden doğrudan soyunma odasına gitti. Maçın ikinci yarısında özellikle Uğur Ayhan oyundan çok düşmüştü. Ben Uğur çıkar diye beklemiştim ama hocamızın bu kararına şaşırdım. Umarım sahadaki mücadelenin ve oyunda kalmanın arzusuyla soyunma odasına gitmiştir ve sonra tatlıya bağlanmıştır. Yasin Reis takımımızın en önemli silahlarından birisi. Onu kaybetmemeliyiz.

 

Ufak bir eleştirim de görevlilere olacak. Hem zemin hem de tribünlere çıkan merdivenler buz tutmuş gibiydi. Zemin futbolcular için tehlikeli olurken merdivenler de bizler için tehlikeli oldu. Görevliler umarım sonraki maçlarda bu hassas konuya dikkat ederler. Ne bir futbolcumuz bu zeminde sakatlansın, ne de taraftarımız buzlu merdivenlerde düşerek bir yerine zarar vermesin.

Haftaya deplasmanda ligin en önemli maçlarından birine çıkacağız. Erok maçında takımımıza sonsuz başarılar dilerim. Edirne maçındaki mücadelenin haftaya da aynı şekilde devam etmesi dileğiyle

  • Çarşamba 29.4 ° / 15.1 ° false
  • Perşembe 29.3 ° / 13.5 ° false
  • Cuma 27 ° / 10.3 ° Güneşli