MURAT KARADAĞ


AK Parti, CHP veya MHP


Ak Parti temayül yoklaması, kamuoyu araştırmaları ve Sivil Toplum temsilcilerinin temayülü ile bir değerlendirme yaptı..

Listelerin sıralaması sanırım 7 Nisandan sonra netlik kazanacak. Bu konudaki görüşlerimizi beyan etmiştik. Biz fikrimizi beyan etsek de tabi ki asıl sözü Genel Merkez söyleyecek.

CHP diğer illerde olduğu gibi adaylarını ön seçimle belirledi. Partililer kendilerini temsil edecek isimleri sıralayıp İşte bizim adaylarımız” diyerek iradelerini ortaya koydu.

Kırıkkale'de halkın beklentisi Ak Parti ve MHP üzerinde yoğunlaşıyorken CHP'nin bu atağı kamuoyundaki algının değişmesine neden oldu. AK Parti bu sefer 3-0 yapamaz söylemleri yükselmeye başladı.

Bilindiği üzere Kırıkkale'nin 3 milletvekili hakkı var. Ak Parti, kaçını MHP veya CHP bir vekil çıkaracak mı, yani bu sefer sonuç 1-1-1 olur mu onu da 7 Haziran'da hep beraber göreceğiz.

MHP'nin Kırıkkale'de oyunu artırması aday sıralamasına bağlı olacak gibi gözüküyor. Sevilen sayılan ve kamuoyunca takdir gören adaylar sıralamaya girerse MHP Ak Partiyi zorlar, yok halkın tasvip etmediği ve takdir görmeyeceği adaylarla kamuoyu karşısına çıkacak olursa malum netice gerçekleşir. Malum netice nedir: 3-0, Ak Partililer ne bekliyor? 3- 0.

Kırıkkale kamuoyunda çok ciddi değişiklik beklenmiyor. Ak Parti halen yüzde ellinin üzerinde bir netice bekliyor .MHP nin beklentisi farklı olsa da oylarını artırması ve Ak Parti ile yarışır hale gelebilmesi  için aday sıralamasına özen göstermesi gerekiyor. Bu sıralamayı diğer adaylara saygısızlık olmasın diye  yazmayı düşünmüyoruz.

Zaman azaldı ama, MHP Kırıkkale'de bir kamuoyu yoklaması yapmalıydı. Ak Parti gibi Sivil Toplum Örgütlerinin ve derneklerin görüşlerini sormalıydı.

Bir de kendi partisi içinde temayüle benzer bir yoklama yaptırmalıydı. Buna ön seçim de denebilir. Bütün bunların sonucunda aday sıralaması yapılabilirdi.

Tabii ki Partinin genel merkez görüşü önemelidir, anacak bu illere göre değişebilir. Her şeye rağmen biz sıralamayı yaparız halk ne derse desin deniyorsa söylenecek sözümüz yoktur.

MHP aday sıralaması için yoğurdu üfleyerek içmek zorundadır. SMS aracılığı ile parti üyeleri üzerinden yapılan yoklama sonucu en kısa sürede MHP genel merkezine iletilmelidir.

MHP'nin ciddi bir oy almasının ve bir milletvekili çıkarmasının ön koşulunun, sevilen takdir gören adayları sıralamaya koymasıyla mümkün olacaktır,

Onun için MHP Ocaktan yetişmiş, genç dinamik, Kırıkkale'yi bilen, partinin her kademesinde görev almış, kamuoyunun üzerinde ittifakla ”evet” diyebileceği isimler üzerinde yoğunlaşmalıdır

MHP Parti içindeki kırgınlıkların üzerine gidecek, hiçbir gruba tabi olmamış eski küskünlerin kapısını çalacak, büyük küçük ayırt ekmeden tüm partilileri kucaklayacak isimleri seçmelidir

MHP'nin seçeceği adaylar MHP dışından da MHP'ye oy getirecek vasıfları üzerinde barındıran özellikte Kırıkkale'nin kozmopolit yapısına hitap edecek dürüst ahlaklı isimler olmalıdır

rafet rafet
2.04.2015 09:01:57
sıralama sms göre1- halil öztürk,2-abdullah pekköz,3-seyyit ahmet4-recep mızrak5-merih karayol

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu