MEHMET ALTUNDAĞ


AKDOĞAN YA KAYSERİ TSO BAŞKANI OLSAYDI!

AKDOĞAN YA KAYSERİ TSO BAŞKANI OLSAYDI!


Bilindiği gibi Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesinde doğalgaz yok. doğalgaz boru hattının OSB?nin yanı başından geçmesine rağmen doğalgaz alınmamış. Doğalgazın olmayışı hali hazırda ki yatırımcıyı perişan ederken, yatırım yapmak isteyen de yatırım yapmaktan vazgeçiyor.
 
OSB? nin Nurettin Aydın başkanlığında ki yeni yönetimi doğalgaz sorununu çözmek için bedeli   1 milyon 500 bin TL olan bir proje hazırladılar.
 
Aralarında Kırıkkale, Nevşehir, Kırşehir ve Aksaray illerinin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla kurulan Ahiler Kalkınma Ajansı Projeyi uygun buldu. Projeye göre doğalgaz yatırım tutarının 1 milyon TL. sı OSB tarafından, kalan 500 bin TL ise Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından hibe olarak karşılanacak, hibe olarak verilebilmesi için ise onay kurulunun kararı olması gerekiyordu.
 
Onay kurulunda Kırıkkaleyi temsilen Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Genel Meclisi Meclis Başkanı Kudret Sayın ve Ticaret Odası Başkanı Cemalettin Akdoğan bulunuyordu.
 
Cemalettin Akdoğan hariç, diğer değerli yöneticilerimizin o gün çok önemli işleri olacak ki OSB için hayati önem taşıyan toplantıya katılamamışlar?
 
Katılan Ticaret Odası Başkanı Cemalettin Akdoğan ise Projenin kabulü için değil de kabul görmemesi için elinden gelen hiçbir gayreti esirgememiş, bu proje uygulanamaz, gerekçesiyle ret edilmesini sağlamış.
 
Konuya ilişkin OSB yönetimi yaptıkları açıklamada; ?son onay yönetim kurulu toplantısına Kırıkkale?mizi temsilen Kalkınma Ajansı yönetiminde olan sayın Valimizin, sayın Belediye Başkanımızın, sayın İl Genel Meclisi Başkanımızın toplantıya katılmadıkları, bir tek Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı sayın Cemalettin Akdoğan?ın katıldığını öğrendik. Toplantıya katılan sayın Cemalettin Akdoğan?ın hem projemizin, hem de Kırıkkale Organize Sanayi bölgemizin aleyhinde beyanda bulunduğu nu, Organize Sanayi Bölgesinin bu projeyi gerçekleştiremeyeceğini , verilecek kaynağı heba edeceklerini ifade ettiğini öğrendik. Doğrusu ilk duyduğumuzda inanmadık ve bunun için toplantıya katılacak üç ayrı kişiden olayı teyit etme ihtiyacı duyduk. Kırıkkale için takriben ikinci bir MKE ve halen 2.000 kişiye yakın çalışanı olan, tam faaliyete geçtiğimizde en az 4.000 kişi istihdam edecek Organize Sanayi Bölgemize böyle bir hareketin Kırıkkale sanayicisine Kırıkkale halkına nasıl reva görülebildiğini hala anlayabilmiş değiliz.? 
 
Bu iddialar OSB başkanı Nurettin Aydın ve yönetimine ait.
 
Söz konusu iddialar bir haftadır Kırıkkale kamuoyunda tartışılıyor, konuşuluyor. Konunun muhataplarından başta Cemalettin Akdoğan olmak üzere olayla ilgili tatmin edici açıklama yapılmıyor.
 
Demokrasilerde kamuoyu çok önemlidir. Demokrasi demek açık toplum demektir. Açık toplumlarda halkla her şey paylaşılır. Gizli kapaklı işler olmaz demokrasilerde.
 
TSO başkanı verilmesi düşünülen 500 bin TL. hibeye engel olmuşsa bunun gerekçesiyle beraber kamuoyu ile paylaşmak zorundadır. Eğer haklı gerekçesi yoksa O koltuğu hemen bırakmalıdır.
 
TEPKİSİZ
TOPLUM
OLDUK
Kendi şehrinin organize sanayi bölgesine yatırımı engelleyen bir Ticaret Odası Başkanına bir iki gazete dışında doğru dürüst tepki koyan yok.
 
Ticaret Odasının yöneticileri konuyu tartışmaya bile açmıyorlar, açıyorsalar da haberimiz yok.
 
İş adamları sessizliğini koruyor.
 
Kimden neden çekiniyorsunuz anlamış değiliz.
 
Düşünün ki Cemalettin bey Kayseri ticaret odası başkanı. Adamı deli ederler. O koltukta bir gün bile oturtmazlar.
 
Ya bizim meslektaşlar!
Anlı şanlı köşe yazarlarımız bir cümle yazmadılar, yada yazamadılar. İçi boş halkın ilgisini çekmeyen bir çok konuyu her gün gündeme taşıyıp yazıp çizip ahkam kesenler, şehrin geleceğini ilgilendiren hayati meseleden hiç bahsetmemeleri anlamakta zorlanıyoruz.
 
Kendimize göre yanlışlıkları, haksızlıkları, yolsuzlukları yazmaya devam edeceğiz.
 
Çünkü ??haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır??
  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 9.1 ° Güneşli