MURAT KARADAĞ


AK Saçlı, AK Partililer

AK Saçlı, AK Partililer


Başbakan yardımcısı Bülent Arınç geçtiğimiz günlerde Kırıkkale’ye 2 defa gelip gitmiş!

“Vallahi bizim haberimiz yok” desem olmaz. “Haberimiz vardı ama” desem olur mu bilmem.

Yani Bülent Arınç Kırıkkale’ye geçtiğimiz aylar içinde iki defa gelip gitmiş. Ben söylemiyoruz

Niçin geldi, gelişi resmi bir ziyaret mi? yoksa özel bir görüşme mi? Bunu da bilmiyorum.

Bildiğim tek şey var. Geçtiğimiz günlerde gazeteci Barış Yarkadaş’ın da sözünü ettiği gibi Bülent Arınç Kırıkkale’ye 2 defa geldi.

Rarış Yarkadaş’ın iddiasına göre;

1-AK Parti içindeki 3 dönem uygulamasına takılan 64 Milletvekili yakın zamanda uygulamaya karşı bayrak açacak

2-Bu milletvekilleri yeni bir parti kurma çalışması yürütüyor, Bülent Arınç’ın liderliğindeki bu oluşum Cemaat ile barışacak

3-Bülent Arınç’ın Kırıkkale ziyareti de bu yönde oldu. Cemaatin ileri gelenleri ile bu konular üzerinde görüşme yaptı.  

Usta gazeteci-yazar, Barış Yarkadaş’ın geçtiğimiz günlerde Halk TV’deki bir programda öne sürdüğü iddialara bakılırsa durum bu.

Olayı Kırıkkale bazında değerlendirmek gerekirse bu oluşum içinde Beşir Atalay var mıdır? Bilmiyorum ama uygulamaya takıldığına göre Atalay’ın da bu oluşum içinde var olduğunu söyleyebilirim. Hatta “Mümkündür” diyebilirim.

Durum böyle olunca AK Parti’de geçtiğimiz seçimde olduğu gibi “1 Numara’nın” rezerve olma durumunun ortadan kalktığını söyleyebilirim. Yani aday adayı olan herkes “1 numara” adayı olmaya yakın olduğunu bilmelerini isterim

Onun için bu dönem AK Parti’den aday adayı olmak isteyenlerin gönül rahatlığı ile aday, adaylıklarını açıklamaya başladıklarına hep birlikte tanık oluyoruz.  

Aday adaylıkta isimleri öne çıkanlara bakılırsa bu dönem aday adayı sayısında patlama olacağı kaçınılmaz bir gerçek olarak önümüze çıkıyor. Öyle de olacak gibi görünüyor.

Eski Milletvekili Turan Kıratlı, Mustafa Özbayrak ve Kemal Albayrak, Mevcutlardan Oğuz Kağan Köksal ve Ramazan Can adaylık için ilk akla gelen isimler olarak dikkat çekiyor.

Önceki gün ve dün aday adaylığını ilan edenlerin dışında Atalay’ın varisi olarak bilinen eski Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ın birinci sıradan adaylığı olur mu? bilinmez ama aday adaylığına kesin gözle bakılıyor.

Ayrıca Futbol Federasyonundaki görevinden istifa eden Ergün Tekin, Baro Başkanlığından istifa eden Ayhan Yılmaz, Yardımcısı Mustafa Babayiğit ve diğer iş adamı, esnaf ve özel sektörden çok sayıda isim.

Bunlardan bir tanesi de Belediye Seçimlerinde Keskin Belediye Başkan adayı Esra Yılmaz “Belediye olmadı, vekil olayım” cinsinden aday adaylığına kesin gözle bakılıyor. İddialar doğru ise kontenjan gibi adından söz ediliyor

Osman Acar, Av. Orhan  Aytekin, Regaip Kurtoğlu, Nuh Dağdelen, Ömer Faruk Ilıcan, eski İl Başkanı Mehmet Demir, gibi daha çok sayıda güçlü isimin aday adaylığı için bugün yarın başvuru yapmaları bekleniyor.

Kısacası AK Parti’de bu dönem aday adayı enflasyonu yaşanacağa benziyor. Çünkü yukarıda da bahsettiğim gibi parti içindeki demokrasinin bu dönem tam işlemesi muhtemel görünüyor. En azından şimdilik öyle sanılıyor.

Öyle olmaz ise ne olur? AK Saçlı AK Partililerin dediği olmuş olur ki geçtiğimiz dönemlerde yapılan haksızlıklar tekrarlanmış olur.

SEYHAN KARALÖK
16.02.2015 11:40:17
MURAT ABİ ÇOK DOĞRU BİR KONUYA TEMAS ETMİŞSSİN AYENN ÖYLE OLACAK GİBİ İNŞALLAH ANCAK BÖYLE OLURSA AK PARTİDE DEMOKRASİ İŞLEMİŞ OLUR YOKSA BİR KİŞİNİN İKİ DUDAĞI ARASINDA İNSANLARA HAKSIZLIK EDİLİYOR

selma tüzel
16.02.2015 13:31:36
evet ya çok doğru bu ak saçlılar gitsin yeni Türkiye ye yeni isimler hakim olsun genç dinamik bu böyle Bülent arınç ta istediğimni alamadı parti kuracağım diye rest çekiyo

ali eroğlu
16.02.2015 15:26:55
çok haklısınız artık ak parti bu eskimiş kafalardan kurtulmalı kendini yenilemeli onların politikaları artık prim yapmıyor

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu