MURAT KARADAĞ


AK Partiye il başkanı olmak

AK Partiye il başkanı olmak


Kırıkkale siyaset kamuoyunda merakla beklenen AK Parti İl Başkanı nihayet geçtiğimiz hafta belli oldu.

Eski başkan Mehmet Demir’in istifa ettirilmesiyle boşalan AK Parti İl Başkanlığına eski merkez ilçe başkanlarından eski ANAP’lı Mürsel Akçay atandı

 Hayırlı olsun..

 Mürsel Akçay isminin gerek kamuoyunun beklentisi gerekse başkanın yöresi itibarıyla sürpriz olduğunu söylersek abartılı bir söz etmemiş oluruz.

Çünkü günlerdir kamuoyunda enine boyuna tartışılan hatta isimler üzerinde bahisler bile oynanan il başkanlığı konusunda beklentiler başka yöndeydi,

Yani, Demir’in Kırşehirli, Saygılı’nın da Obalı olmasından dolayı kamuoyunda yeni il başkanının Keskin’li olacağı yönünde bir algı oluşmuştu.

Aslında bu öngörü il genel meclisi başkanlığı seçiminde bazı çevrelerce kamuoyuna pompalanıyordu ya Keskinli algısını bunun sonucu olarak görmek mümkün.

Bilindiği üzere Kırıkkale’de yıllardır hakim olan yöre siyasetinin sonuçlarını son seçimde biraz kırılmış olsa da hep beraber yaşadık ve gördük.

Son seçimde yine adaylara yerli yabancı, Keskinli, Oba’lı, veya Kırşehirli, çukurun adayı, Irmak bucağının temsilcisi gibi sıfatlar monte edildi.

Adaylarda kendilerine atfedilen bu sıfatlarla seçmenin karşısına çıktı. Bu çıkış zaman zaman açıktan, zaman zamanda kapalı kapılar ardında hatta çeşitli pazarlıklara bile dönüştü.

Ancak alınan sonuçlar bu siyasetin artık Kırıkkale’de prim yapmadığının en açık örneği olarak dikkat çekti. Yani yöre siyasetine sarılanların aldıkları sonuç ne yazık ki işin hiçte öyle olmadığını ortaya koydu.

Mürsel Akçay geçtiğimiz gün birde basın toplantısı düzenleyerek AK Parti’nin Kırıkkale’deki başarılarına başarı katacaklarını söyledi. Kırıkkale’de birleştirici olacaklarını kaydetti.

Şu sıralarda ise başkanlık ismi kadar merak edilen yeni yönetime kimlerin gireceği tartışmaları yapılan AK Parti’de yönetime girecek isimler üzerinde hummalı bir çalışma yapıldığını duyuyoruz.

Bazen yapılan etkinliklerde Mürsel Akçay’ın ensesinden, yanından poz veren simaları sadece fotoğraflardan görüyoruz. Son bir haftadır Akçay nerede bazı o simalar orada kendini gösteriyor.

Yani AK Parti il başkanı olmak, ilçe veya gençlik kolu veya kadın koylu başkanı olmak ne kadar önemli ise yönetime girmek ve yönetimde yer almakta o kadar önemli olsa gerek partililer hizmet için adeta birbirleriyle yarışıyorlar. Allah Hayırlısını versin

 

seyit haftcı
3.07.2014 11:48:43
milletvekili adaylarının keskinli olması içinr zemin hazırlanıyor. akıllı ak partililerde buna alkış tutuyor çok güzel bir yazı olymuş

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu