YUNUS PEHLİVANLI


AK PARTİ ADAYLARI YANILDILAR-MI

AK PARTİ ADAYLARI YANILDILAR-MI


 

 

 

        “ En tehlikeli insanlar büyük makamlara gelmiş küçük insanlardır.” Anonim

 

      İlk önce Ak Parti aday adaylarını şöyle bir hatırlayalım. İlk aday adayı Serdar Duru oldu.

Ve daha sonra; Nuh Dağdelen, Kemal Albayrak,Mehmet Saygılı,Salim Bozdemir,Ahmet Özdemir, adaylık için müracaat ettiler.

Hurşit Gündoğan’ın aday adaylığının kabul edilmediği bildirilse de yakın çevresi Gündoğan’ın halen aday adaylığının geçerli olması için uğraştığını ifade ediyorlar. Ve İl başkanının istifa etmeden aday olması mümkün olduğuna göre muhtemel aday adaylarından biride Mehmet Demir olacak.

      Önce bir noktanın altını kalın çizgilerle çizmem gerekiyor. Ak Parti’de  aday adaylığının önünü ….ABİ ve aynı zamanda Veli bey tıkamıştır.

 Nasıl tıkamıştır ?

1-      2004 yılından beri Ak Parti’de aday adayı olmak isteyenlerin kafasında hep şu endişe olmuştur. (Aday olayım ama …..ABİ, Veli beyi destekliyor. Ben aday olmak istesem de,….ABİ beni desteklemez. O halde hiç aday olup ta kendimi refüze etmeyim.)

2-    Yıl 2009 .Ak Partinin adayının belirlenmesinde en büyük etken yine ABİ  ve (Köşkten gelen destekle) aday yine Veli bey olmuştur. Diğer aday adayları en son zamana kadar aday adayı olma cesaretini bile gösterememişlerdir.

3-     Yıl 2013.Tarih Ekimin son haftasıdır. Ak Parti de aday adaylığı için son müracaat günü 1 Kasımdır. Ancak Veli bey halen yeniden aday olmadığını kamuoyuna açıklamamıştır.2013 yılında da yine…..ABİ; Veli beyi destekleyecek midir,yoksa başka bir adayı var mı dır ? endişesi ve bu endişelerin etkisiyle  Ekim’in son haftası olmasına rağmen sadece iki kişi aday adayı olma cesaretini göstermiştir.

4-     Yıl 2013. Tarih 31 Ekimdir.Yani Ak Partiden aday adayı olmak isteyenler için son tarih 1 Kasımdır. Aday adayı olmak isteyenlerin sadece 1 günü kalmıştır.Ve başkan Veli Korkmaz 31 Ekimde aday adayı olmadığını ilan eder…..Aday adayı olmak isteyenlere koskoca bir 24 saat kalmıştır. Aday adayları rahaat  rahaaat, feraah feraaah bu 24 saatte adaylıklarını ilan ederler !!!

 

       Yalnız ne var ki, 2004’ten beri Kırıkkale Ak Partide aday olma sürecinin hep böyle geliştiğini gören aday adayları, bana göre bu sefer yanılmışlardır. Bu nedenle de adaylık çalışmalarına başlamakta çekinmişler ve  kamuoyu oluşturma çalışmalarında geç kalmışlardır.

       Özellikle  Ak Parti aday adaylarının çoğunda gördüğüm bir eksikliği daha belirtmeliyim.Aday adaylarının bir çoğu herhalde şunu düşündüler: “ Ben nasıl olsa iktidar partisinin aday adayı olacağım.Ben aday adayıyım deyince bu süreçte insanlar hemen etrafımı sarar  benim EKİBİM olurlar ve benim adıma kamuoyu oluşturmaya başlarlar.”

     Aday adayları maalesef bunda da yanıldılar.Çünkü siz EKİP ruhunu 1-2 sene önceden oluşturmaya başlamamışsanız, ne kadar profesyonel  reklamcıyla çalışırsanız çalışın, 10-15 gün içinde hiç kimse samimi ve size inanmış bir EKİBİN yapacağı katkıyı sağlayamaz.

EKİBİN ÖNEMİNE İNANMAYANLAR BAŞKAN SEÇİLSELER BİLE LİDER OLAMAZLAR

       Bazı aday adayları samimi bir ekiple çok önceden yola çıkmayarak büyük hata yaptıklarını aday adaylığı için koşturmaya başladıkları gün anlamışlar ancak bunda da geç kalmışlardır  

      Evet .

      Bir önceki (Ak Partide Adayı Kim Belirleyecek) başlıklı yazımda da bahsetmiştim. Ne diyordu Başbakan: “Lobi faaliyetleri ile,ahbap çavuş ilişkileriyle belirlenmiş adaylarla,partimizin oylarını aşağıya çekecek adaylarla sakın yanımıza gelmeyin…” diyordu.

Ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel ise aday belirlemede 7 kriterden söz ediyordu.7 kriterin içinde;1- Kamuoyu anketleri 2-Teşkilat temayül yoklaması 3-Milletvekillerinin tercihi 4- Adayların performans raporları 5-Koordinatör milletvekilinin raporu 6- Dokuz kişilik komisyonun yapacağı mülakat gibi kriterleri sayan  Menderes Türel: “Temayül yoklaması önemli ama yoklamada en son çıkanda aday edilebilir” diyor ve ekliyor: “…Bizim kriterlerimiz öncelikli olarak halkın itibarına ve parti teşkilatlarımızın olumlu düşüncelerine mazhar arkadaşlarımızı tespit etmeye yöneliktir"

        Buradan şuraya gelmek istiyorum.Başbakan Erdoğan’da ,Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel’de bir noktanın altını özellikle çiziyorlar.(Hangi adayın taban desteği daha güçlü ise,kamuoyu anketinde hangi aday daha önde çıkıyorsa onun aday olma ihtimali daha yüksek olacaktır.)

      ÖZETLE:Şu anda Kırıkkale Ak Partiden aday adayı olmuş isimler içinde kariyer anlamında CV’si dolu olan ,yerel yönetim konusunda bilgi ve mevzuata hakim,Kırıkkale teşkilatı içinde hiçbir klik içinde yer almamış, özgeçmişi itibariyle güvenilir isimlerden biri olan  XYZ bey, sadece kendisine güvense, kamuoyu oluşturma çalışmasına 10 gün önce değil de en az 6 ay önce başlamış olsa idi ve bu gün yapılan kamuoyu anketlerinde önde çıksaydı (anket sonuçlarını bilmeden yazıyorum) bu XYZ bey Genel merkezin belirlediği 9 kişilik komisyonun önüne çıktığı anda en şanslı aday olurmuy du ? Bana göre olurdu.

       Birde konuya tersten bakalım.

Herhangi bir aday adayı, arkasına kamuoyu desteğini alamazsa,kamuoyu anketlerinde yetersiz çıkarsa,….ABİ o aday adayını Başbakan Erdoğan’ın koyduğu ölçülere rağmen  destekler mi ? Bunun cevabını değerli kamuoyuna bırakıyorum.

       DİPNOT: ( Yazıyı noktalamadan önce, Kırıkkale’nin Koordinatör Milletvekili olan İlyas Şeker’in ,bundan yaklaşık bir ay önce, Kırıkkale Ak Parti Teşkilatı üyeleri,Kadın Kolları,Gençlik Kolları,İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyelerinin tamamıyla yaptığı görüşmeden sonra hazırladığı raporu Genel Merkeze ve Başbakana sunduğunu biliyoruz. Şekerin hazırladığı bu raporun Kırıkkale adayının değiştirilmesinde önemli bir etken olduğunu ve yeni belirlenecek adayın da neye göre belirlenmesi  konusunda Başbakana önemli ipuçları verdiği yönündeki kulis bilgisini sizinle paylaşmak istedim…)  

       Yazının başlığında –Ak Parti Adayları Yanıldılar- mı ?- diye ikircikli bir soru sordum.Bakalım bu sorunun cevabını ne zaman ve nasıl alacağız.             

       

                                                                                

 

 

 

cemil can
15.11.2013 03:30:37
bir ak partili olarak tek kelimeyle Mükemmel. Ancak abilerden büyük Tayyip bey, ondan da büyük ALLAH var.

a.koç
15.11.2013 08:46:20
yunus bey maalesef siyasette demokrası hikaye,temayül falan göstermelik şeyler,yine ağbinin işareti yetecek gibi görünüyor,ama ağbilerin işareti ters teper bazende hayırlısı diyor güzel yazınızdan dolayı kutluyorum.

l.ferdan
15.11.2013 08:52:07
kırıkkalede sizin bahsettiğiniz ekip çalışmasını yapabilecek profesyonel ekip çalışması yapabilecek siyasetçi sayısı 1-2 tane bile zor çıkar ağbi nerde 2 sene önceden çalışmaya başlayacak vizyonu olan siyasetçi sadece mahir bey var diğerleri ortada yok.seçimden seçime ortaya çıkan isimler.Mustafa pekdoğan ankarada oturur,seçimden seçime aday olmaya gelir,şimdi veli bey aday olmazsa o da ankaraya yerleşir diğerleri gibi,kırıkkale ile bağları sadece seçimden seçime olur bu tiplerin,bu şehrimizin kaderi maalesef

Şen
16.11.2013 00:34:41
Sayın Yunus Pehlivanlı yazınız çok güzel doğru söylüyorsunuz kamu oyu çok önemli olmalı ama maalesef bu Kırıkkale`nin kaderinden olan bir şey daha bugüne kadar ak partide hiç bir zaman kamu oyundan çıkan aday aday olamadı çünkü kamu oyundan çıkan aday güçlü olurda ilerde bizim önümüzü keserse ne olacak düşüncesinin verdiği korkudan olsa gerek hiç bir zaman bunu yaptırmadılar ve yaptırmak istemediler. Bu arada aday adaylarından ne açıklamalarında ne de dağıttıkları broşürlerinde ben aday olursam projelerim bunlar diyen bir aday adayı yok sadece Hurşit Gündoğan projelerini sıraladı diğer aday adayları aday olunca söyleyeceklermiş öyle beyanatları vardı. Arkadaşım anketler yapılıyor sen projelerini anlat ki yapabilirliğini de ortaya koy halk ona göre tercih yapsın. Ben şurada doğdum şurada okudum evli 3-5 çocuk babasıyım. ee Kırıkkale` ye ne yapacaksın yok??... ve böyle insanlardan aya gösterilince Kırıkkale`nin bunca senesi boşa gittiği gibi bir 5 senesi daha boşa gidecek demektir. Partide ne Sayın Bakan tarafından ne teşkilat tarafından Şu hiç konuşulmuyor arkadaş şu veya bu adam bizim geçmişten beri çizgisini değiştirmemiş kökeni bizden çizgimize vizyonumuza uygun projeleri güzel kamu oyu desteği var hem partimizin hem de Kırıkkale`nin yüzünü güldürecek bu adam bu işi layığı ile yapar diye bakılmıyor. Bir taraf benim adamım olsun diğer taraf ben oluyum diyor. Kırıkkale ne olacak diğer adaylar ne olacak soruna bakan yok. İşte bu anlayış devam ederse Kırıkkale daha çok yıllar kaybetmeye mahkumdur. yazık ki ne yazık. İşte bu anlayışlardan dolayıdır ki sayın Pehlivanlı ne kamu oyunu düşünen var nede Kırıkkale`ye en faydalı ola bilecek kişiyi düşünen.

M. TANRIVERDİ
16.11.2013 13:22:22
Sevgili Yunus tespitlerinden dolayı seni kutluyorum. Sormuş olduğun sorular yerinde sorular. Daha önce ki yazılarına yazmış olduğum yazılarımda bende aynı konulara değinmiştim. Sen bunları açmışın. Evet seninde belirttiğin gibi atamalı Belediye başkanlarımız bize dikte edilmekte ve bizlerin oylarına da ambargo konmaktadır. Ondan sonrada Demokratik bir seçim oldu denmektedir. Artık bu millet uyandı. Demokrasinin yada anti demokrasinin ne olduğunu, bize bunu seçeceksiniz diktatörlüğü ile dikte edenlerden daha iyi biliyoruz. Çünkü bu diktatörlüğü yapan kişiler asıl demokrasinin ne olduğunu bilseler, Hatta Kur-a’nı Kerimi bilseler bizleri yöneteceklerin belirlenmesi gibi hayati bir meselede şura’nın önemini bilir ve Allah’ın emrettiği gibi davranırlar. Ama bizim olsunda kim olursa olsun anlayışı ile bu insanlar halen dinimizin emirleri aksine bu milleti halen KOYUN görüp gütmeye çalışıyorlar. Bırakın artık bu millet Allah’ın Kur-a’nı kerimde yaklaşık 400 yerinde atıfta bulunduğu AKLIMIZI biz kullanalım. Bu aklımızı bari kendimizin kullanmasına müsaade edin. Ama nerede ille de ben buranın esas oğlanıyım. Başrollerde ben oynarım ve benim dediğimi yapacaksınız, sizler marabasınız diyorlar. Eğer bu itiraz ettiğimiz olaylar olur ise kusura bakmayın hiç kimse benim oyuma ambargo koyamaz. 2004 ve 2009 yıllarında istediklerini yaptılar ve bu millette tepkisini verdiği oy oranlarıyla gösterdi. Tabi anlayana, anlamayana sözümüz yok. Bu milletin isteklerine karşı tavır ortaya koyupta halen o mevkilerde kalanlara hayret ediyorum. Bu milletin vekili ASLINI hiçe sayması ne kadar demokratik bir yaklaşım türü anlamak mümkün değil. Evet aday adayları ekibiyle önceden çalışması lazım diyorsun ama 2004 yılında seninde bildiğin gibi Hurşit GÜNDOĞAN çalıştı da ne oldu, Bir tane büro tutup, resmini asıp ondan sonra Kırıkkale’ye pek uğramayan ancak adaylığı döneminde gelen Hali hazırdaki atamalı B.Başkanı gelmedi mi? Abiler maalesef bunu da yapmışlardı, şimdide aynı senaryo yapılmaya çalışılıyor. Tabi bu durumu bilmeyen yeni A.Adayları büro açıp, afişler asıp, tanıtım broşürleri dağıtarak boşa kürek çekiyorlar. Nasıl olsa Abilerin dediği olacak. Bu duruma göre, seçimde kimin kazanacağına dair gel birlikte beyin fırtınası yapalım. Abi adayı MS aday olursa, Mevcut küskünler acaba destek verirler mi yoksa alttan alttan geçmişte olduğu gibi başkasına mı destek verirler, Artı Kırıkkale’miz de hiç sevmediğim bir Keskinli- Obalı çekişmesi var. Burada Keskinli cenahından oy alma şansı ne kadar olur. Kendi adayları varken, Obalıların hele birde Abi adayı olursa bence oradan çok az bir oy alabilir. Peki obalılardan alacağı oy ne olur orada da küskünler olacağı için (hatta bir gerçek Obalılar bu konuda keskinliler kadar birliktelik yok, top yekun hareket edemiyorlar, çünkü kendi içlerinde de çalkantılı bir durum var. NEYİSE BU KONU AYRI TARTIŞILMASI GEREKEN BİR KONU) oy oranında orada da düşme olacak. Kırşehirlilerin oyu nereye gideceği zaten belli, onları saymıyorum. Ama AKP İl başkanı Mehmet DEMİR olur ise İşte Kırşehirlilerin azda olsa oyunu böler ama bu seferde Abi pasifize edildiği için küskünler olacak, Abiye rağmen aday olunur mu? İşte bu mümkün değil, Farzı mahal olduğunu kabul edelim, Peki Kırıkkale de yaşayan kaç kişi bu adaylığa destek verir yada onaylar. İşte burada kamuoyunda gördüğüm kadarıyla onay yok. Ha büyük abi oyumuza ambargo koymuş yada Küçük Abinin desteklediği İl Bşk’nı aday olmuş, fark eden hiç bir şey yok. İl Bşk’nının adaylığı durumunda işte o zaman Ne keskinlilerden nede Obalılardan oy alabilir. Kırşehirlilerin de oyu sadet adayı olması muhtemel Mahir Yılmaz tarafından bölüneceği için geriye güdük bir oy kalır ki korkarım şu an ki mevcut Belediye Başkanının aldığı oyu da alamaz. Bu her iki durumda hiç istemesem de MHP adayı PEKDOĞAN’ın işine yarar ve hayırlı olsun yeni Belediye başkanlığı demekten başka bir şey kalmıyor. Keskin cenahı topyekun geçmişte kendilerine en çok destek veren kendi hemşerileri PEKDOĞAN’a gidecekleri gün gibi ortada. Birde kalıplaşmış MHP oyunu buna dahil ettiğinde bu senaryo kesin gibi gözüküyor. AKP’de birde Gn. Bşk. Yrd.cılarından Numan Kurtulmuş (Bir baka Abi) destekli olduğu söylenilen Kemal Albayrak sizce destek görür mü? Kendisi Büyük Abi tarafından aforoz edilmiş biri hatta kendi köylüsü vekil dahi istemeyuk diyor. Küçük abide İl Bşk’nını destekliyor kısaca teşkilatta hiç kimse istemiyor. Halk istiyor mu? bence onlarda istemiyor. çünkü gördüğüm kadarıyla kendi köylüleri dahi ikiye bölünmüşler kaldı ki diğerleri buna destek versinler. Aslında AKP de ki abiler akıllı olmuş olsalar, 2004 yılında üzerinde mutabakat sağladıkları ve “biz Hurşit Gündoğan’ı Belediye başkanı olarak istiyoruz “ diye Gn. Merkeze dilekçe verdiklerini biliyoruz ama burada Büyük Abi’yi (O zamanlar Kırıkkale M.Vekili olmamasına rağmen) aşamamışlar ve mevcut atama yapılmıştı. Yine Hurşit Gündoğan üzerinde mutabakat sağlanabilir. Hurşit Gündoğan AKP içinde küskünlük yaratmayacak bilakis küsleri tekrar dan AKP ye getirecek bir isim. Hatta Aday Adaylığını açıklamasında İl Bşk’nı “eskiden burada olupta uzun zamandır göremediğimiz Arkadaşlarımızı Tekrar burada görmekten mutluluk duyuyorum” demişti. Buda bize Bir şekilde küstürülen gönüldeşleri tekrar bir araya getirebileceğinin delili olduğunu gösterir ki, Hurşit Gündoğan AKP tabanından da, Teşkilattan da destek alabilecek bir isim. Tabi büyük abi aşılırsa. Hurşit Gündoğan’ın adaylığı Kırıkkale de AKP oylarında patlama yaratır. Çünkü karşısına duracak yada küskünlükler oluşturacağı AKP’li hiç kimse yok. İşte o zaman AKP ye yeni bir yüzle yeni Belediye Başkanlığınız hayırlı olsun dememiz gerekir. Uzun oldu kusura bakmayın. Admin inşallah yazımı asar.

  • Cuma 27 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.1 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 28.9 ° / 10.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu