MURAT KARADAĞ


AK Partide sıralamaya kim girer?


Vallahi, söz konusu AK Parti olunca Ağabeysi! olan girer diye düşünüyorum, şahsen ben.. Belki yanılıyor olabilirim

Çünkü geçmiş dönem tecrübelerim bende böyle bir kanı uyandırıyor. Temayül, ön yoklama anket vs..sonucu etkilemiyor

Bu zamana kadar yapılan genel seçimleri göz önünde bulundurduğumuzda bunu daha rahat görebilir, söyleyebiliriz

AK Parti içinde siyaset yapanlar hatırlayacaktır. Önceki seçimlerde de filim aynıydı oyuncular farklı o kadar

?Değişen bir şey yok´ desek yeridir. Tıpkı önceki dönemlerde olduğu gibi bazı aday adaylarının reklam amaçlı yoğun çaba harcadığına tanık oluyoruz.

Bazılarının ise kendinden emin tavırlarla sessiz sedasız beklediğini görüyoruz. Hatta yakın çevrelerine ilk üçte olduğunu söyleyenlerin çokça olduğunu biliyoruz..

Mesela, Ankara´dan gelen Haydar Albayrak başta olmak üzere çok para harcayıp çok reklam yaptığını sananlar bunun parti içi bir rekabet olduğunu unutuyorlar

Öyle ki gazete reklamı, radyo konuşmaları, gezici özel afiş taşıyıcı karavan, özel ziyaretler, küçük çaplı pahalı eşantiyonlar, davetler vs.

Her neyse ?Zenginin malı züürtün çenesini yorar´ sözünde olduğu gibi bizde çok para harcayanları uzun uzun yazıyoruz nedense. Kimsenin parasında gözümüz yok elbette..

Konu döndü dolaştı tabi ki her şeyin başı olarak bilinen paraya dayandı ya, bizde para harcayanlar sıralamaya girer mi diye şöyle bir beyin jimnastiği yapalım'dedik.

Bunu yaparken geçmişi de şöyle bir irdelemek istedik. Önceki seçimlerde ne olmuştu? Çok reklam yapanlar mı yoksa ağabeysi olanlar mı sıralamaya girmişti? Bu seçimde de durum aynımı olacak?

Tabi ki sorunun yanıtı basit. AĞABEYİ olanlar genellikle tercih edilecek. Mesela üç dönem önce temayülde en çok tercih edilen Ramazan Can üçüncü sıraya son anda girmişti. Bugün Milletvekili

Birilerine göre Tırnak içinde AGBEY tabir uygunsa yazıp çizdiği senaryoda kendine başrol Oğuz Kaan Köksal´a yardımcı oyuncu rolü vermiş sözde temayül, yoklama ve anketten çıkmıştı

Aynı dönemde AĞBEY! kendisi birinci sıraya girerek meclise giderken yardımcı olarak Köksal´ı son dakikada ise Can´ı da listeye alarak Kırıkkale´nin beş yıl Ankara´da temsilcisi olmuştu. Maalesef.

Daha önceki yıllarda da benzer uygulamalar olduğunu hepimiz biliyoruz. Hatırlanacağı üzere bir dönem hariç Kırıkkale´yi hep AK Partili vekiller temsil etti. Üstelik en yüksek makamdan.

Gelelim bugüne, 24 Haziran´da yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekilliği seçimi öncesinde yaşananlara bir bakalım; Yine aday adayı enflasyonu var. Bu sefer sayı çok daha fazla. Bir numara boş gibi ya..

Yine aday adayları kıyasıya bir yarış içinde. Hafta sonunda temayül yoklaması yapıldı. Yani seçilmişler 54 kişi arasında tercih yaptı. Bilmiyoruz onlar öyle söylüyor. Adaylarda da öyle sanıyor

Her ne kadar hafta sonu yapılan temayül yoklamasında tatsız olaylar yaşanmış olsa da oylamaya katılan herkes hür iradesini kullanarak gönlünde yatan kişiyi genel merkezin hassas terazisine koymuş oldu!

Aldığımız bilgilere göre: geçtiğimiz gün de Ankara´ya çağrılan aday adayları Parti Genel Merkezinde sırayla ilgili kurulların karşısına çıkarak bir güzel sınavdan geçti. Bu sefer lokum yok.

Temayül yoklamasında ve genel merkez yoklamasında yüksek oranda tercih edildiği ileri sürülen, Mürsel Akçay Mehmet Yılmazer, Resul Doluca,Turan Kıratlı, Selma Demir,ve Regaip Kurtoğlu gibi ismlerin bulunduğu listenin Cumhurbaşkanı´na sunulduğu söyleniyor

Bu arada milletvekillerinin durumu da çokça merak ediliyor. Hatta Ramazan Can´ın liste başı olabileceği Mehmet Demir ve Öztürk´ün bu sefer liste dışı kalacağı kulislerde konuşuluyor....

Kulis bilgileri doğru ise bu dönem de yukarıda belirttiğimiz AĞABEY rolünü Ramazan Can´ın üstlenmesi ve liste konusunda etkili isimin Can olabileceği kamuoyunda yüksek sesle konuşuluyor.

Kısacası AK Parti´de çok para harcayan, çok reklam yapan değil AĞABEYİ olan veya sıcak temasları bulunan sıralamaya giriyor ki bu dönemde de durumun ayını olabilme olasılığı çok yüksek görünüyor

Yazımızın başına dönersek çok para harcayanlar değil bu gelişmeleri takip eden ve AĞABEYİNE güvenenler güvendikleri dağlara kar yağmaz ise listede mutlaka yer alması muhtemel görünüyor.

Sözün özü şu; Çok para harcayıp çok reklam yaparak Ankara´ya sesini duyuracağını sananlar, ne yazık ki seslerinin Elmadağ´dan öteye gitmediğini liste açıklandığında görecekleri kaçınılmaz bir gerçek olarak ortada duruyor.

Haydi hayırlısı?

  • Salı 24.9 ° / 7.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.4 ° / 10.5 ° false
  • Perşembe 25.7 ° / 13.5 ° Güneşli