YUNUS PEHLİVANLI


PARÇA PARÇA BİR YAZI

Ömrü var olanlarımız bir bayramı daha yaşadık. Ve yine bu bayramda da 43 ilin geçiş noktası olmakla övünsek mi- pişman mı olsak bilemedik.


Yine bu bayramda da Ulusal basında da yer alan Kırıkkale haberlerinde hemen-hemen hep aynı spotlarla yazılmış olan; “43 ilin geçiş noktası olan Kırıkkale’de trafik yoğunluğu” ya da “Kırıkkale’den bayramda 414 bin araç geçti” gibi haberleri okuduk

Sormadan edemiyor insan. “Çok iyi çok güzelde Kırıkkale’den geçen 414 bin araçtan, egzozlardan çıkan hava kirliliğinin yanında, Kırıkkale trafiğinde tatil başlangıç ve bitişinde yaşanan hengamenin yanında, Kırıkkale’ye ticari anlamda ne kaldı?”

Anti parantez. Trafikteki sıkışıklığın önlenmesi açısından, Yüksek İhtisas Hastanesi kavşağından Kalecik kavşağına kadar olan yol güzergahındaki hız sınırının artırılması konusundaki önerilere katıldığımı belirtmek isterim   

 

                                     Kırıkkale’de Uyuşturucu Operasyonları

 

         Yeni adıyla yasaklı madde. Ama adına ne derseniz deyin uyuşturucunun cinsi, dozu ve muhtevası ne olursa olsun Kırıkkale’de yakalanan her uyuşturucu madde aslında Kırıkkale gençliği ve onların aileleri için bir müjde hükmündedir bence.

Kendi çocuklarımızda böyle kötü bir bağımlılık olmasa da ulusal basında zaman zaman bu facianın içine düşmüş gençlerin ve onların ailelerinin yaşadığı dramı üzülerek izliyoruz.  Bu nedenle cinsi ne olursa olsun, her tür uyuşturucu maddenin, onları satanların, dağıtanların Emniyet tarafından yakalanması haberleri bence gazetelerde yayımlanan en güzel haberler.  Ve elbette bu habere konu olan Emniyet mensupları en büyük teşekkürü hak ediyorlar.  Gönül ister ki bu işlere bulaşanlara verilen cezalar daha caydırıcı olabilse.

 

                                       

                           Kırıkkale’nin Yaş Ortalaması Verileri Açıklandı 
Buna göre: Kırıkkale’de erkekler ortalama 74.6 yıl yaşarken, kadınlar 79.6 yıl yaşıyormuş. Toplam ortalama da 77.1 yıl yaşama süresi bulunan Kırıkkale bu verilerle 81 il arasında 75. olmuş. En uzun yaşayan il 80.5 yaş ortalaması ile Tunceli olurken, Tunceli’yi Muğla, Mardin ve Giresun takip etmiş. İşin ilginç yanı yaklaşık bir ay önce yapılan bir araştırmaya göre” Kırıkkale en mutlu iller sıralamasında 4.sıraya girmişti”.

Şimdi “Kırıkkale olarak en mutlu iller sıralamasında 81 il arasında 4. olurken ortalama yaşam sürecinde 81 il arasında 75. olmak” çokta birbiriyle uyuşmuyor. Buna ancak kamyoncuların arkasında yazan “Hızlı yaşa genç öl cesedin yakışıklı olsun” esprisini yaparak geçiştirmeye çalışsak da İl Sağlık Müdürlüğünün bu konuyla ilgili belki tıbbi ve ilmi bir değerlendirmesi olabilir. Ya da 80 yaşı bulduran şehrimizdeki kadınlardan bu işin sırrını öğrenmemiz gerekiyor!              

 

                              2-5 Haziran’da Yapılacak Tarım ve Teknoloji Fuarı

2-5 Haziran tarihleri arasında Fabrikalar mahallesindeki Cumartesi Pazarının üst katında yapılacak olan 4.Tarım ve Hayvancılık Fuarı alt katında ise 1.Sanayi ve Endüstri Fuarını çok önemsediğimi belirtmek isterim. Bölge bazında ve hatta ülke bazında öneme haiz olan Tarımsal ve Hayvansal üretimle uğraşanların,  Sanayicilerin aynı platformda bir-birleriyle buluşarak tanışacağı, dolayısıyla Kırıkkale’ye önemli bir katma değer sağlayacak Fuarın ilimiz için çok hayırlı ve faydalı olacağına inanıyorum

                                   Şampiyon Halterci Hakan Şükrü Kurnaz

Yunanistan’da Gençler Dünya Halter Şampiyonası'nda, erkekler 81 kiloda yarışan ve toplamda 324 kilo kaldırarak 2 altın madalya kazanan Kırıkkaleli halterci Hakan Şükrü Kurnaz’ı ve antrenörüne tebrikler ve alkışlar.

 

                                           

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 9.1 ° Güneşli