MURAT KARADAĞ


Emniyetin gazetecileri?

Emniyetin gazetecileri?


?Olmaz, olmaz? demeyin ?Olur, bal gibi olur?
Bilmiyorum bir örneği daha var mı dır?. . .
Bizim Emniyet Müdürlüğünün iki gazetecisi birden var. Bazen espri konusu bile oluyor ?Emniyetin gazetecileri? diye
Müdürlük binası içinde müstakil bir odaları bile var. Ellerinde odanın anahtarı, müdürlük girişindeki turnikeleri kartsız geçiyorlar. İstedikleri saatte girip istedikleri saatte çıkıyorlar.
Evet. AA Kırıkkale Yurt Muhabiri ile TRT Muhabiri Emniyet Müdürlüğü binasında kendilerine tahsis edilen interneti, elektriği, telefonu, hatta çayı kahvesi emniyete ait odayı haber merkezi haline getirmiş, babalarının malı gibi kullanıyorlar.
Memleketleri burası olmadığından evleri barkları da burada bulunmadığından veya ?BELEŞ? geçinmeyi alışkanlık edindikleri için (bilmiyoruz ama) kazandıkları onca parayla geçinemediklerini ileri sürerek devletin valisinden yardım istemişler.. 
Sonuç ortada.. Bu iki zatı muhterem yaklaşık 7-8 aydan bu yana (Ekmek elden su gölden misali) emniyetin imkanlarını da kullanarak (İnternet, telefon, elektrik çay-kahve, yemek, ulaşım, bazı geceler sabaha kadar barınma dahil) muhabirlik işlerini bir güzel yürütüyorlar.
Oysa kendileri gibi memlekette diğer tüm ajans ve gazetelerin muhabirleri üstelik onlardan daha kısıtlı imkanlarla işlerini en iyi şekilde yaparken, kendi imkanları veya ek bir imkanla evlerini barklarını geçindirirken, AA gibi TRT gibi devletin allı şanlı bu iki nadide kurumunun itibarını böylesine yerle bir eden durumdan kurumların bilgisi var mı bilmiyoruz. 
Bilinen tek şey, devletin en mahrem kurumlarından birisi olan emniyet müdürlüğü binasında bir odanın iki kişiye tahsis edilmesi ve devletin imkânlarının bu kişilerin emrine sunulması. (Elektriği, interneti, telefonu, çayı-kahvesi, ulaşım araçları vs)  
  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu