YUNUS PEHLİVANLI


BU ŞEHİR İÇİN TER AKITAN HERKESE SELAM OLSUN

1970-1980’lİ yıllardan itibaren boks dalında Kırıkkale’yi başarıyla temsil etmiş sporcularımız. Şu anda bunların çok az bir kısmı halen boks sporuyla uğraşıyor ya da hocalık yapıyorlar Kimmi Bunlar?


Rıza Ergen, Mesut Taşkın, Rasim Çalım, Müslüm Cantaş, Ahmet Cantaş, Esalettin Pekdoğan, Gazi Pehlivanlı, Erkan Keleş, (soyadlarını hatırlayamadığım) Yavuz abi ve Cengiz Hoca, Murat Şahin, Sırrı Yağbasan, Hubbade İnan, Oguz Serin, Adnan Güvenç, Serdar Yağlı, Şeref Altınışık, İlhan Güler, Necdet Yılmaz,Hamza Gökdemir, Hasan Solmaz, İbrahim Solmaz, Nedim Baba, İbrahim Solmaz, Süleyman Pekdoğan, Bircan Demircan, Mehmet Yağlı, Hakan Doluay, Sırrı Zengin Gökhan Üstüner, Bektaş Demircan, Serdar Üstüner ve ismini hatırlayamadıklarım.

              Rıza Ergen başta olmak üzere birçok boksörümüz dünyaca ünlü Seyfi Tatar ve Cemal Kamacıların döneminde eldiven giymiş Ulusal ve Uluslararası müsabakalarda Kırıkkale’nin ve Türkiye’nin adını son derece başarıyla temsil etmiş ve birçok madalya almışlardı.

            Dolayısıyla Kırıkkale 1970-80-90’lı yıllarda çok önemli boks müsabakalarına ev sahipliği yapan ve Uluslararası ölçekte boksör yetiştiren bir şehirdi. Bu ünlü boksörlerden birçoğunun MKE çalışanı olduğu düşünülürse MKE’nin Kırıkkale’ye bu anlamda da çok katkısının olduğunu söylemek gerekir.

            Niye bu konuyla giriş yaptın derseniz.

Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi olarak bir önerge gereği ziyaret ettiğim ve çok yoğun bir çalışma temposu arasında görüştüğüm Gençlik Spor İl Müdürümüz Aziz Sinan Alp’le yaptığımız sohbet vesilesiyle yukarıdaki boksörlerimizi de bir kez daha hatırladım ve sizlere de hatırlatmak istedim.

            Gençlik Spor İl Müdürümüzü de bu vesile ile geçen hafta 17 Ağustos Spor Salonunda düzenlenen ve Türkiye genelinde 40 ilden 690 sporcunun katıldığı #Yıldızlar Klüpler Türkiye Halter Şampiyonasına ev sahipliği yapmasından dolayı kutladım.

            Bu organizasyonda mutlaka birçok insan ya da kurum görev almıştır. Onları da tebrik ediyorum elbette. Ancak bu organizasyonun ana yüklenicisi olmak ev sahibi olmak insana çok ayrı bir yük ve sorumluluk getirir. Bu anlamda 40 ilden gelen 690 sporcu ve birlikte diğer ekip personelinin “5 gün boyunca” sorunsuz bir şekilde misafir edilip spor organizasyonunun tamamlanması önemli bir başarıdır.

            Yine gerek bu organizasyonda gerekse diğer organizasyonlarda Kırıkkale’nin adını ve Türkiye’nin bayrağını başarıyla temsil eden halterci kardeşler Hakan Şükrü ile Kerem Kurnaz ve babaları Hayrettin Kurnaz ve yine Halter hocası Cemal Boyacı’yı şampiyonaya katılıp dereceye girmiş tüm sporcuları tebrik ediyorum.

             Kırıkkale eski dönemlerde nasıl ki boks sporunda ulusal ve uluslararası ölçekte boksörler yetiştirmiş ve bazı önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmışsa 2020-2021-2022 yıllarında covid ve pandemiye rağmen Kırıkkale’li sporcularımızın değişik spor dallarında kazandığı dereceler İlimiz adına son derece umut vericidir.

             Şehirlerin; adı, ünü, reklamı, teknolojisiyle olur, sanayisiyle olur, gastronomisiyle, deniz, ırmak, göl, orman gibi tabiat güzelliğiyle, kültürel ve etnoğrafik değerleriyle olur. Şehirlerin reklamı sanatla ve sportif müsabakalarla olur.

Ve dolayısıyla reklamını yaptığınız ve alıcısı olan her şeyin şehrinize bir maddi ya da manevi kazancı olur.

             Vesselam

Bu şehire katkı sağlayan, insanımıza katkı sağlayan, emek veren, ter akıtan herkese selam olsun.          

                      

 

 

  • Cumartesi 26.1 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 28.9 ° / 10.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 25 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu