YUNUS PEHLİVANLI


BU ÖĞRETMENLER ALKIŞLANIR

“Geçtiğimiz hafta Kırıkkale Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından etkili öğrenmeyi daha da yaygınlaştırmak amacıyla tasarım yarışması düzenlendi. İl genelinde 86 başvurunun olduğu ve Seçici Kurul Üyesi Prof. Dr. Veli Toptaş ile Proje Koordinatörlüğünü Osman Emre Delice’nin yaptığı yarışmada yapılan değerlendirme sonucunda 5 kategoride 30 materyal, 70 puan ve üstü puan alarak finale yükselmeyi başardı”


Aşağıda devamını okuyacağınız bu haberi neden önemsedin derseniz.

1- Bu öğretmenlerimiz “BEN NE YAPABİLİRİM DE ÖĞRENCİLER NASIL DAHA İYİ ÖĞRENİR?” diye kafa yormuşlar ve projeler üretmişler.

2- Bu öğretmenlerimiz sağdan-soldan gelebilecek “PROJE YAPACAKSINDA NE OLACAK, ÇALIŞANDA BİR- ÇALIŞMAYANDA BİR…” benzeri eleştiri ve onları ruhen yorabilecek olası sözlere aldırmamışlar ve ortaya birer ESER koymuşlar.

Sadece bu 2 nedenden dolayı bile aşağıda isimleri yazılı ÖĞRETMENLERİMİZİ TEBRİK EDİYOR ALKIŞLIYORUM   

Dereceye giren ÖĞRETMENLER:

Mehmet Işıtan Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğretmeni Alperen Bulut,  Mustafa Kemal İlkokulu öğretmenleri Hande Bağbur Akil ve Tuncay Kılınç,  Adnan Şener Özel Eğitim Uygulama Okulu öğretmeni Sümeyye Gülnihal Bolat,  Kızılırmak Şehit Volkan Pilavcı Anaokulu öğretmeni Sümeyra Dilsiz, Rabia Yıldırım,  Şehit Mustafa Nohut Anaokulu öğretmeni Sevcan Altıntaş,  TOKİ Şehit Nazir Elitok İlkokulu öğretmeni Kübra Acar,  Hasan Ali Yücel İlkokulu öğretmeni Füsun Özçelik Güney ve Alper Boyraz,  Kırıkkale İl Özel İdaresi Bilim Sanat Merkezi öğretmeni Turgut Akıncı,  Hüseyin Özenen Ortaokulu öğretmeni Sinan Topçu, Şehitler Ortaokulu öğretmeni Uğur Kırmızıgül,  Atatürk MTAL Öğretmeni Nurcan Akbaş,  Atatürk MTAL öğretmeni Yeşim Yılmaz,  Kırıkkale MTAL öğretmeni Ayşe Dilek Harmankaya,  Ali Şen İğde MTAL ve Gülbeyaz Sümer MTAL öğretmenleri Okan Aydoğan ve Musa Kirazlı.

                                 2- 12. SINIFLARDA OKUYAN ÇOCUĞUNUZ VARSA

BİLSEM'lerde verilecek Yaz Okulları için öğrenci başvuruları 25 Haziran- 2 Temmuz arası yapılacak. 2-12. sınıflardaki tüm öğrencilerin başvurabileceği kurslar 18 Temmuz'da başlayacak 14 Ağustos'ta sona erecek. Öğrencilerin başvurduğu BİLSEM'lerin bünyesindeki hangi atölye ya da derslerden varsa onlardan kurs açılacak. Kurs için 10 öğrencinin başvuru yapması gerekiyor. Öğrenciler en fazla 2 farklı atölye/ders grubundan yaz okuluna devam edebilecek. Dersler, hafta içi ve cumartesi günleri, günde 2 saat haftada 8 saat olarak düzenlenecek. Yaz okulu toplam 4 hafta sürecek. Dersler 40 dakika olacak. "

Özet olarak 2-12. Sınıflarda okuyan çocuğunuz varsa mutlaka bu kurslara katılması ve BİLSEM’i yakından tanıması ve sizin de tanımanız şiddetle tavsiyemdir

                                               DRONLAR TARIMIN HİZMETİNDE

Geçen hafta yapılan Tarım ve Sanayi Fuarında en ilgi çeken ürün kuşkusuz havadan ilaçlama yapan Sapmaz Havacılık’a ait Zirai İlaçlama Dron’u idi. Yine geçtiğimiz hafta Sulakyurt ilçesinde Kırıkkale Tarım İl Müdürlüğü tarafından da Dron ile ilk kez Çeltik ekimi yapıldı. Evet. Teknoloji uçsuz bucaksız bir imkanlar ve fırsatlar denizi. Bu denizdeki fırsatı kim önce keşfederse “piyasa kaymağı” diye tabir edilen imkânın nimetini de o yiyor. Dron kullanma ehliyeti alma düşüncesi olan varsa Sapmaz Havacılığın sitesinden bilgi edinebilir. Teknoloji üreten ve teknolojiyi insanlığın hizmetinde kullananlara selam olsun. 

 

  • Cuma 27 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.1 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 28.9 ° / 10.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu