MURAT KARADAĞ


Bu ne zalim çelişki

Bu ne zalim çelişki


 

Bugünkü adıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Köy Tavukçuluğunu Geliştirme adı altında bir Proje hazırlanmış ve uygulamaya koymuş.

 

Proje ile ilgili basın açıklamasını okuduğumda gözlerime inanamadığım gibi “Bu ne yaman çelişki” demekten kendimi alamadım

 

Öyle ya. Hatırlanacağı üzere o dönemin adıyla Tarım ve Köyişleri Bakanlığı “Kuş gribi” diye bir hastalık nedeniyle milyonlarca tavuğu katletmişti.

 

Evet “Katletmişti” diyorum.

 

Çünkü aradan geçen onca yıla rağmen hala hatırladıkça inanın tüylerim diken diken oluyor. Hatta gözlerim o günkü gibi dolup ağlamak geliyor içimden.

 

O güzelim hayvanlar katledilmişti. Hiç acımadan, hiç Allah’tan korkmadan. O, masum ve savunmasız hayvanların çığlıkları hala kulaklarımda çınlıyor

 

Sadece burada değil. Tabi ki tüm Türkiye genelinde uygulanan ve adına ne dermeniz diyin bence katillik denen bir uygulamayla milyonlarca hayvana kımışlardı

 

Tabi ki mesleğimiz gereği haber adına bu uygulamaların çoğunda bulundum.

 

25 yıllık mesleğim süresince unutamayacağım bir anımı sorsalar bana acı veren ve bugünde içim burkularak anlatacağım anım hayvanların katledilişidir.

 

O dönemlerde uygulanan ve Türkiye’de büyük bir kemsin tepkisine yol açan ve uygulamayla ilgili ortaya atılan iddiaların ne kadar gerçek olduğunu bilemem.

 

Ancak bildiğim bir şey vardır ki o da. O dönemde o güzelim hayvanların katlediliş şekli ve bu uygulamayı hazırlayanların bugün içinde bulundukları durumdur.

 

Yani o dönemde bu uygulamaya Türkiye’yi zorlayan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile ilgili iddiaların doğruluk payının fazlaca olduğu bir gerçektir.

 

Her neyse bugün, yıllar önce yapılan uygulamanın yanlışlığı anlaşılmış olacak ki, adı değişen bakanlık bugün Tavukçuluğu geliştirmek adına harekete geçmiş.

 

İyi güzel de, yıllar önce milyonlarca kümes hayvanının, o güzelim kınalı horozların, o güzelim savunmasız çil tavukların günahını kim çekecek?

 

Evet. Bu ne yaman çelişki?

 

(Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen Köy Tavukçuluğunu Geliştirme Projesi kapsamında köylerde ikamet eden çiftçilerin sosyal ve ekonomik durumlarına katkı sağlamak amacıyla 4 bin Atak s cinsi yerli yumurta tavuğu dağıtıldı)

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu