OSMAN ÖCAL


?Alevi Sünni Kardeştir, Ayrım Yapan Kalleştir?

?Alevi Sünni Kardeştir, Ayrım Yapan Kalleştir?


Hepimiz duyarız biliriz hatta bir şehit cenazesinde haykırmış da olabiliriz, ?Türk Kürt Kardeştir Ayrım Yapan Kalleştir!? yirmi beş yılı aşkın bir zamandır teselli bulduğumuz, medet umduğumuz sloganı. Adımız gibi ezberlediğimiz bu slogan vatanın birliği ve dirliği için her şehit cenazesinde sığınağımız, umut kapımız oldu. Feryadımızı bu sloganla duyurduk, acımızı bu sloganla küllemeye çalıştık. Ne yazık ki bu slogan kısır, verim vermekten yoksun, aksine toprağı kaplayan ayrık otu vazifesi gördü. Şehit cenazeleri artarak gelmeye devam etti, ateş düştüğü yeri yaktı.

      10 Ekim 2011 Pazartesi günü Kırıkkale il kültür merkezinde, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale şubesinin organize ettiği, ?Şehitler Ölmez? adlı bir tiyatro gösteriminin de gerçekleştirildiği bir gece düzenlendi. Program halka açık olduğu için biz de katıldık. Her katılımcıya Sayın Yakup Altın?ın hazırladığı Kırıkkaleli Şehit Ve Gaziler adlı kitap hediye edildi. Kurtuluş Savaşımızdan günümüze bilinen tüm şehit ve gazilerimizi kapsayan geniş kapsamlı bir kitap. Müteşekkiriz Sayın Yakup Altın.

       Saygı duruşu, akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan gecede önce dernek başkanı Sayın Rıfat Öcal kısa bir açılış konuşması yaptı. Arkasından Kırıkkaleli şehitlerimizin ve gazilerimizin resimlerinin bulunduğu bir slayt gösterimi yapıldı. Sadece fon müziği bile göz pınarlarımızın açılmasına yeterliydi. Ya ülküdaşım, can kardeşim Mardin şehidi Hamza çavuşun siyah beyaz resmi perdeye yansıdığında?

      Salonu sivillerin, balkonu Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin doldurduğu gece, ? Şehitler Ölmez? adlı tiyatro gösterimiyle devam etti. Elektrik arızasından dolayı bir ara mola verilip salona dönüldüğünde gördük ki izleyicilerin bir kısmı, zoraki bir toplantıya katılıp imzasını atınca kaybolan memur misali kaybolmuşlardı.

       Yazık, yazık ki çok önemli bir yeri kaçırdılar. Onlar adına üzüldüm. Terör örgütüyle çarpışma esnasında siperdeki Mehmetçikler vatan için, bayrak için, birlik için, dirlik için Alevi Sünni birlikteliğinden bahsediyorlardı. Yüz yıllardır kanayan yaramıza değiniyor, artık bu yaranın kabuk bağlamasını istiyorlardı. Bu Mehmetçikler şehit olup ışıklar sönüp yandığında sahneye al bayrağa sarılı bir şehit tabutu geldi. Tabutu omuzlayanlar ezberimizdeki sloganı haykırıyordu. ?Türk Kürt Kardeştir, Ayrım Yapan Kalleştir!?

       Doğrular bir sloganlar değişkendir. Herkesin kendine göre olan doğrusu sadece kendisi açısından önemli kılındığı içindir ki verimsiz sloganların yerini başka sloganlar alacaktır, almalıdır da.

       İşte o anda, kulaklarımızın zarını patlatırcasına duymak, ses tellerimiz parçalanıncaya kadar haykırmak istediğimiz sloganı nihayet duyduk. Şöyle haykırıyorlardı tabutu omuzlayanlar: ?Alevi Sünni Kardeştir, Ayrım Yapan Kalleştir!?

       Vatanın birliği, Türk?ün dirliği için inşallah bundan sonra böyle haykıracağız.


 

  • Perşembe 21.8 ° / 3.4 ° Güneşli
  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli