HABİLHAN PEHLİVANLI


"Aile?ye sahip çıkmak gerek

"Aile?ye sahip çıkmak gerek


Toplumun en küçük yapıtaşıdır aile.
Hem sosyologlar hem de psikologlar aile kavramının zayıf olduğu toplumların ne denli sıkıntılar içerisinde olduklarına dair onlarca kitap yazıyor ve kendi toplumlarını bu konuda uyarıyorlar.
Gerek Türk olmanın gerekse Müslüman olmanın vermiş olduğu etkiyle aile kavramının dolu dolu yaşandığı toplumumuz, son yıllarda iyiden iyiye artan yozlaşma ile ne yazık ki bu kavramdan uzaklaşmaktadır. Müslüman Türk Milletinin en önemli ve en belirgin sembollerinden olan sağlam aile yapısı günden güne zayıflamakta, günden güne özelliğini kaybetmektedir.
Milliyetçi-Muhafazakâr yapısıyla bilinen şehrimizde bile boşanma oranının yüzde yetmişlere tırmandığı şu günlerde, ülke genelinde evlenme oranının yüzde 8.4 azaldığı, boşanma oranının ise yüzde 26.8 oranında arttığı ve 2010 yılında 118 bin ailenin boşanmalarla dağıldığı haberleri toplumumuzun içerisinde bulunduğu durumu özetlemeye yeter sanıyorum.
***
Peki, düzenli aile yapısıyla; büyüğüne saygı, küçüğüne sevgi düsturuna olan bağlılığıyla; aile mahremiyetini namus olarak addedip, elinden geldiğince her şeyi ailesi içerisinde çözmesiyle ünlü Türk Milletine ne oldu da bu hallere gelindi?
Ana baba arasındaki meseleden tutun da yatak odası sorunlarına kadar (yüzü kızarmadan) televizyon ekranlarında anlatanlar bu milletin evlatları mı?
Eşini evlilik programlarında arayanlar hakikaten bizlerden birileri mi?
Cinsel sorunlarımızı Haydar Dümen, dinsel sorunlarımızı da ekran müptelası hocalar mı çözecek?
Ya, dizilerde cümle cihana Türk Milletinin evlatları olarak yutturulmaya çalışılan ensest ailelere dur diyecek birileri yok mu? Kemal Sunal?ın ?aşoğleşek? kelimesine makas vuran RTÜK?te görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri ve cami imamları bu rezil dizilere el atacak mı acaba?
Evlilik öncesi ve evlilik dışı birliktelikleri ve bu birlikteliklerden olan çocukları halka kanıksatmaya çalışanlar; milletin gözü açılmamış masum bebelerini alıştırmaya çalışanlar kimler acaba?
Ayrılığı ?çocuk oyuncağı?, evliliği ise ?gereksiz bir ayrıntı? haline kimler getirdi peki? 
Erkek ya da kız arkadaşı olmayan 11-12 yaşındaki çocukların dışlanması, onlarla dalga geçilmesi nereden öğrenildi sizce? Ya da bu yaşlardan itibaren sevgilisi olan çocukların bunları rahatlıkla ailelileriyle görüştürmeleri bizlere hangi toplumlardan ithal edildi?
Türk, 18 yaşından itibaren ?ben reşit bir insanım; istediğimi yapar, istediğimle yaşarım!? diyen çocuklar yetiştirmezdi bir zamanlar? Harbiden ne oldu bize?
Hani ?üstte yağız gök çökmedikçe, altta yer delinmedikçe benim ilimi (devletimi) ve töremi kimse bozamayacaktı??
Ortalıkta ne çöken gök, ne de delinen toprak var?
Lakin ne il kaldı ne töre!..
Heeyyy?. Türk!
E, titreyeceksen titre artık?
Hem de sıtma tutmuşçasına?
Ve kendine dön artık!
Kendine dön? Kendine dön!!!
  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 9.1 ° Güneşli