OSMAN ÖCAL


Davetlisiniz

Davetlisiniz


     Sevgilerimizin, sevinçlerimizin, acılarımızın, hüzünlerimizin, özlemlerimizin kısacası iç dünyamızda depreşen duygularımızın ilham ile beraber gönül gözelerinden sağanak sağanak inerek birer inci tanesi gibi mısralara dizilmesidir şiir. Sözcüklerin ritimle dansı, şair yüreğin avazı, türkülerimizin şarkılarımızın ana kaynağıdır şiir. Düz ve yuvarlak sözlerle anlatmak isteyip anlatamadıklarımızın belli kurallar çerçevesinde imgelerle süslenerek anlatılmasında en güzel yol arkadaşımızdır şiir. Şiir aynı zamanda ustasının elinde şekillenen, dinleyenin direkt iç dünyasına hitap eden ve sıkça işleme ve kullanma cesareti gösterdiğimiz bir sanat dalının eseridir.

   Türk milleti şair bir millettir. Hem gönlünü hem dilini çözen şiire âşıktır adeta. Tarihten bugüne sarı teli inleten nağmelerin ilk söz başı, ilk gönül hastasıdır. Ruhunu mısralarla yıkayıp dinleyenine alabildiğine açan ender topluluklardandır.

    İlimizde de gönül meyvelerini milletimize sunan değerli şairlerimiz mevcuttur. Bu değerli şairlerimiz İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün yer tahsisi ve organizatörlüğünde bir şiir dinletisi sunacaklardır. Katılacak şairler: Her konuda kalemine söz geçiren Sayın Doğan Kandemir (Keskinli YETÎMİ), Aksakal Sayın Abdülfettah Piliç (ŞEKER DEDE), sevda şiirlerinin ustası Sayın Faik Yılmaz (FİGÂNİ), şiir yazmanın yanında ahenkli okumada söz sahibi olan Sayın Âdem Avan (GARÎBİ), Şair Ana diye tanıdığımız Sayın Şadiye Eryılmaz, şiirin ustalarından Sayın Mehmet Seçer, Söz ve sazıyla usta yorumcu Sayın Ozan Hacı KADÂNİ, Hece şiirinin ustası Kırıkkale?mizin haklı gururu Sayın Hasan Ulusoy, sürpriz şairler ve Gülce Edebiyat Akımı öncülerinden Osman Öcal (VUSLATÎ)

     Şiir dinletisi 08 Nisan 2012 Pazar günü saat 14.00?de İl Kültür Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşecektir. Dinletiye kendilerine davetiye ulaşmamış ta olsa tüm Kırıkkaleliler davetlidir. Dinleti için yer tahsisi yapan ve davetiyeleri yaptıran Kırıkkale Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Sayın Yahya Kemal Er Beye teşekkürlerimizi sunuyoruz.
  
     Ve Vuslatî?den kısa bir şiir:

Söz düşerse bir can dosta
Sevda sevda açtı desin
Gönül kırgın beden hasta
Hasret ile göçtü desin

Sevdasını suya yazan
Kalemi bilmedi mizan
Ne şairdi ne de ozan
Aşk iksiri içti desin

Hayal etti düşler kurdu
Döndü küle yel savurdu
Her darbeyi felek vurdu
Çemberinden geçti desin

Çile yondu torna gibi
Aktı yaşı kurna gibi
Yaralı bir turna gibi
Gitti gelmez uçtu desin

Muhannete pervaneydi
Vuslatî bir divaneydi
Kırık kalbi viraneydi
Kefenini biçti desin


  • Perşembe 21.8 ° / 3.4 ° Güneşli
  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli