YUNUS PEHLİVANLI


BAZI ADAYLAR KADROLARI DAĞITMIŞLAR BİLE

BAZI ADAYLAR KADROLARI DAĞITMIŞLAR BİLE


Divan-ı Lügatit Türk’te geçen Alper Tunga destanındaki ilk dörtlük hemen-hemen birçok insanın ezberindedir. Alper Tunga’ya yakılmış ağıt formundaki bu destan;  

Alper tunga öldi mü
Issız acun kaldı mu
Ödlek öçin aldı mu
İmdi yürek yırtılur….diye başlar ve devam eder.

 

     Evet.

Kırıkkale belediyesindeki müdürlük kadrolarının daha seçim olup bitmeden dağıtıldığını duyunca her nedense bu ağıt aklıma geldi. Alper tunga ölmeden yani (şimdiki belediye başkanı Veli Korkmaz) henüz görevindeyken ve daha seçime de  4 ay gibi azımsanmayacak bir zaman varken birileri başkanlığını ilan etmiş ve başkan yardımcılıklarını dağıtmaya başlamış bile. Hatta bu başkan yardımcılığı sözünü alanlardan biriside hızını alamayarak Belediyedeki bazı çalışanlarla görüşerek müdürlükleri dağıtmaya başlamış.

      Cevap hakkı doğurmaması için isim yazmadan bu kulisin devamını sizlerle paylaşayım.

AX partisinden bazı aday adaylarının daha aday bile olmadan muhtemel meclis üye listesini yaptığını duyuyordum.

      Şimdi bir aday adayı olayı daha da ileriye taşımış.Bu aday adayı, kendisinin adaylığının garanti olduğunu düşünerek, önce (siyasi hamisi konumundaki bir ekip arkadaşını) belediye başkan yardımcısı olarak tayin etmiş.

Seçim olmadan 4 ay önce, belediye başkan yardımcılığını kapan bu vatandaşta ne yapsın, hiç vakit kaybetmeden gidiyim de belediyedeki müdürlükleri biri dağıtmadan ben dağıtayım demiş.

     Bana gelen kulis bilgilerine göre yalnız iş bu kadarda kalmamış anlaşılan.( Hatırı Sayılanlar Derneğinde) yapılan listelerle (Ahbap Çavuşlar Ekibinin) listesi birbiriyle örtüşmeyince hafif yollu gerginlikler bile yaşanmaya başlamış.

 

       Evet,şimdide gelelim HX partisindeki kulise.

Kulis bilgisine göre HX partisinin adayı Ankara’dan dönerken yolu Kırıkkale dışındaki bir benzinlikte kesilir.Belediyede idareci ve personel olarak çalışan bir grup tarafından karşılanan HX partisinin adayına burada birde dosya sunulduğu, bu dosyanın içindede belediyenin yaptığı bazı harcamaların ve faturaların fotokopisinin bulunduğu söyleniyor.

       Her ne kadar seçimin yapılmasına daha 130 gün var olsa da HX partisinde de bu konuda bir çalışma olduğu yada bazı belediye çalışanlarında böyle bir beklenti olduğu anlaşılıyor.HX adayını karşıladığı söylenen belediye çalışanlarının amacı sadece mütevazı bir karşılama töreni olmasa gerek.

O adayı karşılayanların içinde, siyasi bir yakınlık duydukları için bulunanlar olduğu gibi, şeflik,amirlik, müdürlük yada herhangi bir kadro bekleyenlerinde olduğunu tahmin etmek için müneccim olmaya gerek yok.

                     

        Şimdi yazıya niye( Alper tunga öldü mü/ Issız acun kaldı mı ) diye başladığımı daha iyi anlatabildim sanıyorum. Belediye seçiminin yapılmasına ve başkanın devir-teslim yapmasına daha 130 gün var. Ama belediye başkan yardımcılıkları,idari kadrolar ve müdürlüklerin dağıtımına çoktan başlanmış bile.

Hani Manisa mesir macunu töreni yapılırken macunlar yüksekçe bir yerden saçılır ya. Macun kapmak isteyenler o meydana şemsiyeyle gelip şemsiyenin içini havaya tutarlar ya. Bundan sonra birilerini ellerinde şemsiye ile belediyenin önünde dolaşırken görürseniz şaşırmayın.

 

        Gelelim üçüncü kulis bilgisine

Ak Parti belediye başkan aday adayları arasında isimi bulunmamasına rağmen halen akademisyen olarak görev yapan eski bir milletvekilinin aday olarak gönderileceği söylentileri bir süre yayılmaya başlamıştı.Hatta neden aday yapılabileceği konusunda tahminleri kuvvetlendirecek bazı gerekçelerde sıralanmıştı.Ancak kamuoyunda o kadar fazla  söylenti oluştu ki  bu kulis bilgisini kuvvetlendirecek bilgi akışı olmadığı için şimdilik bu yazıda söylenen o adayın ismini üstü kapalı yazdım   

 

emal ç
23.11.2013 00:38:25
sayın yunus bey ak partide adalet yok,mehmet demir temayülde 225 oyun 200 yüzünü almış ama hala beşir ağbisi ben ne dersem o diyor,böyle adaletmi olur,böyle siyasetmi olur dayatmış mehmet saygılıyı yada veli bey tekrar adayamız olsun anlaşalım yoksa olmaz diyor,böyle anlayış maalesef ak partiye yakışmıyor,temayül sonuçlarını gören genel merkez buna ne diyecek merak edilen o,ama burada Bu gidişat ak partiye seçimin kaybetmesine yol açacak ne yazıkki.

KEMAL YILDIRIM
23.11.2013 00:37:40
SON DERCE AVAMİ VE KENDİ İÇERİSİNDE ÇELİŞKİLİ BİR YAZI İÇİN SİZE ÜCRET VEREN VARMI ? YA DA BELEDİYEDEN Mİ ALIYORSUNUZ ÜCRETİNİZİ BİLEMİYORUM. SİZE TAVSİYEM KILAVUZUNUZU(İSTİHBARATINIZI)GÖZDEN GEÇİRİN.TÜM ADAYLARI KENDİNİZCE ZAN ALTINDA BIRAKACAĞINIZI DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ ÇAMURLAR BURNUNUZLA BİRLİKTE GÖZÜNÜZÜNDE VİCDANINIZDA BU PİSLİĞE BATTIĞINI GÖSTERİYOR

Yunus Pehlivanlı
24.11.2013 11:30:59
Kemal Yıldırım rumuzuyla yada isimiyle yazan okuyucu.Yazıyı eksik yada taraflı okuduğunuz anlaşılıyor. 1-Çok merak ediyorsanız bu yazılar için maalesef ne gazeteden ne de Belediyeden hiç bir ücret almıyorum. 2-Yazımı çok avami bulmuşsunuz.Olabilir ben ne profosörüm nede profosyonel bir yazarım.Eğer bir köşe yazısı nasıl yazılır bir örnek yazı yazar ve gönderirseniz bende bu yazınızdan istifade etmeye çalışırım. 3-Bu bir kulis yazısıdır.Kulis bilgileri yüzde yüz doğru olsa bile bu yazıya konu olan gelişmeler kapalı kapalı arkasında olduğu ve ispat edemeyince tekzip hakkı doğurabileceği için genelde üstü kapalı yazılır. 4-O zaman sizin düşüncenize göre ulusal gazetelerde TBMM`de yada partilerin basına kapalı grup toplantılarında gelişmiş olayları dostlarından edindiği kulis bilgileriyle haber yada köşe yazısı olarak yazan her gazeteci (birilerini zan altında bırakan-burnu ve vicdanı çamura batmış bedbaht insanlar demektir) 5-Bırakın Ak Partiyi, en küçüğünden en büyüğüne kadar her partiden aday yada aday adayı olma cesaretini göstermiş (Bir ağabeye-bir dayıya-genel merkezden bir amcaya sırtını dayamamış) GÜCÜNÜ SADECE HAKTAN VE HALKTAN ALAN DEMOKRASİ ERLERİNE kalemimle ve saygımla selama durmak benim için bir görevdir. 6-Sizi bundan önce yazdığım yazılarımıda daha dikkatli okuyarak çamursuz pisliksiz yorum yazmaya davet ediyorum. 7-Şunuda son cümle hatırlatmak isterim.Siyasi değerlendirmeler ve tespitlerde iki kere iki dört etmez maalesef.Bana göre 4 eden şey size göre hiç yoktur yada 44 eder buna elbet saygı duyarım.

  • Cuma 27 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.1 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 28.9 ° / 10.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu