YUNUS PEHLİVANLI


ÜNİVERSİTE MEZUNİYET TÖRENİ

ÜNİVERSİTE MEZUNİYET TÖRENİ


Konuya kısa bir tanıtım girişi yaparak başlamak istiyorum.
Kırıkkale Üniversitesi 23 yıl önce kuruldu.1993-1994 yılında ilk öğrencilerini alan Üniversite bu sene yapılan törenle 22.dönem mezunlarını verdi.Kırıkkale Üniversitesi 2013-2014 döneminde 81 farklı bölümden 8954 öğrenciyi mezun etti.Kırıkkale Üniversitesine önümüzdeki öğretim yılında ise 3280 ön lisans,4096 lisans düzeyinde olmak üzere 7376 yeni öğrencinin gelmesi bekleniyor.
Evet. Bu tarihçeye bakıldığında Kırıkkale Üniversitesinin 15-16 senedir mezuniyet töreni düzenlediği anlaşılıyor.
Kırıkkale Üniversitesinin 2012 yılında yaptığı mezuniyet töreninden sonra bir yazı yazmıştım.Ama Üniversitenin bir basın sorumlusu herhalde olmadığı için yada çook yoğun işlerinden dolayı olsa gerek !!! o yazıya Kırıkkale Üniversitesi yetkililerince herhangi bir açıklama gelmemişti.
Şimdide bir açıklama gelmeyecektir muhtemelen ama ben yine yazacağım.
Üniversitenin mezuniyet törenleri bir şehrin olumlu yada olumsuz tanıtımı için son derece önemli.Bu tören için Rektörlük başta olmak üzere, Valilik-Emniyet-Belediye-Ticaret Odası- Esnaf odaları-Basın kuruluşları hatta Muhtarlar ve Gönüllü Kültür kuruluşlarının da bu organizasyonun planlamasına ve icrasına katılması gerekir diye düşünüyorum.
8954 öğrencinin mezun olduğu bu törene Kırıkkale dışından belki de 5-6 bin aile geliyor.Törenin başarılı olması demek önümüzdeki yıllarda Üniversite tercihinde KKÜ’nün tercih edilmesinin şansını artırmak demek olacaktır.Üniversiteler kayıt zamanları öncesinde ulusal gazetelere, televizyonlara,bilboardlara reklam vermek dahil her şeyi yapıyorlar.Neden ? Elbette öğrenci sayılarını artırmak için.Dolayısıyla mezuniyet töreni şehrin ve Üniversitenin reklamı için ayrı bir önem taşıyor.
Ben töreni izleyemedim ama töreni izleyerek eleştirilerini Facebook’ta paylaşan değerli müzisyen arkadaşım Adil Balcının tören hakkındaki eleştirilerini biraz düzenleyerek sizlerle paylaşıyorum.
“06.06.2014 Cuma günü Kırıkkale`de üniversite mezunlarının töreni vardı....
Böyle bir organize olamaz...Trafik her yönüyle sorun...
1.SORUN: SAMSUN YOLUNDA BAŞLADI. Trafik polisi var ama...
Sağlı-sollu sollamalar (kişisel hatalar) yanlış park etmeler.
Yine stadyum etrafında trafik polisi var. Eh burada azda olsa trafik park
düzenlemesi var.
2.SORUN: STADYUMA GİRİŞ.Herhangi bir yönlendirme yok. Geç saatlerde
arka kapı dediğimiz açık tribün girişi açıldı...
3.SORUN: Öğrencilerin geçiş ve duruşları nizami değil...Sivil halkın kep töreni
başlamadan sahaya inmesi...
4.SORUN: STADYUMA AİT TESİSAT BOZUK. Ses düzeni tam bir facia. Ses anlaşılmıyor. Büyük Kırıkkale`ye böyle bir amfi tesisatı yakışmıyor.
5.SORUN: MÜZİK PROĞRAMI SEÇİMİ:Programda kullanılan müzik seçimi ve kullanımı her yönüyle kötüydü...”
Adil Balcı’da biliyorum ki bu eleştirilerini facebookta paylaşırken kişisel bir düşünceyle değil, törene Kırıkkale dışından gelen 5-6 bin misafire mahcup olan bir Kırıkkale’li olarak paylaşmıştır.
Çünkü bu şehir bizim.İyisiyle-kötüsüyle bizim.Ama gönül istiyor ki her sene sonunda düzenlenen belki de 15.ci,16.sı düzenlenen bu mezuniyet töreninde artık profesyonelliği yakalayalım.Bu şehre hayatında ilk kez belki de son kez gelecek bu ailelere mahcup olmayalım.
Üniversiteden mezun olan 8954 öğrenciye ve onların mezuniyet törenine gelmiş ailelere iyi bir izlenim bırakmak demek bu şehrin olumlu reklamının yapılması demektir.Bu olumlu reklamda Kırıkkale Üniversitesine kaydolacak öğrenci sayısının katlanarak artması demek olacaktır.Üniversite öğrencisinin artmasının şehre nasıl bir katkı sağladığını görmek isteyenlerin Konya’yı,Eskişehir’i gezip incelemelerini tavsiye ederim.

Adil BALCI
12.07.2019 09:37:02
Bugün İsmail Dümbüllü ile ilgili genel bilgilerimi tazelemek için internete girdim. İbiş karakterini yıllar önce Yunus Pehlivanlı ağbimden izlemiştim. O kadar yakışmıştı ki. Tiyatroya karşı ilgimi çok arttırmıştı Yunus ağbim. Yine kendim ile ilgili haberlere bakmak istedim bir iki yazı haricinde yoktu. Tesadüf Yunus Pehlivanlı´nın yazısı gözüme çarptı. Benim Kırıkkale ile ilgili yazdığım sorunları düzenleyerek köşesinde kaleme alması beni duygulandırdı ve çok sevindim. Yıllardan beri her konuda yazılarım vardır. Ancak her yazıma eleştiriler çıktı. Kimisi siyasi olarak algıladı kimisi niye bu sorunları yazıyorsun diyerek eleştiriler yaptılar. Eleştiriler tabiki olacaktır. Ancak bilinçli eleştirilere her zaman açığım. Kırmadan ve bilimsel eleştiriler olmalı. Hala Kırıkkale´mizin en büyük sorunu çift yolların yetersizliği ve bozuk olması. Trafik ışıklarının yetersizliği. Cumhuriyet Meydanına Millet caddesindeki refüje neden trafik ışıkları konulmaz birde merkezi yer. Daha çok sorunlarımız var ağbim. Bana sayfanda yer verdiğin için kalemine yüreğine teşekkür ediyorum. Kendine iyi bak. Allah´a emanet ol. Saygılarımla.

  • Cuma 27 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.1 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 28.9 ° / 10.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu