YUNUS PEHLİVANLI


Pehlivanlı Bulvarının Sorunları

Pehlivanlı Bulvarının Sorunları


Kaletepe mahallesi Alpaslan Pehlivanlı bulvarına yeni ve çok katlı binaların ve alışveriş merkezlerinin yapılması ile bulvar canlanırken beraberinde bazı sorunlar da ortaya çıkmaya başladı.

        Bulvarın sorunlarını alt girişinden başlayarak sıralayalım.Bulvara rahmetli Alpaslan Pehlivanlı isimi eski belediye başkanı Cemalettin Akdoğan döneminde verilmişti. 1999 yılında yapılan bulvarın girişine üzerinde Alpaslan beyin adı yazılı ışıklı bir tak yapılmıştı.Şimdilerde bu takın ışıkları artık yanmıyor.Işıklarının yanmasından vazgeçtik bu tak alt kısmından tahrip olmaya ve yıkılmaya yüz tutmaya başladı bile.

       Bulvarın girişinden itibaren dikilen çınar ağaçları takın önünü neredeyse tamamen kapattığı için bulvarın ismini yoldan geçenlerin görmesi mümkün olmuyor.

       Yol boyu dikilen çınar ağaçlarının boyları ve enleri kimi 2 metre iken, kimileri nerdeyse 10 metreye ulaşmış vaziyette.Buda bulvarın estetiğini bozuyor.10 metrelik çınarlar budanmadığı için kamyon ve otobüslerin geçişi esnasında kırılıyor.Çınarlar belediye tarafından zaman zaman sulansa da ağaçların dipleri açılmadığı için sulamalar tam fayda sağlamıyor.

        SELLİKLER.Bulvar boyunca yapılmış olan sellikler ya yetersiz kaldığından yada yeterince temizlenmediğinden olsa gerek bulvardaki bazı apartmanların garajını 2-3 kere sel bastı.

        Bulvara atılan asfalttan sonra kaldırım taşlarının yüksekliğinin iyice düşmesi sonucu son gelen seller kaldırımları aşmaya başlamış vaziyette.Yani bulvar boyunca kaldırımların gözden geçirilmesi gerekiyor.

        BİR DİĞER KONU ÇÖP MESELESİ.Bulvarın alt girişinde bulunan alışveriş merkezleri sebze meyveleri yada sattıkları ürünleri kaldırıma doldurarak zaman zaman yaya geçişlerine engel oluyorlar.Kaldırıma yığdıkları kasalar,sebze meyve artıkları ve ambalaj atıkları çirkin göründüğü gibi yazın nahoş bir kokuya sebep oluyor.

Alışveriş merkezlerinin önünde çöp kutusu bulunmadığı için apartmanların çevresi ve önü; pet ve cam şişeler,yiyecek ambalajları,insört kağıtları ile doluyor.

        Apartmanların önünde her apartmana ait bir çöp konteynırı bulunmadığı için, apartman temizlik görevlileri çöpleri özellikle kendi apartmanlarının önüne bırakmayarak çöp hangi noktaya çok atılıyorsa oraya bırakıyorlar.Başka apartmanların önüne yada yakınına bırakılan çöpler yüzünden zaman zaman tartışmalar yaşanabiliyor.Apartmanların önünden kaldırılan konteynırların tekrar konulması son derece isabetli olur.  

         Bulvar boyunca çöpler her gün alınıyor.Diğer sokakların çöpleri haftada iki kez alınıyor.Bundan dolayı da bulvara paralel uzanan ve arka sokaklarda oturanlar çöplerini bulvara bırakabiliyor.Bunun sonucunda Şımarık mağazasının üstü ile Gülenler mağazasının alt noktasındaki kısımlar atılan çöpler sonunda adeta belediye çöplüğüne dönüyor.

Bu bölgedeki apartmanların çöplerini kendi binalarının önüne bırakmaları yönünde Zabıta tarafından uyarılması yada bulvarda çöpü günlük toplayan kamyonun güzergahında değişikliğe gidilmesi sorunu çözer diye düşünüyorum.

             Vatandaş çöpü poşette bırakıyor ama ondan sonrada çöpten plastik,metal yada karton toplayanlar çöplüğü savaş alanına çeviriyorlar.Bunlara herhangi bir sözde söyleyemiyorsunuz çünkü eskilerin deyimiyle- Bir elleri taş bir elleri değnek-

        KAT FARKLILIKLARI: Bulvara yan yana yapılan yeni binaların birisine 7 kat hatta 8 kat izni verilirken yanındakine 5 kat izni veriliyor.Bu kat izinlerinde bir garabet var ama nedenini bilemiyorum.Binaların yol cephesindeki kaldırıma taşıp-taşmadıkları yada kaldırım işgali yapıp-yapmadıkları da araştırılırsa iyi olur diye düşünüyorum.

engin pehlivanlı
23.07.2014 16:26:54
tamda bu konuyu geçenlerde konuşmuştuk,bulvarın tabelasının değiştirilip alparslan pehlivanlı isminin ön plana çıkarılması...bulvardaki diğer problemlere zaten yeterince değinmişsin yunus abi,kalemine sağlık...

Süleyman Kılıçel
26.07.2014 14:37:59
Bu bulvardan gelip geçerken benimde dikkatimi çekiyor bu marketlerin önündeki mezbelelik.Zabıtalar buraları görmüyormu?.Sanki çarşamba pazarı kurulupta dağilmiş gibi

mıstık
26.07.2014 14:43:50
abidik-gubidik deemiii indira gandi demiii sivrisinek saz anlayana deemiiii

  • Perşembe 21.8 ° / 3.4 ° Güneşli
  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli