MURAT KARADAĞ


7 yıl sonra 2 yıl önce

7 yıl sonra 2 yıl önce


Günlerin su gibi aktığı zamanımızda elinizde tuttuğunuz Pusula Gazetesi 8. yıldönümünü kutluyor. 10?ncu yıla 2 kaldı. 
Basında 10. yıldan sonrası artık o basın yayın organının büyük bir mesafeyi kat ettiği ve bir seviyeyi aşarak, söz hakkına sahip olduğu bir zaman dilimi olarak bilinir. Pusula bunu 2 yıl öncesinden başardı. Yani 8 yılda bu alanda söz sahibi olmayı başardı
Pusula Gazetesi, her yerel gazetenin hissettiği zorlu koşullarda bıkmadan, usanmadan ilerlemesine devam eden ve bu vesile ile de, Kırıkkale yerel basınında haklı bir yere gelen gazetelerimizden olmayı başardı 
Ülkemizin içinden geçtiği zorlu süreçte, yerel gazetelere her zamankinden daha fazla ihtiyacın olduğu hepimiz tarafından malumunuzdur. 
Ülke genelinde medyadaki tekelleşme ve yandaş medya kavramlarının taraflı yaydıkları bilgi kirliliği sonucu, insanlar kendi yaşam alanlarındaki haberleri ve bu haberlere yapılan yorumları her zamankinden daha fazla yerel basından izler olmuştur. İlimizde bunu daha açık görmekteyiz 
Kırıkkale bu anlamda şanslı illerden biridir. Birçok gazetenin olması Kırıkkale kamuoyunun tercih noktasında kısır kalmamasına, dolayısı ile de farklı kaynakları süzgecinden geçirerek doğru bilgiye ulaşmasını kolaylaştırmaktadır. 
Aşağı yukarı 25 yıla yakın bir zamandan beridir bu mesleğin içinde birisi olarak Pusula hakkındaki kısa ve öz düşüncemin bu olduğunu söylemek isterim. ?Gazetelere ölmek yasaktır, çünkü her doğan gün gazeteler bir kez daha doğarlar? sözünü kendisine destur edinmiş birisi olarak Pusula?nın bunu başardığına inanıyorum, Pusula 8 yıldır bu çizgide Kırıkkale halkına en iyisini sunmak adına dimdik yoluna devam etmektedir. 
Her gün yaptığım haber, yorum ve köşe yazılarımın sorumluluğunu bir an olsun aklımdan çıkarmadım. Basının bana sağladığı imkânları ve önüme örülen engelleri hep sağduyu ile tarttım. Bu imkânları profesyonel düşünerek olayları hiçbir zaman saptırmadım. 
Bu zaman dilimizde ?yazılmamak kaydı? diye şerh düşülen bir tek bilgiyi dahi haberlerimde veya köşemde yazmadım. Dolayısıyla, bu anlamda, çok güzel ve çok anlamlı dostlukların temeli hep haberler köşe yazılarım sonrasında oldu. 
Kırıkkale?de ölçülü eleştiri kültürünün yayılmasına ve doğruların daha çabuk bulunmasına katkı sağladığımı düşündüm. 
Bir yazarı veya habercinin, toplumun hislerini ve tepkilerini yansıtan kişi olarak düşündüğüm için de, devamlı suretle işin kıyısında, ?Ne şiş yansın, ne de kebap? (!) misali işi geçiştirme yerine, bütün riskleri göze alarak, Kırıkkale kamuoyunun istek ve dileklerine yazılarımla bir yol olduğumu düşündüm ve haber köşe yazarlığının bu olduğuna inandım. 
İşte böylesi bir ortamda biz haberciler veya yazarlar, gazete ile bütünleştiğimiz ölçüde güvenilir ve etkili oluyoruz. Bu anlamda yazdığım bir kelimenin bile değiştirilmeden ertesi günkü haber veya köşemde okuyucular ile buluşturan Pusula Gazetesinin 8. yıldönümünü samimiyetim ile kutluyorum. 
Gazetemizde muhabirinden, yazı işlerine, matbaa basımından dağıtımına kadar, özveri ile çalışan bütün arkadaşlarımın ellerine sağlık diyorum.
  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu