YUNUS PEHLİVANLI


46 BİN EMEKLİ VE BAŞKAN ADAYLARI

46 BİN EMEKLİ VE BAŞKAN ADAYLARI


      Uzunca bir süredir belediye başkan adaylarının Kırıkkale’deki emekliler için belirlediği projelerini dinlemek ya da  okumak istiyorum ama nafile.

Partilerin belediye başkan adayları, seçim çalışmasının bir parçası olarak bir çok derneği ziyaret ettikleri gibi Emekli Cemiyetini de adet yerini bulsun diye şöyle bir ziyaret ediveriyorlar.

Ve ziyarette yerel basın mensupları da bulunduğu için ( Emekliler başımızın tacı, emekliler bizim her şeyimiz…) gibisinden birkaç beylik cümleyle  ziyaret tamamlanmış ve emeklilerin gönlü alınmış!!!!  oluyor.

 

       Kırıkkale SGK’nın internet sitesindeki verilerine göre, Kırıkkale’de toplam 46 BİN EMEKLİ BULUNUYOR.

 Bu konuda daha öncede bir yazı yazmıştım.Ancak görüyorum ki iki değil on tanede yazı yazsak ne şu andaki belediye başkanı ne de mevcut partilerin başkan adayları 46 bin emekliyi maalesef görmüyorlar.

         Kırıkkale’de bu güne kadar 17 tane belediye başkanı görev yapmasına rağmen, 46 bin emekliye hitap edebilecek şöyle eli yüzü düzgün bir oturma ve dinlenme mekanı yapılmaması  emeklinin dikkate alınmadığının en bariz göstergesidir. Veli bey her ne kadar, Hüseyin Kahya parkına, dışı kapalı mülteci çadırını andıran bir oturma alanı yaptırsa da dışı naylondan yapılı bu mekan, daha sonra kesilerek açık hale getirildi.  

         Yine Hüseyin Kahya Parkında çok küçük ve havasız ama ücretsiz bir tuvalet vardı.800-900 Tl emekli maaşıyla geçinme mücadelesi veren ve bu parkta satılan 30 kuruşluk çayı bile içemeyen emekliler ve işsizler için o ücretsiz tuvalet çok önemliydi.Ama birilerinin bu tuvaletin işletmeciliğine sanki ihtiyacı varmış gibi bu tuvalette paralı hale getirildi.  

 

        Emekliye verilen değer konusunda Karatay ilçesinden size çok canlı bir örnek vereyim.

Konya’nın Karatay ilçesinin 275 bin nüfusu ve 55 mahallesi bulunuyor. Karatay Belediyesi  5 yıl içinde ilçenin 16 değişik  bölgesine tam 16 tane Emekli Konağı yaptı. Evet…şaka değil bir ilçede  tam 16 Emekli Konağı. Bu yapılar eski konak mimarilerine uygun yapılırken , konakların içinde; internet evi,okuma salonları,lavabolar ve çay ocakları da bulunuyor.

 

         Aynı şekilde Ankara Etimesgut Belediyesi de içinde çalışan  kesiminin de ihtiyacını karşılayabileceği şekilde büyük ve  kapsamlı bir Emekli Konağı yaptırdı Etimesgut’a.

         Evet…

140 trilyon yıllık bütçesi bulunan Kırıkkale Belediyesinin bu güne kadar Kırıkkale de bulunan 46 bin emekliye elle tutulur bir yatırım yapmamasını tek şeyle ifade edebilirim; MAALESEF EMEKLİLER CİDDİYE ALINMIYOR.

         Emeklilerin ciddiye alınmamasında en büyük etken ise, emeklilerin birlik ve beraberlik içerisinde olamamalarıdır.Emekliler rüzgarın önünde savrulan yapraklar gibi parça parça,bölük pörçük bir halde 6 partiye 6 adaya bölündükleri müddetçe Kırıkkale’deki emekli sayısı 46 bin değil 146 bin olsa yinede bu tablo değişmez gibime geliyor.

          

           Ancak insaflı bir başkan göreve gelirde, kendiliğinden emekliler için Konya Karatay belediyesi yada Etimesgut belediyesinden örnek alarak bir şeyler yaparsa ne ala. Yoksa böyle gelmiş böyle gider.             

           Bu minvalden olmak üzere özellikle Kırıkkale’deki 46 bin emekliyi hatırlayarak; “ Allah bana bu görevi nasip ederse öncelikli işim, Hüseyin Kahya Parkına mahkum edilen emeklileri bu çileden kurtarmaktır…” diyerek emekliye yapmak istediği hizmeti ön plana çıkaran bağımsız aday İsmail Köksal’a teşekkür etmek isterim

ahmet k.
20.01.2014 15:21:17
sayın pehlivanlı öncelikle tebrik etmek istiyorum bu güzel analizlerinizden dolayı,sizi ve yazılarınızı takip ediyorum.öncelikle tespitlerinize katılıyorum,özellikle Ak partinin aday tespit edildikden sonra yapılan anketlerde maalesef istenilen sonucu ulaşamadığı görüldüğünden şu anda büyük bir sıkıntılı durum var kırıkkale için,Mhp dede aday tespitinden sonra 3. sıradaki yerini koruması Ak partinin 2. sıradaki yerini koruması bu partilerin işinin ne kadar zor olduğunu göstermesi bakımından oldukça ilginç bir durum ama emeklisi için bir nefes alacak bir proje dahi üretememelerine bakınca adayların aldıkları oyuda garipsememek gerekir diye düşünüyo,güzel yazılarınızdan dolayı yunus bey sizi tekrar tebrik ediyor saygılar sunuyorum.

Yunus Pehlivanlı
20.01.2014 18:15:41
Ahmet K. adıyla yazan değerli okuyucu yazıma olan iltifatınız için teşekkür ediyorum selam ve saygılarımla

hasan
21.01.2014 08:51:04
sayın yunus pehlivanlı bey çok objektif değerlendirmeleri olan bir şahsiyetsiniz,sizin yazılarınızda birilerini ön plana çıkarma yok,yalakalık yok neyse o nu yazıyorsunuz kimileri gibi ne ağbileri övüyorsunuz veya olmayan yapılmayan hizmetleri yapılmış gibi yazmıyorsunuz,bu kaleminizin ve iradenizin gücünü gösteriyor onun için ayrıca tebrik ediyorum. İyi bir siyasetçiyken vatan millet Sakarya derken birde bakarsın ki işin içine menfaatler girmiş dava içinde dava oluşmuş koltuk davası daha lezzetli hale gelmiştir. (dürüst siyasetçileri tenzih ediyorum gerçi sayıları çok az kaldı onlarında) ilçe başkanı olmak il başkanı olmak demek adeta üst düzey rütbedir o siyasetçiler için özellikle seçim zamanlarında bir taraftan seçim çalışmaları ile uğraşırken bir taraftan da gözler aşk arar nedense. Evli dul fark etmez kadın erkek fark etmez o insanın bir eşi varsa birde sevgilisi olur illaki. Dava içine başka bir dava girer uçkur davasıdır bu. Bazıları aşk aramaz oğluna kızına iyi bir iş derdindedir veya kendini daha iyi bir yere getirme derdindedir. Bunun adı da menfaat davasıdır. Nereye gitti vatan millet davası? Bu gün Kırıkkalemizde görüyoruz ki benim derdim sevdam kırıkkale dir diyenlerin geçmiş dönemlerdeki icraatlarını bu şehir görmedi mi? Şimdi terardan meydana çıkıpda hizmet aşkıyla yanmaları kırıkkale insanı için fedakarlık yapacağız taşın altına elimizi koyacağız demeleri ne kadar inandırıcı olabilir ki,onun için MHP hala3.sırada AKP hala 2. sırada 1. sıradaki parti ile aralarında ucurum var bunu bildikleri için şimdi kara kara düşünmeye başladılar,efendim Kırıkkaleye en büyük seçim bürosunu tutmaları ile övünenler ile 10 yıldır hizmet veremeyenlere lütfen artık bu kırıkkalelinin yakasından inin diyor saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.

Yunus Pehlivanlı
21.01.2014 11:29:37
Hasan bey övgüleriniz ve düşünceleriniz bize güç veriyor.Bundan sonrada düşünce, eleştiri ve önerilerinizi beklerim.Selam ve muhabbetler.

Mehmet
21.01.2014 14:19:47
Yunus beyin emekliler için yaptığı analiz doğru Yunus beyin söylediklerine uyan yok emeklilerde tutkunluk yok yorumculara 1 sıradakinin kimolduğunu söylememiş l sırada MHP var diğerlerine teveçcüh yok yorum yapana tavsiyem çevreyi gezsin...

  • Cuma 23.2 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.8 ° / 6.7 ° Güneşli