HABİLHAN PEHLİVANLI


31 Mart Vakası


Ne gündü Aman Allah'ım...

Van hariç tüm yurtta elektrikler kesildi. Büyük illerde metro, tramvay ve Marmaray seferleri durdu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İletim hatlarında sorun olduğunu düşünüyoruz. Her türlü ihtimali araştırıyoruz. Terör saldırısı olabilir mi, onu da araştırıyoruz o yönde araştırmalarımız var. Her türlü ihtimali araştırıyoruz” dedi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, da, 10.36 itibari ile sistemde çökme oldu. Kesintinin neyden kaynaklandığını inceleyip öğreneceğiz” dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun yaptığı Terör saldırısı ihtimali” açıklamasına dair, "Bir soru üzerine başbakanımız o cevabı vermiş bulunuyorlar. Bu az mı çok mu ihtimaldir ben bunu söyleyemem. Yani siber bir saldırı mıdır onu da söyleyemem. Bizim merkezlerimiz var, sistemin tamamının gözetildiği merkezlerimiz var. Acaba merkezleri, bölgeleri izole etmediği için mi bunlar oldu? Her bir daire kendi içinde bunu yönetmesi gerekirdi. Bir operasyon hatası mı var, teknik açıdan hata mı var, yoksa siber bir saldırı mı var, bloke olan bir durum mu var, bunların her birisini anlık takip ediyoruz. O kayıtlar hepsi çıkarılacak. Asıl olan bir an önce sistemi ayağa kaldırmak. İstemediğimiz bu durumdan derhal kurtulmak” dedi!..

Ankara`da konuşulan bir iddia ise, Türkiye`nin Avrupa`nın enterkonnekte sisteminden çıkarıldığı... Konuyla ilgili bir yetkili, Dün Türkiye kaynaklı bölgesel bir arıza meydana geldi ancak Türkiye bu arızayı gidermekte gecikti. Avrupa Birliği, `siz kaliteli elektrik sağlayamıyorsunuz` diyerek Türkiye`yi AB sisteminden çıkardı. Bugün yaşanan sıkıntı buradan kaynaklanıyor” dedi!..

Ülke genelinde elektrik kesintisinin yaşanmadığı tek il Van oldu. Van' da enerjinin İran üzerinden alındığı için kesintiden etkilenmediği bildirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce konuşurken bir anda eklektikler kesildi. Konuşması sırasında elektrik kesilince konuşmasına bir süre ara veren Bakan Güllüce, jeneratörün geç devreye girmesine tepki gösterdi!..

Aşıları nereye aktaracağını ve sonuçlarının ne olacağını bilemeyen aile hekimleri olaya tepki gösterdiler!..

***

Berkin Elvan soruşturmasına bakan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, rehin alındı. DHKP-C üyeleri, Twitter hesabından Savcı Kiraz'ın başına silah dayalı halde foto yayınladı.

 

Başbakanlık, Çağlayan Adliyesi`nde Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz`ın rehin alınmasına ilişkin haberlere yayın yasağı koydu.

Savcı, şehit edildi! Teröristler öldürüldü!

***

Yeniden görülen Balyoz Davası”nda mütalaasını açıklayan savcı, Dosyadaki dijital verilerin delil vasfına sahip olmadığı anlaşılmıştır. Sanıklarla, suça konu dijital veriler arasında bağ kurulmasının mümkün olmadığı kanaatine varılmıştır” dedi. Savcı, Çetin Doğan, Dursun Çiçek, Engin Alan, Ergin Saygun, İbrahim Fırtına, Özden Örnek`in de aralarında bulunduğu 236 sanığın tamamı için beraat istedi.

 

Tüm sanıklar için "beraat" kararı veren mahkeme, dijital delillerde sahtecilik iddiasına ilişkin suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

***

Kütahya Milletvekili İdris Bal, kurucusu ve Genel Başkanı olduğu Demokratik Gelişim Partisi`ndeki tüm görevlerinden istifa ettiğini söyledi.

***

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Slovakya'da yaptığı açıklamada Belki üçüncü bir nükleer enerjinin adımını atacağız. Türkiye`nin enerji günü her geçen gün arttığı için bu adımları atmalıyız” dedi.

***

Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM ekipleri sabah saatlerinde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Ankara Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi'nde çıkan olaylara karışan öğrencilerden kimliği tespit edilenlere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltılar olduğu bildirildi...

  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 9.1 ° Güneşli