BURAK KAAN ATEŞ


2023´e Mektup


"Sevgili Ülkem,

Bugün 8 Şubat 2018. Ülkemizin 95. yaşı içerisinde bulunmaktayız fakat bizim şanlı tarihimiz ve hatırlamaktan övünç duyduğumuz devlet geçmişimiz MS. 220´li yıllara dayanmaktadır. Tarihinin hiçbir döneminde hiçbir milletin, devletin boyunduruğuna girmemiş olan bu şanlı millet tüm dünyaya devlet kurma ve devlet yönetme hususlarında örnek olmuştur. Bugün Cumhurbaşkanlığı forsumuzda da yer alan 17 yıldızın simgelediği geçmişte kurduğumuz 17 devlet ile dünyanın en çok devlet kuran milleti konumunda bulunmaktayız. Bu millet çok devlet kurduğu kadar devletini korumaya da önem vermiştir. Devletini korumak için çok can vermiş, vatan topraklarını kanlarıyla sulamış yine de vatan hainlerine, gafillere fırsat vermemiştir. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyerek cansiperane bu vatanı müdafaa etmiş ve hainlere geçit vermemiştir. Bunun en acı ve açık örneğini şahsımın da şahit olduğu 15 Temmuz 2016 gecesi yaşamış ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın da dediği gibi tüm dünyaya "Başaramayacaksınız. Devletimizi yıkamayacaksınız. Bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz. " diye haykırmıştır. O kara gecede bu vatanın evlatları tankların önüne yatarak, kurşunlara karşı durarak yine tüm dünyayı hayrete düşürmüş ve vatan sevgisini ortaya koymuştur. Tarihi boyunca adaleti ve hoşgörüsü ile tüm dünyanın takdirini kazanmış bu millet her zaman mazlumun ve mağdurun yanında yer almayı bilmiş asla hiçbir dönemde zalimin zulmünü alkışlamamıştır. Askerinin adını dahi âlemlere rahmet olarak gönderilen, nebiler nebisi Hz. Muhammed´ ten alan bir milletin zulüm etmesi düşünülemezdi zaten. Askerinin keskin kılıcını Allah Allah nidalarıyla zalimlere kaldırmış ve mazlumlara merhametle yaklaşmış olan bu şanlı millet, bu şanlı ordu, bugün aynı inançla Afrin´de zalime karşı mazluma bir kapı olarak destan yazmaktadır. Sevgili ülkem umuyorum ki 2023 te tüm akan kanlar durmuştur. Zalim zulmüyle berbat olmuş mazlumların duası vuslat bulmuştur. Ülkemizin geleceğe yönelik büyük hayallerinin hayata geçmiş olacağından şüphem dahi yoktur. 2023, 2053, 2071 hedeflerinin Allah´ın izniyle gerçekleşeceği daha bugünden görülmektedir. Bugünden 2023´e doğru bakıp hayal kurduğumda merhum Necip Fazıl´ın şu mısraları gelmektedir hatırıma:

"Mehmet´im, sevinin, başlar yüksekte!

Ölsek de sevin, eve dönsek de!

Sanma, bu tekerlek kalır tümsekte!

Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir!

Gün doğmuş, gün batmış, ebet bizimdir!"

2023´te, bugünlerde özenle ve büyük bir titizlikle yapılan yollarımızda yerli otomobillerimizi görmek, yerli otomobilimizin dünya piyasasında otomotiv devleriyle rekabet halinde bir marka olarak yarışacak olmasını ümit ediyorum. Bugünlerde hayali kurulan mücadelesi verilen nükleer santrallerimizin faal biçimde çalışacağını buna binaen ülke ekonomimize can vereceğine inancım tamdır. Yerli traktörlerin, uçakların üretilip dünya piyasasına sunulduğu bir Türkiye göreceğime eminim. Terör belasından tamamen kurtulacağımız, sınırlarımızın güvenliğini askerimizin kudretiyle sağlayacağımız zaten bugünden görülmektedir. Yapılan stadyum ve spor merkezleriyle uluslararası spor turnuvalarının değişilmez adresi olmamız muhtemeldir. Eğitim alanında yapılan değişikliklerinin meyvelerinin 2023´lerde alınacağı ve güçlü nesiller, başarılar öğrenciler yetiştirileceği kanaatindeyim. Bugünlerde sağlık alanında her geçen gün üzerine koyarak devam eden gelişmemiz 2023´te bizi en zirveye çıkaracaktır. Bilimi verilen önemle beraber teknolojik alanlarda ilerleyişimiz artacaktır.

Sevgili ülkem, aziz vatanım, inanıyorum ki kurulan hayaller, edilen dualarla, eğitimde, sağlıkta, ekonomik ve iktisadi alanlarda yapılan reformlarla, milli ve yerli bir inançla yola çıkan devlet adamlarımızın önderliğiyle, muasır medeniyet seviyesini yakalayacak ve yine geçmişimizde olduğu gibi tüm dünyaya örnek olacak bir konuma geleceğimizi ümit ediyorum. Tüm dünya mazlumlarına ümit olan varlığın daim olsun TÜRKİYE´M, orduların muzaffer olsun TÜRKİYE´M, bayrağın en yüksekte dalgalansın TÜRKİYE´M.

YOLUN AÇIK OLSUN TÜRKİYE´M.

  • Cumartesi 15.7 ° / 6.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 14.7 ° / 3.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 15.9 ° / 0.6 ° Güneşli