YUNUS PEHLİVANLI


14. Yıla Girdiğimizde


Gazetemiz Pusula 13 yaşında. Ancak ben gazetemiz 14. yılına girdiğinde nasıl bir Kırıkkale´de yaşamak isterdim diye düşündüm ve bunu sizlerle paylaşmak istedim.

Pusula Gazetesi 14 yaşına bastığında:

Öncelikle MKE Genel Müdürünün başlattığı ?Kurumsal Yapılanmayı- bitirip en hızlı şekilde MKE´nin bir Aselsan gibi, bir TAİ gibi, bir HAVELSAN gibi, son sistem teknolojik silahları ürettiğini görmek isterim.

MKE Genel Müdürlüğünün Kırıkkale´ye taşınmasını ve Gazi Fişek Fabrikasının da Silahın anavatanı olan şehrimizin sınırlarına taşınmasını isterim.

Pusula Gazetesi 14 yaşına bastığında:

Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesindeki 64 parselin tamamen fabrikalarla dolduğunu ve buralarda en az 3-4 bin Kırıkkalelinin çalıştığını görmek isterim.

Kırıkkale Üniversitesi Teknoparkın tam anlamıyla faaliyete geçerek adına yakışır bir vaziyette gerçekten (Teknoloji) üreten MKE´ye ve Silah OSB´ye proje üreten bir fonksiyona geldiğini görmek isterim.

Pusula Gazetesi 14 yaşına bastığında:

Yeşil Vadi Projesi bitirilmiş Kızılırmak boyunca her kesime hitap edebilecek eğlence ve dinlenme alanlarının faaliyete geçtiğini görmek isterim.

Çeşnigir köprüsü ve Karaahmetli Tabiat Parkı başta olmak üzere tüm ilçelerimizde bulunan tarihi ve turistik yerlerimizin daha iyi tanıtılabilmesini ve merkeze kurulacak olan MKE Silah Müzesinin üst katında birde Kırıkkale´nin kültürel izlerinin ve kalıntılarının sergilendiği bir Kültür Müzesi kurulmasını isterim.

Pusula Gazetesi 14 yaşına bastığında:          

Kaletepe´nin dibinde bulunan 25-30 dönümlük alanda Sayın Başbakanında müjdesini verdiği ve içinde her tür sporun yapılabildiği Spor Kompleksinin başlanıp bitirilmesini isterim.

Millet Caddesinden 4-5 mahalleye (Başpınar, Karşıyaka, Bahçelievler, Ahılı ve Çullu) mahalleleri ile Pirinç ve Mühimmat fabrikalarına giriş-çıkışı sağlayacak Köprülü Kavşağın bitirilmesini isterim.

Pusula Gazetesi 14 yaşına bastığında:

Yeni bir Şehirlerarası Terminalin yapılmasını, Kırıkkale-Ankara arası yolculuğun bir ?kâbus- olmaktan çıkarılıp -keyfe- dönüştürecek yasal düzenlemelerin çıkarılarak (Terminal cinayetlerinin sona erdirilmesini) isterim.

Kırıkkale esnafıyla Üniversite öğrencisinin daha rahat buluşabilmesi için Üniversite-Kırıkkale arası dolmuş ücretlerini ücretsiz ya da indirimli hale getirecek bir formülün bulunmasını isterim.

Hastanedeki ?Doktor ve Uzman- sayısının artırılmasını, 43 ilin kavşağı olan şehrimize ?Lojistik Üs- kurulmasını, Hayvan Pazarı ve Kesimhanenin işlevsel hale getirilmesini, Şehrin doğusuna düşünülen Üniversitenin kurulmuş olmasını, Kırıkkale´nin zenginlerinde girişimcilik kültürü ve cesaretinin artmış olmasını, Kırıkkale´yi ulusal ve uluslararası anlamda temsil edecek bir Marka değerimizin çıkmış olmasını isterim?

Bunlar ve daha fazlası olmaz mı? İnsan isterse ?tekeden süt çıkarırmış- yeter ki isteyelim ve çalışalım. Pusulanın 14. yılında buluşmak dileğiyle.

Abdullah ERCAN
6.06.2018 08:53:54
Yunus kardeşim çok güzel talepler bunlar şehrin ortasında kömür ardiyeleri ancak Kırıkkale de olur ama bizim ilk okula gittiğimiz yıllardan bu güne kadar o şehre hizmet eden önemli işler yapan belediye başkanı görmedim ben tayinler dolayısıyla birçok şehir de belediyelerin neler yaptıklarını gördüm Ankara,Eskişehir,Kayseri,Sivas,Kırşehir,Urfa daha niceleri velhasıl kelam o şehre hizmet edecek hiç belediye başkanı seçilmedi selamlar,saygılar

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu