OSMAN ÖCAL


11. Kuruluş Yıldönümü Kutlu Olsun


   O bir yıldız o bir nur karanlığa doğan tan

   On bir yılı doldurdu tahtında kalan sultan

 

   Pusula, İtalyanca ?bussola´ sözcüğünün Türkçe karşılığı olarak dilimize girmiş bir sözcüktür. Türk Dil Kurumu sözlüğündeki anlamı: ??Üzerinde kuzey güney doğrultusunu gösteren bir mıknatıs iğnesi bulunan ve yön tespit etmek için kullanılan kadranlı araç, yön belirteci.´´

   Güncel Türkçe sözlükteki anlamı ise: ??Küçük bir kâğıda yazılmış kısa mektup, tezkere?´´ Bir diğer anlamı ise. ??Bir çemberin özeğindeki bir iğne üzerine oturtularak yatay düzlem içinde erkince dönebilen ve çemberin çevresindeki dereceler üzerinde yön gösteren bir mıknatıs iğnesi.´´ Hangi anlamı ile düşünürsek düşünelim yabancı kökenli bir sözcük olmasına rağmen yön göstericiliği anlamıyla gazetenizin adına yakışır bir isimdir.

   Dünyadaki gelişmelere ayak uydururken tıbbi, coğrafi, fiziki, aritmetik, teknolojik vs. terimleri ister istemez dilimize misafir etmek durumunda kalıyoruz. İşte pusula sözcüğü de bunlardan bir tanesi.

   Evet değerli okuyucular, kurulduğu günden beri çizgisinden şaşmadan, hedefinden ödün vermeden yoluna devam eden bir yerel gazetemizdir Kırıkkale Pusula gazetemiz.

   Köylünün, esnafın, memurun, işçinin, çalışanın, emeklinin kısacası herkesin sesi; Kırıkkale´mizin dili Kırıkkale´mizin sözü, Kırıkkale´mizin özü Pusula gazetemiz.

   Herhangi bir siyasi yapılanmanın güdümünde olmadan tarafsızlığını koruyarak her kesime aynı mesafede duran, her karanlığı aydınlatmada öne çıkan ve mensubu bulunduğu yöremiz halkına hizmette sınır tanımayan bir gazete Pusula gazeteniz.

   Yerel gazetelerin kendi imkânları ile ayakta kalmaları çok da kolay olmamasına rağmen gazeteniz Pusula kurulduğu günden bu güne aralıksız yayın hayatına devam ediyorsa, bunun sırrı gazetemizin basın yayın ilkelerine bağlı, dürüst ve tarafsız yayınlarının yanında siz değerli okuyucularının da payı olduğunu düşünüyorum.

   Kısıtlı imkânlarla yayın hayatını sürdürmeye çalışarak yerel gazetecilikte başarıyı yakalarken genel konularda da halkımızı aydınlatmaya çalışan ve her biri birbirinden değerli yazarları ile de değişik konularda ülkemizin nabzını tutmaya özen bir gazetedir Pusula gazeteniz.

   Yöremizin milli ve manevi değerlerine saygılı olmanın yanında aykırı yayın faaliyetlerinde bulunmayan magazin haberciliğinde durması gereken yeri bilen sporun değişik alanlarında olması gereken yerde olup sporseverlerin gönlünde taht kuran bir gazete Pusula gazeteniz.

   Beş yıla yakın bir zamandır Pusula´ da siz değerli okuyucularla beraber olmanın gururunu yaşıyorum. Aksi bir durum olmadığı sürece gazetemiz aracılığı ile beraberliğimiz devam edecektir.

   Pusula yayın hayatına devam ettiği sürece kazanan Kırıkkale´miz olacaktır.  Elinizdeki bu gazete bundan sonra da ilimizin pusulası olmaya devam edecektir.

   Başta imtiyaz sahibi olmak üzere tüm görevli ve çalışanlarını kutlarken gazetemizin yayın hayatını sürdürmesinde başarılarının devamını dilerken nice on birinci yıllara diyorum.

  • Cumartesi 26.1 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 28.9 ° / 10.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 25 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu