MURAT KARADAĞ


AK Parti'de kriz büyüyor

AK Parti'de kriz büyüyor


Doğruyu söylemek gerekirse AK Parti’de bugüne kadar hiç görülmemiş bir çatlak oluştu.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın Belediye Başkan adaylığı konusunda erken konuşmasıyla başlayan çatlağın giderek büyüdüğüne yönelik işaretler var.

KaleGaz Dinlenme tesislerinin açılışında Can ve Demir’in tören alanına geç gelmesi dikkatlerden kaçmazken, tören boyunca Atalay ile göz göze gelmemeleri çatlağın en önemli işaretleri olarak yorum yapılmasına neden oldu.

Üstüne üstlük Can ve Demir’in merkezdeki spor salonu açılış törenine katılmamaları ise parti içindeki çatlağın ne denli derin olduğunu gözler önüne serdi.

Her ne kadar parti içinde böyle bir çatlağın varlığına itiraz edeceklerin başında Can ve Demir gelecek olsa da durum ortada.

Tüm itiraz ve direnmeye rağmen önceden de belli olduğu üzere Atalay’ın işaret ettiği isim Mehmet Saygılı’nın adaylığı kesinleşti.

Peki yapılan kamuoyu yoklamaları, son olarak temayül yoklamasının sonucu ne oldu? Gerçekten 6 aday adayı arasında eşit bir yarış oldu mu?

Adaylığı kamuoyu yoklamaları ve temayül yoklamasından öne çıkanların hakları ne oldu? Bu sonuç gerçekten öncelikle yöneticileri sonrada tarafların vicdanında rahat bir biçimde yerini buldu mu?

Öyle ya, birkaç ay öncesinden tartışmalara konu olan gelişme ve iddialara rağmen demokrasinin gereği olan eşitlik ilkesi çalıştı mı? Yoksa sonuç birilerinin isteği doğrultusunda mı bağlandı.

Tüm bunları alt alta koyduğumuzda, kafalarda oluşan soru işaretleri ortadan kalkmadıkça AK Parti’de karşılıklı kılıçların çekilmesinin ve çatlağın büyümesinin son derece doğal olduğunu söyleyebiliriz.

Bu arada Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın Mahir Yılmaz’la görüşerek güya Başbakan’ın selamları ile adaylıktan çekilmesini istediği yönündeki iddialar, yukarıda anlatmaya çalıştıklarımızı teyit ediyor.

 “ADAY OLMA MİLLETVEKİLİ YAPALIM”

Kamuoyunda adeta şok etkisi yaratan görüşme, KaleGaz tesislerinin açılışında gerçekleşti. Kale Gaz Firması Sahibi Ömer Faruk Ilacan’ın odasında gerçekleştiği ileri sürülen görüşme yaklaşık 5-6 dakika sürdü.

Konuşulanlara bakılırsa, Başbakan Yardımcısı Ömer Faruk Ilıcan’ın odasında yalnız olduğu bir sırada törene katılan Mahir Yılmaz, Ilıcan tarafından Atalay’ın bulunduğu odaya davet edildi.

Hiçbir şeyden haberdar olmayan Mahir Yılmaz davete icabet etti. Bu arada odaya Yılmaz ile birlikte girmeye çalışan birkaç kişi de korumalar tarafından engellendi. Hatta orada bulunan Belediye Başkanı Veli Korkmaz’da içeriye alınmadı.

Onlarca kişinin gözleri önünde cereyan eden olayın ilerleyen anlarında Yılmaz Odaya girmesiyle birlikte Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile yüz yüze geldi. Karşılıklı selamlaşma ve hal hatır sorulduktan sonra Ömer Faruk Ilıcan’da odadan ayrıldı.

Yine çok iddialı bir şekilde konuşulanlara bakılırsa, Başbakan Yardımcısı Atalay Mahir Yılmaz’a önce DP eski Genel Başkanı Süleyman Soylu’nun kendisini arayıp aramadığını sordu. Yılmaz ise tavrının aynen kendisine aktarıldığı gibi olduğunu söyledi.

Bir çay içimi süresince karşılıklı geçen görüşmede Atalay, Mahir Yılmaz’a “Bu dönem aday olma, seni Milletvekili yapalım” teklifte bulundu. Mahir Yılmaz ise kendisiyle görüşmek istemesinden dolayı Atalay’a nazik bir ifade ile teşekkür etti.

Kamuoyuna sızan bilgilere ve dünden bu yana konuşulanlara bakılırsa, arkasından Yılmaz daha önce de olduğu gibi tavrını açık ve net bir şekilde ortaya koyarak “Bir oy alsam adayım, arkamda binlerce insan var” diyerek odadan ayrıldı.

Gelişmeler sabahtan itibaren alabildiğini tartışılırken,“Mahir Yılmaz’dan da bu beklenirdi” şeklindeki ifade durumu en güzel anlatan ifade olarak dikkat çekti. Atalay’ın davranışı hoş karşılanmadı.

Yazımın başlığından da anlaşılacağı üzere hissedilen çatlağın bir yansıması olması bakımından bu gelişme ve görüşme ortadayken önümüzdeki günlerde nasıl bir gelişme olacak? kim haklı kim haksız, yaşananlar neyi gösterecek, AK Partide çatlak var mı? yok mu?  bekleyip hep beraber göreceğiz.     

m.berkin
2.12.2013 21:16:47
bu seçimde mhp yi düşünüyordum,ama sayın mahir yılmaz ın dik durmasından dolayı oyum bu kez onun,helal olsun diyorum,kırıkkaleye ak parti ne vermiş ki bundan sonra ne verecek bir de aday olma deniliyor bu çok ayıp karşındaki bir siyasetçi bu durumun bu hale maalesef beşir bey getirdi diyor oyum bu kez mahir yılmaza diyorum.

m.yıldırım
2.12.2013 21:17:12
ey keskinin evlatları gelin birlik olalım,işi kolay kılalım bu kez tek keskinli olan mustafa pekdoğanda karar kılalım diyor,keskinin oyu bize yeter başkalarının oyununa alet olmayalım.,yolun açık olsun şanlı başkanım pekdoğan.

l.lokman
2.12.2013 21:17:34
bu seçimi pekdoğan alacak,bütün keskinliler olarak birlik zamanıdır,veli beyin hakkını yiyenler şimdi gözünü keskinlinin oyuna dikmişler ayıp ayıp,mhp bu seçimde tek favoridir,bütün keskin halkı mhp nin yanındadır bu böyle biline.

salim
2.12.2013 21:48:00
iki kişinin konuşması dışarıya nasıl çıkmış çok ilginç hangisi çıkar çıkmaz konuşmuş

kul mustafa
2.12.2013 23:07:28
mustafa pekdoğan denendi ama şu anda şansı var karşısına ak partiden TURAN KIRATLIYI GİDİN EVİNİZE YATIN..

t.tinç
3.12.2013 12:30:55
bu keskinliyim deyipde mustafa pekdoğan diyen zeka geriliği olan zavallılıara sesleniyorum,eğer böyle yazmaya devam ederseniz,bir mhp li olarak pekdoğana oy veren namerttir,biz mhp liyiz keskinli ne demek,obalı ne demek,kırşehirli ne demekaklınızı başınıza alın.

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu