MURAT KARADAĞ


CHP'nin gizli adayı varmış!

CHP'nin gizli adayı varmış!


2014 yerel seçimlerine yaklaşık 8 ay gibi bir zaman kaldı.

 

MHP’nin adaylarını erken açıklama kararı ve aday adaylarının siyaset gündemini bir şekilde canlı tutmaları seçim hareketliliğini biraz erkene aldı.

 

MHP’deki bu canlılık dolayısıyla diğer partilere de yansımaya başladı. AK Parti, CHP, Saadet Partisi ve diğer partilerde de seçime yönelik çalışmaların yapılmaya başladığını görüyoruz.

 

Son bir iki aydan bu yana süren çalışmaların Ramazan ayı bile birlikte tavan yaptığını söyleyebiliriz. Gelenektir. Kırıkkale’de ramazan geceleri dolu, dolu geçer. Sahura kadar insanlar sokakta ya gezerek, ya muhabbet ya da pişti oynamakla geçirir onca zamanı.

 

İçinde bulunduğumuz şu günlerde de benzer manzaraları hep beraber görüyor ve yaşıyoruz. Ancak diğerlerinden biraz daha farklı ama siyaset kulislerinin çokça yapıldığı ve kulislerde aday veya aday adayı cümlelerinin kurulduğu uzun sohbetlerin yapıldığı bir değişiklikle geçiriyoruz bu Ramazan gecelerini de.

 

Her neyse biz gelelim asıl meselemize; Hangi parti’den kim aday adayı, kim aday olacak, partinin durumu şu an itibarıyla ne durumda? Partilerde aday belirleme çalışmaları nasıl yapılıyor? Belediye Meclis ve İl Genel Meclis adayları nasıl belirlenecek hangi partiden kim nereye aday olacak? vs.

 

AK Parti’deki çalışmaların yoğun biçimde sürdüğünü biliyoruz. Sandık görevlileri, müşahitler vs. Aday belirleme konusunu ise İl Başkanı Mehmet Demir Geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada “Bizim adayımızı Genel Merkez Belirler” diyerek son noktayı koymuş.

 

En canlı parti olarak dikkat çeken Milliyetçi Hareket Partisi’ndeki çalışmalar ve gelişmeler üç aşağı beş yukarı kamuoyunun gözleri önünde şeffaf bir şekilde kendi mecrasında sürüp gidiyor.

 

Örneğin 9 tane aday adayı, aday olabilmek için partinin belirlediği standartlarda çalışarak hem kendilerini hem de partiyi bir güzel anlatıp üslendiği sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyorlar. Ramazan gecelerini de bu şekilde değerlendiriyorlar. Bence olumlu ve güzel bir strateji.

 

Diğer taraftan ana muhalefet CHP’de ise ne yazık ki somut bir adım atıldığına dair bir görüntünün olmadığını üzülerek söylemek istiyorum. Elbette bir takım çalışmalar yapılıyordur. Sandık görevlileri, komiteler, yazışmalar vs. Ancak aday konusunda isim veya isimlerin telaffuz edilmiyor olması partililer arasında ciddi, ciddi merak ediliyor. Dolayısıyla dedikoduyla karışık iddialar da peş peşe sıralanıyor. 

 

Örneğin Belediye başkanı aday adayı kim olacak? veya aday kim olacak? Aday adaylığı için kaç kişi müracaat etti? Adaylık konusunda çalışma var mı? vs. Tüm bunlar özellikle CHP gibi Sosyal Demokrat bir partide sorulmaya başlayınca elbette anlam kazanıyor. AK Parti’de, MHP’de bu ve benzeri sorulara rastlamak mümkün olmuyor. Çünkü birinde İl Başkanı yaptığı açıklama ise son noktayı koyarken diğerinde ise şeffaf bir yapının tesis edildiğini görüyoruz.

 

Tüm bu sorular havalarda uçuşurken, kimisi nalına kimisi de mıhına vurarak ortalığı toz dumana çevirip “acaba bir şeyler kapabilir miyim” diye elinden geleni arkasına koymuyor. Ortaya atılan iddialara ve söylentilere bakılırsa durum gerçekten tam bir tiyatro. Mesela il yöneticilerinden bazılarının “Bizim gizli adayımız var” diye trajikomik bir söz ettikleri konuşuluyor.

 

Gerçekten böyle bir söz sarf ediliyor veya bu şekilde konuşuluyor ise trajikomiklikten öte tam bir aymazlık örneği sergileniyor demektir. Böyle bir sözün söylendiği bir yerde bir başkasının aday adayı olması söz konusu olabilir mi? Veya hangi akıllı çıkıp da “Ben CHP’den aday odayı oluyorum” der. Gerçekten ben de herkes gibi çok merak ediyorum.   

  • Perşembe 29.3 ° / 13.5 ° false
  • Cuma 27 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.1 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı