Zulme boyun eğmeyeceğiz

Zulme boyun eğmeyeceğiz

MEB´İ HUKUKA SAYGILI OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Zulme boyun eğmeyeceğiz

KESKE Bağlı Eğitim Sen üyesi emekçiler Milli Eğitim Bakanlığının uygulamalarını protesto etmek için Cumhuriyet Meydanında bir araya geldiler. Eğitim emekçileri zulümlere boyun eğmeyeceklerini haykırdılar.

MEB´İ HUKUKA SAYGILI OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Milli Eğitim Bakanlığının uygulamaların protesto etmek için Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen KESK´e bağlı Eğitim Sen üyesi eğitim emekçileri Milli Eğitim Bakanlığının Hukukun Temel İlkelerine, Sendikal Hak ve Özgürlüklere Saygılı Olmaya davet ettiler. Emekli Sen, Alevi Kültür Derneği ve bazı vatandaşlarında desteklediği eylemde basın açıklaması yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin Milli Eğitim Bakanlığının bugüne kadar özellikle temel hak ve özgürlükler konusunda, en temel sendikal hakların kullanılması ile ilgili olarak çok sayıda hukuk dışı girişimde bulunduğunu, hukukun en temel ilkelerini ayaklar altına alan kararlara imza attığını söyledi. Şahin, ?Kendisini temel hukuk kurallarının üzerinde gören Milli Eğitim Bakanlığı, kendi hukuk birimlerinin kararlarını bile yok sayarak hareket etmeye çalışmakta, Eğitim Sen´i siyaseten hedef olarak belirleyip, yıldırmaya ve sindirmeye çalışmaktadır.? Dedi.  

KAMU GÖREVLİLERİ TOPLU EYLEM HAKKINA SAHİPTİR

Şahin açıklamasında şu ifadelere yer verdi ?Kamu görevlilerinin, sendikalarının aldığı kararlar doğrultusunda toplu eylem hakkına sahip oldukları uluslararası sözleşmelerde, insan hakları sözleşmelerinde, Anayasa´da ve mahkeme kararlarında hiçbir tereddüde yer bırakmayacak şekilde tanınmıştır. Bu konuda çok sayıda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Danıştay ve idari yargı kararı bulunmaktadır. Eğitim ve bilim emekçilerinin iç hukuk ve uluslararası hukukta güvence altına alınan demokratik haklarını kullanması asla suç olarak değerlendirilemez. Danıştay 12. Dairesi´nin 20 Aralık 2004 tarihli kararında ?sendikal faaliyet kapsamında bir gün göreve gelmemek fiili?nin mazeret olarak kabulü gerektiğine vurgu yapılarak, ?öğretmenlerin bağlı bulunduğu sendikanın aldığı karar uyarınca bir gün göreve gelmemesi eyleminin sendikal faaliyet kapsamında olduğu? açıkça belirtilmektedir. MEB´in hangi konuların ?sendikal eylem? kapsamında olduğunu Danıştay 12. Dairesi´nden daha iyi bildiğini hiç kimse iddia edemeyeceğine göre, iş bırakma eylemine katılan eğitim ve bilim emekçilerini açıkça tehdit etmesi, müfettişlere doğrudan talimat verilerek soruşturma açması ?sendikal faaliyetleri engelleme? suçu kapsamına girmektedir Bugüne kadar yapılan eylemlerde verilen disiplin cezalarının tamamı iptal edilmiştir.  En son 28-29 Mart 2012 tarihinde gerçekleştirilen iki günlük iş bırakma eylemine katılanlar hakkında verilen disiplin cezalarının da yargı tarafından iptal edildiğini hatırlatmak yerinde olacaktır. Eğitim Sen olarak hukuka en çok uyması gereken MEB´i bir kez daha uyarıyoruz. MEB, sendikamızın üyelerine yönelik her türlü yasa dışı tutum ve talimatlara derhal son vermeli, ne kadar rahatsız olsalar da hukukun temel ilkelerine, sendikal hak ve özgürlüklere saygılı olmayı öğrenmelidir.?  Şahin´in açıklamasından sonra eylem sessiz biçimde sona erdi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ