Zor ama kutsal Bir görevimiz var

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, öğretmenlik mesleğinin zor bir görev olduğunu ancak toplumdaki her bireyin hayatına dokunma anlamında düşünüldüğünde ise kutsal bir görev olduğunu söyledi.

OKULLARI ZİYARET EDİYOR

Millî Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi okul ziyaretleri kapsamında Şube Müdürü Gülnihan Akyürek ile birlikte Gülbeyaz Sümer Anadolu Lisesine giderek burada öğretmen ve okul idaresiyle bir araya geldi. Okulların yüz yüze eğitime başladığı ilk günden itibaren gerek kent merkezi, gerekse ilçe ve köylerdeki okullara ziyaretlerini sürdüren Tüfekçi, Gülbeyaz Sümer Anadolu Lisesini de ziyaret ederek öğretmenlerle toplantı düzenledi.

 

İDARECİ ÖĞRETMEN HEP BİRLİKTE

Okullardaki tüm kademlerde görev yapan ve özverili çalışmalarından dolayı öğretmenlere teşekkür eden Tüfekçi, öğrencilerin geleceğe hazırlanmasında öğretmenlik mesleğinin önemini bir kez daha hatırlatarak, öğrencilerin bilgi ve değerler açısından iyi yetiştirilmeleri gerektiğini söyledi. Ekip olarak okullardan güzel sonuçlar aldıklarını belirten Tüfekçi, "Bunu devam ettirmeliyiz. Çocuklar bizlere emanet. Velilerimiz en kıymetli varlıkları olan evlatlarını, çocuklarını bizlere emanet ediyor. Dolayısıyla her kademedeki öğrencimize mesleki ve vicdani anlamda sahip çıkma zorunluluğumuz var." dedi.

 

İNSANIN RUHUNA DOKUNUYORUZ

Öğretmenlik mesleğinin insan ruhuna dokunan bir meslek olduğunu hatırlatan Tüfekçi, şöyle konuştu: Hepimiz birer hassas terazi gibi olmalıyız. Kullanacağımız uygunsuz bir cümle, yanlış bir davranış, ön yargılı bir yaklaşım dokunulan hayatlarda telafisi zor olan problemlere zemin hazırlar. Bu nedenle zor bir görevimiz ama kutsal bir görevimizin olduğunu unutmamak gerekir. Öğrenciye bir bakışınız dahi o kadar çok şey anlatır ki, bazen cümlelerle ifade etmek bile gerekmez. Emekleriniz hepimizi ziyadesiyle memnun ediyor. Geleceğin yetişkinleri sizlerin katkılarıyla inşa ediliyor. Mesleğimiz bu anlamda hepimize önemli sorumluluk yüklüyor. Tüm mesai arkadaşlarımıza mutlu ve huzurlu bir eğitim öğretim dönemi geçirmelerini diliyorum." Dedi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti