Zirai ilaçla mücadele destekleniyor

Zirai ilaçla mücadele destekleniyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü zirai ilaç kullanımını en aza indirmek için üreticileri biyolojik ve biyoteknolojik mücadeleye teşvik ediyor. Üreticiler bu mücadeleleri karşısında destek alıyor.

BÜTÇE ARTTI 

Bitkisel üretimde kimyasal mücadele yerine alternatif teknolojilerinin kullanılması yoluyla zirai ilaç kullanımının azaltılması için açık alanda domates, turunçgil, elma, bağ ve örtüaltı bitkisel üretimde biyolojik veya biyoteknolojik mücadele yapan üreticilerin desteklendiği bildirildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü`nden yapılan yazılı açıklamada, Bakanlığın başarılı çalışmaları neticesinde Biyolojik ve Biyoteknik mücadele desteklemelerinin milli bütçesinin 2012 üretim yılında 5 kat atarak 15 milyon liraya yükseltildiği kaydedildi. Buna göre birim destekleme miktarı örtü altında yüzde 115 oranında artırılarak 200 liradan 430 liraya, açık alanda ise yüzde 300 oranında artırılarak 20 liradan 60 liraya yükseltildiği belirtildi.

BİLGİLER GÜNCELLENMELİ

Açıklamada, üreticilerin söz konusu desteklemeye müracaat edebilmeleri için çiftçi kayıt sistemindeki veya örtüaltı kayıt sistemindeki bilgilerin güncellenmiş olması gerektiği, müracaatların örtüaltı üretim için 31 Aralık 2012, açık alanda domates için 28 Eylül 2012, turunçgil için 31 Ekim 2012, elma ve bağ için 31 Ağustos 2012 tarihine kadar başvuru dilekçesi ve gerekli belgeleri ile çiftçi kayıt sistemi veya örtüaltı kayıt sistemi kayıtlarının bulunduğu Kırıkkale İl yada İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri`ne yapılacağı kaydedildi.


1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!