Zincirin yerini kar lastiği aldı

Zincirin yerini kar lastiği aldı

Kırıkkale?de Havanın soğuması ve yağışların etkisini göstermeye başlaması nedeniyle sanayide de hareketli günler yaşanmaya başladı. Soğuk nedeniyle çalışmayan araçlar oto tamircilerin işlerini hızlandırırken, kışlık lastik satışları da ciddi oranlarda art


KAR LASTİĞİ SATIŞLARI ARTTI

Araç güvenliğinin olmazsa olmazları arasında yer alan oto lastikleri de kış mevsiminde daha çok önem kazanıyor. Yolda kalmamak, buzda kaymamak, ani frenlerde durma mesafesini en aza indirmek, kısacası güvenli bir yolculuk yapmak için lastiklerin yeni ve bakımlı olması gerekiyor. Oto lastik satışı yapan Mehmet Asım, kış mevsimi geldiğinde kar lastiği satışlarının arttığını bildirdi. Kar lastiğinin daha çok yol tutuşu sağladığını belirten Mehmet Asım , ?Kar lastiği, bileşiminde daha çok kauçuk bulunması ve desenlerinin farklı olması nedeniyle daha çok yol tutuşu sağlıyor. Karlı ve buzlu havalarda kayma oranı en aza iniyor, yol tutuşu artıyor. Kar lastiğinin fiyatı normal lastikle bir farklılık göstermiyor. Markasına ve ebadına göre değişmekle birlikte bir takım kar lastiği 400 ile 600 TL arasında değişiyor? diye konuştu.

BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLADI

Zincir kullanımının yerini kar lastiğinin aldığına vurgu yapan Mehmet Asım, ?Karlı ve buzlu havalarda zincir tak-çıkar sorunu yaşanıyordu. Bazen takarken veya çıkarırken sorun yaşanabiliyordu. Buzlu veya karlı zemin bittikten sonra da araç zincirle yoluna devam ediyor, bu da rot balans ayarını bozuyordu. Kar lastiği büyük kolaylık sağladı. Yol tutuşu ile zinciri aratmayan bu lastik dört mevsim, her hava şartında ve her zeminde kullanılabiliyor. Bu nedenle zincir yerine kar lastiği kullanmak tercih ediliyor? dedi.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü