ZİMEM GELENEĞİ YENİDEN YAŞATILMALI

ZİMEM GELENEĞİ YENİDEN YAŞATILMALI

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Esnaf Odalar Birliği Başkan vekili Adem Yurtdan, Osmanlı geleneği olan zimem geleneğinin yaşatılmasını istedi.

Yaklaşık bir yıldır hayatımızda olan Koronavirüs salgını nedeniyle işlerinde kayıp yaşayan esnaflar için Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Esnaf Odalar Birliği Başkan vekili Adem Yurtdan, Osmanlı geleneği olan zimem geleneğinin yaşatılmasını istedi. Yurtdan, kent genelinde bulunan iş insanlarına seslenerek, Ramazan Ayı’nda hem vatandaşı hem de esnafı sevindirmelerini istedi.

Yurtdan, Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte ihtiyaç sahipleri için Ramazanda hiç tanımadığı birinin borcunu ödeme anlamına gelen zimenin yaşatılması konusuna ilişkin hayırseverlere çağrıda bulundu. Pandemi sürecinin yaklaşık bir yıldır sürdüğünü artan AVM ve büyük marketler nedeniyle bakkal esnafının işlerinde düşüş yaşandığını söyleyen Yurtdan, güncel borçların zimem geleneği ile ödenerek, pandemi sürecinde hem vatandaşın hem de esnafın mutlu olması talebinde bulundu. Yurtdan, kent genelinde bulunan iş insanlarına seslenerek, Ramazan Ayı’nda hem vatandaşı hem de esnafı sevindirmelerini istedi.

 

Yurtdan, “Ramazanda hiç tanımadığı birinin borcunu ödeme anlamına gelen, ancak günümüzde unutulmaya yüz tutmuş Zimem geleneğinin Kırıkkale’de yaşatılmasını isteyen Yurtdan, şehrin önde gelen iş insanlarına seslendi. Yurtdan, “Böylesine maneviyat yüklü ayda zekatını vermek isteyen iş adamlarımız, hayırseverlerimiz ve vatandaşlarımıza çağrımız var. Gelin bu Ramazan ayında bakkala borcunu ödeyemeyen ve ödemekte güçlük geçen vatandaşlarımızın borcunu kapatın. Bu zorlu süreçte bakkallardaki ödenemeyen borçlar veya veresiye defterinin satın alınması hayırda bulunmak isteyenler için bir fırsattır” dedi.

Zimem geleneği ile birlikte oda ile iletişime geçilerek bakkallardan ihtiyaç sahipleri için erzak paketi ya da erzak çeki oluşturulabileceğini ifade eden Yurtdan, “Osmanlı’dan bize miras kalan zimem ile veren elde, alan elde bu dünyada birbirlerinden haberi olmayacak ve mahcubiyet yaşamayacaktır. Böylesine güzel ve anlamlı geleneğin şehrimizde yaygınlaşmasını istiyoruz. Bu yıl kurulacak gösterişli iftar sofralarının yerine, böylesine anlamlı hayır işi yapılırsa, hem ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız, hem de esnafımız rahat bir nefes alacaktır” dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ