Zehir tuzağındaki gençler hayata yeniden tutunuyor

Zehir tuzağındaki gençler hayata yeniden tutunuyor

Kırıkkale´de 18 yaş ve üzeri madde bağımlılarının tedavi edilerek hayata uyumlarını sağlamak amacıyla 30 yataklı ‘Huzur Köy ´de madde bağımlısı gençler yeniden hayata tutunuyor.

Kırıkkale Valiliğince hayata geçirilen "Huzur Köy" projesiyle madde bağımlısı gençler, rutin tedavilerinin yanı sıra farklı etkinliklerle yeniden hayata bağlanacak. Özel güvenlik önlemlerinin alındığı, hastaların günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikte inşa edilen "Huzur Köy", Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi´nde (AMATEM) arındırma tedavileri tamamlandıktan sonra 6-12 aylık temiz kalma sürecine giren bağımlılara hizmet verecek.

Uyuşturucu kullanan 18 yaş ve üzeri bireylerin tedavi edilerek hayata daha hızlı katılmalarını sağlamak amacıyla hizmet verecek merkez, çevre illerden de hasta kabul edecek. İş atölyelerinden seraya, halı sahadan fitness salonuna kadar pek çok imkana sahip merkezde, bağımlı gençler, tedavilerinin yanı sıra farklı etkinliklerle hayata yeniden tutunacak.

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ‘Huzur Köy´ projesi kapsamında basın mensupları ile bir araya gelerek, projeyi tanıttı. Burada açıklamalarda bulunan Vali Tekbıyıkoğlu, “Bağımlılık mücadele Dünya´nın gündeminde olan bir konudur. Bağımlılıkla mücadele kapsamında ilimizde örnek bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Mücadeleyi ikiye böldük. Bir önleyici hizmetler kapsamında bağımlı olmamış, bir kez bulaşmış veya bulaşma eğiliminde olan veya tüm gençliğimize hedef kitle alarak hedef kitle çalışmaları gerçekleştireceğiz. Mobil ekipler oluşturarak ev ziyaretleri, mahalle konağı ziyaretleri ile aile danışma ve destekleri ziyaretlerini gerçekleştirip bu konudaki farkındalığı artırmayı düşünüyoruz”

“Huzur Köy Projesi 2019 yılında sosyal gelişmeyi destekleme programı kapsamında valiliğimizce başlatılan bir projedir. Burada gündüzlü bir hizmet veriyordu. Fakat Türkiye´de ilk defa bu hizmeti yatılı olarak çevirdik. Bağımlı olduktan sonraki kısmı çok zor bir mücadele. Bu işi başaranları kutluyorum. Huzur Köy´deki çalışmalar kapsamında yaklaşık 1 milyon lira para harcandı. Binamızdaki değişikliklerimizi yaparak, gerekli çalışmalar tamamlandı. Çalışanlara ve bağımlı ailelere yönelik eğitimler verildi. 14 farklı modülde 182 oturumda vaka örnekleri ve uygulama çalışmaları gerçekleştirildi. Türkiye´de bir ilki başarmanın gururunu yaşayacağız” dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız