Zararlı maddelerle mücadele aileden başlar

Zararlı maddelerle mücadele aileden başlar

Ak Parti İl Başkanlığı, Sağlık, Milli Eğitim ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Aile içi iletişimsizlik ve madde bağımlılığı” konulu programda zararlı maddelerden gençlerin korunması yönünde önemli açıklamalarda bulunuldu. Zararlı mad

ZARARLILAR KONUSUNDA AİLENİN ÖNEMİ

AK Parti İl Başkanlığı, Sağlık, Milli Eğitim ve Emniyet İl Müdürlüğü tarafından “Aile İçi İletişimsizlik ve Gençlerimizi Tehdit Eden Zararlı Madde Bağımlılığı” konulu program düzenlendi.   İl Kültür Müdürlüğündeki düzenlenen programa Kırıkkale Valisi Ali Kolat, AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay, İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun ve davetliler katıldı.

TOPLUMUN GELECEĞİ TEHLİKEYE GİRMİŞ OLUR

İslam, bütün Müslümanların özellikle gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunmasının üzerinde önemle durduğunu ifade eden AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, “Gençlik, Yüce Allah’ın insanlara bahşettiği ömür nimetinin, çok iyi değerlendirilmesi gereken bir dönemidir, bulunmaz bir fırsattır. Gençler, milletlerin geleceği ve en önemli güç kaynağıdır. Bunun için her toplum, kendi geleceğini garanti altına almak, milli ve manevi değerlerini yükseltip geliştirmek maksadıyla bilgili, görgülü, çalışkan ve üretken nesiller yetiştirmeye önem vermektedir. Gençlerini iyi yetiştirmiş olan toplumlar, dünya milletleri arasında güçlü ve sağlıklı bir yapıya kavuşmuş olurlar. Eğer gençlik ihmal edilir, iyi eğitilmez, sigara, uyuşturucu, alkol, madde bağımlılığı, inançsızlık, tembellik veya sapık akımların ağına düşmeye müsait bir ortamda kendi başına bırakılırsa o zaman pek çok problem ve sıkıntılarla karşı karşıya kalınır ve toplumun geleceği tehlikeye girmiş olur” dedi.

GENÇLERLE İLETİŞİM KURALIM

Akçay, “Çocuklarımızı ve gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan korumada en önemli görevin aileye ve eğitim kurumlarına düştüğünü dikkate alarak anne babalar olarak çocuklarımıza ve gençlerimize sigara, içki ve uyuşturucunun zararları konusunda bilinçlendirici eğitim verelim. Çocuklarımızın güzel, ahlaklı ve zararlı alışkanlığı olmayan arkadaşlar edinmelerini sağlayalım. Onlarla sağlıklı iletişim kuralım. Kendimiz de sigara, içki ve uyuşturuculardan uzak durarak çocuklarımıza ve gençlerimize güzel örnek olalım. Yüce Rabbimiz, hepimizi, çocuklarımızı ve gençlerimizi bütün zararlı arkadaşlardan ve alışkanlıklardan korusun.“

ÖNEMLİ KONU

Ali Kolat, “Aile içi iletişimsizlik, şiddet ve madde bağımlılığı, gerçekten de çok önemli bir konu. Bu konuda kim adım atmak istiyorsa biz onun yanında yer alırız. Bu konuda bizler kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte her türlü desteği veririz. Gençliğimize yönelik, insanlığımıza yönelik, geleceğimize yönelik, sağlığımıza, kültürümüze ve sosyal yapımıza yönelik her türlü çalışmaların biz yanındayız. Ben emeği geçen, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir toplum diliyorum” dedi.

BİLGİLER VERDİLER

Daha sonra, İl Emniyet Müdürlüğü Psikoloğu Dr. Yavuz Ercan ve AMATEM Klinik Şefi Doç. Dr. Tuncer Okay, tarafından davetlilere, Aile İçi İletişimsizlik ve Gençlerimizi Tehdit Eden Zararlı Madde Bağımlılığı ile ilgili çeşitli bilgiler verildi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü