Zarar büyük Bilanço ağır

Zarar büyük  Bilanço ağır

ZAMLARDAN BUNALAN ÇİFTÇİ VE ÜRETİCİLER BU DEFADA SAĞANAK VE DOLU VE SEL FELAKETİ İLE KARŞI KARŞIYA KALDILAR

Kırıkkale’de hafta sonu etkili olan sağanak ve dolu binlerce dönüm ekili alanda büyük zarara yol açtı. Keskin, Bahşılı, Karakeçili, Çelebi, Sulakyurt ve Delice ilçelerinde özellikle meyve ve sebze bahçelerinde büyük hasar oluştu. Ekonomik krizden bunalan üreticiler bu defada dolu ve sel felaketi ile karşı karşıya kaldılar. Ziraat Odası Başkanı Orhan Örtürk zararın büyük olduğunu zarar ziyanın hasar tespit çalışması sonucu belirleneceğini söyledi

EKONOMİK KRİZDEN BUNALAN ÇİFTÇİYİ BİRDE YAĞIŞ VURDU

Özellikle akaryakıta yapılan zamlardan bunalan çiftçiler bu defada dolu ve sel felaketi ile yüz yüze geldiler. Binlerce dönüm ekili alan dolu ve selden büyük zarar gördü. Hububat ekili alanlar sel sularına karışırken meyve sebze bahçeleri dolu nedeniyle yerle bir oldu. Özellikle Keskin Karaahmetli ve Bahşılı ilçelerindeki meyve ağaçlarında bir tane meyve kalmadı, hatta ağaçların yaprakları bile yerle bir oldu. Sebze bahçelerinde bir tane dikili fide kalmadı. Sebze yetiştiricileri yeniden ekim yapmak için şimdiden harekete geçti. Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk tüm ilçe ve köylerde zararın büyük olduğunu kısa sürede yapılacak olan zarar ziyan tespiti ile zararın belirlenerek çiftçi ve üreticilerin magduriyetinin giderilmesi için çaba harcayacaklarını söyledi.    

METEOROLOJİ UYARDI. SAĞANAK DOLU İLE BİRLİKTE VURDU 

Meteorolojinin uyarısı ve Valiliğin bilgilendirmesinden bir süre sonra merkez başta olmak üzere Keskin, Bahşılı, Karakeçili, Çelebi, Sulakyurt ve Delice ilçeleri şiddetli sağanak ve doluyu teslim oldu. Bir anda etkisini arttıran yağış bir çok yerde sele neden olurken özellikle dolu levye ve sebze bahçelerini adeta yerle bir etti. Hububat ekili alanlarda hem dolu hem de sel nedeniyle adeta yok oldu. Tüm umudunu hububat ve meyve sebçeye bağlayan çiftçi ve üreticilerin bu felaketle hayalleri de yok olurken yetkililerden açıklamalar peş peşe geldi.  

VALİLİLK GEREKENİN YAPILACAĞINI DUYURDU

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yoğun yağışları Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı ve ilgilimüdürlerimizle birlikte AFAD İl Müdürlüğümüzdeki kriz merkezimizden takip ettik. Çok şükür ilimizde cana kasteden büyük bir sıkıntı yaşanmadı. İlimizde yaşanan tarımsal hasarla ilgili tespit çalışmalarımız devam ediyor. Yağmurun afeti ile değil, bereketi ile gelmesi dileğiyle." ifadelerini kullandı.Bahşılı Kaymakamı Mehmet Emre Yıldız da Karaahmetli köyünde zarar gören ekili alanları gezerek, çiftçilerden bilgi aldı.Keskin İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serdal Avcı ve ekibi de köylerde incelemede bulundu.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ