Zamlar servisçileri vurdu

Zamlar servisçileri vurdu

Akaryakıt ve araç sigortasına gelen zam servisçileri etkiledi. Okul servislerine mecburen zam yapmayı hedeflediklerini belirten Servisçiler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Behsat Yerlikaya, Her hafta akaryakıta gelen zammın kendilerini olumsuz etkilediğini

ZAMLAR BİZİ VURDU

Kırıkkale’de eğitim ve öğretimin başlaması ile birlikte okul servisleri de mesaiye başladı. Yıllardır öğrencileri güvenli bir şekilde taşıyan emektar servis şoförleri, akaryakıt ve araç sigortasına yapılan zamlar karşısında fiyat artışına gidebileceklerini açıkladılar. Oda Başkanı Behsat Yerlikaya, her hafta yapılan zamların kendilerini doğrudan etkilediğini söyledi.

Yerlikaya, öğrencilerin okullarına güvenli bir şekilde ulaşabilmelerini sağlamak için okul öğrenci servisleri de araçlarının son bakımlarını yaptırarak servise hazır hale getirdiklerini bildirdi.

 

12 YILDIR HİZMETİNİZDE

Yerlikaya, yeni eğitim ve öğretim yılının öğretmen, öğrenci, veli ve servis şoförlerine hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Kırıkkale’de 12 yıldır öğrencilere servis hizmeti verdiklerini söyleyen Yerlıkaya, "Her eğitim yılı öğrenci öğretmen ve velileri heyecanlandırdığı gibi biz servis servisçileri de heyecanlandırmaktadır. Öğrenci servis sürücüleri olarak birinci önceliğimiz ve amacımız, tüm öğrencileri sağ salim, en rahat ve güvenli bir şekilde evlerinden alıp okula, okuldan alıp evlerine bırakmaktır." dedi.

 

DERS SERVİSTE BAŞLIYOR

Yerlikaya konuşmasının devamında, “Okul yolunda geçirilen vakit, ailelere kısa gibi gelse de çocuk, sabahları gözlerini açar açmaz servise biniyor, günün sonunu da yine serviste tamamlıyor. Servisler çocukları sosyal yönden de gelişmesine büyük katkı sağlıyor. Servise ilk defa binen bir çocuk ilk etapta etrafına tedirgin bir şekilde bakınırken, kısa bir süre içerisinde bu tedirginliği atıyor ve yeni arkadaşlar ediniyor. Evde ve sınıfta çok sessiz ve sıkılan çocuk servise bindiğinde kendisine güveni geliyor ve üzerindeki güvensizliği atarak, sınıftaki başarısını da artırıyor. Ayrıca öğrenci, eve gidip gelişlerinde yorulmadığı için derslerine daha fazla yoğunlaşıyor." diye konuştu.

 

ZAM YAPABİLİRİZ

Kırıkkale`de servis ücretlerinin diğer şehirlere göre çok ucuz olduğunu ifade eden Yerlikaya, "Büyük şehirlerden sıfır ile 3 kilometre arasında 130-140 TL arasında ücret alınırken Kırıkkale`de geçen yıl mesafe fark etmeksizin 100 TL’ye taşındı. Mazot, benzin ve sigortaya gelen zamlar servis işini olumsuz etkiliyor. Mazot eğitim yılı sonunda 3,9 lira iken bugün 4,8 liraya yükseldi. Sigorta, kasko ve koltuk sigortasına yüzde 200`lere varan zam geldi. Bu sebeple Kırıkkale`de bu eğitim öğretim yılında geçen yılın fiyatına 15 lira bir zam yaparak 115 TL yapmayı düşünüyoruz."şeklinde konuştu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ