Zamanı boşa harcayan toplumlar geriye gider

Zamanı boşa harcayan toplumlar geriye gider

ATATÜRK SPOR SALONUNUN AÇILIŞINDA KONUŞAN KIRIKKALELİ İŞADAMI SADETTİN SARAN GENÇLERDEN SALONA SAHİP ÇIKMALARINI İSTEDİ

ATATÜRK SPOR SALONUNUN AÇILIŞINDA KONUŞAN KIRIKKALELİ İŞADAMI SADETTİN SARAN GENÇLERDEN SALONA SAHİP ÇIKMALARINI İSTEDİ

Zamanı boşa harcayan toplumlar geriye gider

Saran Group´un gençlere sporu sevdirmek misyonu ile Anadolu´nun dört bir yanına inşa ettirdiği spor salonlarının 17´ncisini Kırıkkale´de Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde hizmete açtı.

ATATÜRK SPOR SALONU TÖRENLE AÇILDI

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ün adını taşıyan spor salonunun açılışı için tören düzenlendi. Tören öncesinde öğrencilere yüzlerce Fenerbahçe forması, Atatürk baskılı tişörtler ve Türk bayrakları dağıtıldı. Sadettin Saran tören alanına gelişinde çiçeklerle karşılandı. Folklor gösterisi ile devam eden törenin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü, Saran ve ailesine teşekkür etti.

KIRIKKALE´YE EĞİTİMDE ÖNEMLİ DESTEKLERİ VAR

Sadettin Saran tarafından özellikle eğitim alanında yapılan yatırımların övgüye değer olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, ise ?Bir ülke için olmazsa olmazların başında eğitim gelir. Ülkemizin yarınlara daha güvenli bakabilmesi için eğitim alanında elinden gelen her fedakârlığı yapmaktadır. Halen ilimizde devlet tarafından plana alınan, başlatılan ve inşaatı devam eden toplam 13 eğitim yatırım 57 milyon Türk lirası tutmaktadır. Devletimizin büyük fedakârlıkları vatandaşımıza katkı sağlarken yeterli görülmediği yerlerde vatandaşlarımızın katkıları devreye giriyor. Bu konu da Sayın Sadettin Saran Beye çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten ilimize katkıları son derece övgüye değerdir. Katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz? dedi.

HEMŞERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise Sadettin Saran´ın küçümsenemeyecek yatırımlara imza attığını belirterek, ?Sadettin Beyin yapmış olduğu hizmetlerden bahsedildi. Birer hemşerisi olarak gururlandık. Şehrimize yapmış olduğu yatırımlardan dolayı fevkalade memnunuz. Gerçi tüm Türkiye´ye yaptı ama Kırıkkale´ye de hiçte küçümsenmeyecek ciddi bir katkı sağladı. Bu tür katkı sağlayanlara, şehrin belediye başkanı meclisten fahri bir hemşerilik beratı verir ama biz Sadettin Bey için öyle bir şey yapmayacağız. Biz de şehir olarak hemşerimize yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz? ifadelerinde bulundu.

İYİ VE AHLAKLI SPORCULAR YETİŞMELİ

Hayatındaki her şeyi spora borçlu olduğunu ifade eden Sadettin Saran, gençlerin daha iyisini yapabileceğini söyledi. Zamanı boşa harcamanın toplumları daima geriye götürdüğüne dikkat çeken Saran şunları söyledi: ?Yine büyük bir heyecan, büyük bir gurur yaşıyoruz. Tam 17 yıl önce 2000 yılında Hakkâri Çukurca´da ilk salonumuzu açtık. Aradan geçen 17 yılsonunda 17´nci salonumuzu burada memleketim Kırıkkale´de açıyoruz. Sevgili gençler şimdi özellikle sizlere seslenmek istiyorum. Ben Kırıkkaleliyim bu topraklardan çıktım, sizlerden biriyim. Babam devlet memuruydu. Spor bursuyla okudum ve daha sonra şirketimi kurarak bugünlere geldik. Size tüm kalbimle şu mesajı vermek istiyorum. Ben yapabildim sizlerde de yapabilirsiniz. Hatta daha iyisini yapabilirsiniz. Memleketinize faydalı gençler olun, her şeyi devletten beklemeyin, kendiniz yapın. Kitap okuyun, araştırın, öğrenin,  spor yapın. İlle de şampiyon olmanıza gerek yok. Ama mutlaka spor yapın. Özellikle kız çocuklarımıza sesleniyorum. Kızlarımız salon sporlarında erkeklerden daha başarılı oluyor. Sizde gösterin kendiniz. Boş oturmak zamanı boşa harcamak toplumları geriye götürür. Spor yapmak sizi her zaman geliştirir. Ben hayatımdaki hemen hemen her şeyi spora ve sporcu olmama borçluyum. Kırıkkale´den milli sporcular, başarılı sporcular çıkartalım. En önemlisi iyi insan çıkartalım. Sizlere güveniyorum.?

SARAN ATA TOPRAKLARINI UNUTMUYOR

Sadettin Saran´a yatırımlarından dolayı teşekkür eden Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, ?Kırıkkale´de göreve başladıktan sonra Saran Group tarafından yaptırılan ikinci tesisin açılışı bu. Bir önceki Sulakyurt´taydı. Saran Group´un Kırıkkale´deki yaptırdığı sadece bu iki tesis değil. Okullar da var. Bir Kırıkkaleli olarak Kırıkkaleli olmaktan gurur duyan bir Türk evladı olarak 17´nci tesisi Kırıkkale´de açıyoruz. Buradaki tesisin elbette maddi bir boyutu var ama bir bakımdan da manevi boyutu var. Allah bu imkânı kendisine nasip etti. Babasının daha önce ?Ata topraklarını unutmayacak´ şeklinde bir nasihati olmuştu. Sadettin Bey de bugüne kadar ki çalışmalarıyla bunu fazlasıyla yerine getirdi. Kırıkkale bakımından çıtayı çok yükseltti. Sadettin Beye ve babası Özbek Beye ata topraklarını unutmadıkları için teşekkür ediyorum? dedi.

SARAN´A PLAKET TAKDİM ETTİLER

Kırıkkale Valiliği ve Belediye tarafından hazırlanan teşekkür plaketleri hayırsever iş adamı Sadettin Saran´a takdim edildi. Programın ilerleyen bölümünde Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu´nun açılışı gerçekleştirildi. Protokol ile birlikte spor salonu gezen Sadettin Saran, burada basketbol topuyla birkaç atış yaptı. Açılış töreni hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

HABER MERKEZİ



1

Fen Lisesi Birinci Oldu

2

Kırıkkalegücü Seriye Bağladı

3

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

4

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

5

Kırıkkalespor Salih Eken’e Emanet

6

Şeytanın bacağını kırdık 3-0

7

İLK YARI ANALİZİ