“Zaman bizleri haklı çıkardı”

“Zaman bizleri haklı çıkardı”

TEKİN AFETLER İÇİN ALINAN ÇOK ÖNEMLİ BİR KARARI ANLATTI

Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin, ilçedeki TOKİ çalışmasında başta deprem olmak üzere tüm risklere karşı dikey büyüme yerine yatay büyüme kararı altıklarını ve zaman içinde bu konuda ne kadar haklı olduklarını anlattı.

 

ZAMAN HAKLI ÇIKARDI

İlçedeki Doğanay Mahallesi Kayaardı mevkii ve Toki Konutları bölgesindeki TOKİ çalışmasını örnek gösteren Başkan Tekin, buradaki çalışmanın 3 ve 5 kat iken, revizyon imar planı sonucunda bu alanların kendisinden önceki yönetim döneminde 28.11.2016 yılında 10 ve 12 kata çıkarıldığını, ancak kendi döneminde olabilecek riskler dikkate alınarak 05.12.2019 tarihindeki meclis kararı ile uygulamanın tekrar 3 ve 5 kata düşürüldüğünü belirtti. Bu konuda ne kadar haklı olduklarını yaşanan depremlerin gösterdiğine dikkat çeken Başkan Tekin, “Zaman bizleri haklı çıkardı” dedi.

 

BAŞKAN TEKİN BİLGİ VERDİ

Başkan Tekin, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Şehrin ve bölgenin mimari dokusunun bozulmasını engelledik, RANTA dur dedik; tekrar yatay mimariye dönüştürdük. Dönemin Belediye Yetkililerince 2016 yılı içerisinde İlçemiz imar planında 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planlarında yapılan revizyon sonucu Doğanay Mahallesi Kayaardı mevkii ve Toki Konutları arası bölgesinde toplam 33,91 hektarlık alanda mevcutta 3 katlı ve 5 katlı olarak planlı iken, revizyon imar planı sonucu bu alanlar 10 kat ve 12 kat olarak (yapılaşma koşulu dikey mimari) planlanmış ve 28.11.2016 tarih 49 sayılı Meclis Kararınca onaylanarak yürürlüğe girmiştir.

 

SON DURUMU ANLATTI

Olabilecek afetlerden, yangınlardan dolayı can ve mal kaybını minimuma düşürmek, yada hiç yaşamamak için özellikle yapılaşma konusu dolayısıyla imar planlarımız yeniden gözden geçirilmiş,

10 kat ve 12 kat olarak planlanan 33,91 hektarlık 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planlarında yeniden düzenlemeler yapılarak, kat yüksekliğinde yatay mimariye geçilmiş, eski

haline dönüştürülmek üzere 3 kat ve 5 kat olarak planlanarak, 06.12.2019 tarih 117 sayılı Belediyemiz Meclis Kararı ile onaylanarak, yürürlüğe girmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

ÖNEMLİ BİR ADIM ATILDI

Başkan Tekin, kendi döneminde alınan karar ile en önemli riskleri ötelediklerine işaret etti ve dikey büyüme yerine yatay büyüme ile başta deprem olmak üzere bu tür afetler ile yangın gibi büyük risklerde can ve mal kaybını minimuma düşürmek ya da hiç yaşamamak için önemli bir adım attıklarını vurguladı. Tekin, ilçe sakinlerinin yaşam alanları, yaşam kaliteleri, can ve mal güvenlikleri konusunda da hassas bir çalışma içinde olduklarının altını çizerek, alınan bu kararın en önemli örnek olduğunu söyledi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız