Zaman, ülkeye hizmet zamanı

Zaman, ülkeye hizmet zamanı

MARDİN´E IŞIK SAÇAN ?TÜRKSEL HOCA?, BÖLGEDE GÖRDÜKLERİNİ TEK BİR CÜMLEYLE ÖZETLEDİ:

MARDİN´E IŞIK SAÇAN ?TÜRKSEL HOCA?, BÖLGEDE GÖRDÜKLERİNİ TEK BİR CÜMLEYLE ÖZETLEDİ:

Zaman, ülkeye hizmet zamanı

Mardin Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinasyonunda, Kırıkkale Üniversitesi ve Artuklu Üniversitesi Mardin´de ağız ve diş sağlığı programı gerçekleştirildi. Özellikle Nusaybin´den terör sebebiyle, diğer ilçe merkezlerine ve Mardin il merkezine taşınmış çocuklara ulaşarak ağız ve diş sağlığı uygulamaları yapılması planlanan program kapsamında 3 gün içerisinde 16 ayrı okuldaki toplam 6 bin 500 çocuğa ulaşan ?Türksel Hoca ve Ekibi? bu kez de Mardin´e ışık saçtı.

3 GÜNDE 6 BİN 500 ÇOCUĞA ULAŞTILAR

Sağlık Bakanlığının direktifleri doğrultusunda başlayan koruyucu ağız ve diş sağlığı programı kapsamında, Artuklu Üniversitesiyle ortak bir çalışma gerçekleştiren Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çoruh Türksel Dülgergil, Nusaybin´den terör sebebiyle, diğer ilçe merkezlerine ve Mardin il merkezine taşınmış çocuklara ulaşarak, uygulamaları gerçekleştirdiklerini, program kapsamında 3 gün içerisinde, 16 ayrı okuldaki toplam 6 bin 500 çocuğa ulaşmayı başardıklarını belirtti.

DİŞ FIRÇALAMA EĞİTİMİ VERDİLER, FLORLU VERNİK UYGULAMASI YAPTILAR

İlk gün TEOG öğrencilerinin çoğunlukta olduğu ve tamamı Nusaybin´den göç etmiş yaklaşık 780 öğrenciye ulaştıklarını bildiren Dülgergil, bu öğrencilerin tamamına diş fırçasıyla flor jel uygulaması yanında diş fırçalaması eğitimi de verildiğini ifade etti. Dülgergil, diğer günlerde üniversite hazırlığındaki Nusaybinli lise öğrencileriyle beraber, ana sınıfı ve ilköğretim okullarındaki çocuklara da ulaşıldığını, çoğunluğu Kızıltepe´de konuşlanış öğrencilerin 6 bin 500´üne diş fırçalama eğitimi ve flor jel uygulaması, 2 bin 500´e yakın çocuğa da diş fırçalama eğitimi verildiğini ve florlu vernik uygulaması gerçekleştirildiğini kaydetti.

ÜÇ ÜNİVERSİTE, BİR BAKANLIK

Prof. Dr. Türksel Dülgergil koordinatörlüğünde, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi,  Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği ve Artuklu Üniversitesi Hemşirelik Okulu öğrencilerinden oluşturulan 24 kişilik bir grupla gerçekleştirilen uygulamalarda 500´den fazla öğrencinin de diş muayenesi yapılarak, bölgede yaşayan çocukların diş çürüğü profili öğrenilmeye çalışıldı.

ARTIK RESTORASYON DÖNEMİ

Bir ilkokulun kantininde çalışan çocuktan dinlenilen gitar resitali, çocuklarla okul bahçesinde yapılan ip atlama oyunları dışında, çocuklarla yapılan söyleşilerin tat kattığı uygulamaların daha genişletilmiş hali, Temmuz ayında Nusaybin´de planlanıyor. ?Çocuklarla bire bir yapılan görüşmeler sonucunda, bölge insanımızın daha çok ilgiye ihtiyacı olduğu anlaşılıyor? diyen Dülgergil, ?Artık restorasyon döneminin başladığı bölgede, insanlarımız her zamankinden daha çok ilgilenilmeye, sıkılacak bir ele ihtiyaç duyuyor. Zaman, ülkeye hizmet zamanı? şeklinde konuştu.

ÖZEL HABER: HABİLHAN PEHLİVANLI



1

Kardeş odalardan ortak proje

2

Hisarcıkloğlu´na Kırıkkale´den destek

3

?O Gece?, Cumhurbaşkanına takdim edildi

4

HSK´dan Kırıkkale için önemli karar

5

İstikamet İstanbul

6

Onun atışları hedefi şaşmıyor

7

Türkiye bir cennet