Zam değil güncellemeymiş

Zam değil güncellemeymiş

Kırıkkale?de yıllardır bir türlü fiyat istikrarı sağlanamayan ekmek yeniden gündeme geldi. Daha önce 40-60 kuruşa satılan 300 gram ekmek, 400 grama çıkarılarak fiyatı 1 liraya yükseltildi. Bazı fırınlar ise 300 gram ekmeği 200 grama düşürdü, 50 kuruştan s

Kırıkkale?de bir türlü çözülemeyen ekmekte fiyat sorunu yine gündeme geldi. Özellikle Ramazan Ayı öncesinde sıkça tartışmalara konu olan ekmek bu sefer başka bir boyutu ile tüketicileri adeta şok etti. Fırıncılar değişik bir taktik geliştirerek ekmeğe iki gram ve iki değişik fiyat uygulamaya başladı. Daha önce 40-60 kuruşa satılan 300 gram ekmek 400 grama yükseltilerek 1 liraya satılmaya başladı. Ayrıca bazı fırınlar ise 200 gram ekmeği 50 kuruşa satışa sundu. Ticaret odasının verdiği rayiç olarak bildirilen bu uygulamaya göre ekmeğe yüzde 25 zam yapılmış oldu.
 
Kırıkkalelilerin sık, sık tanık olduğu ekmekteki fiyat değişikliğinin bu sefer başka bir taktikle uygulanmaya konulması karşısında şok olan tüketiciler her hangi bir açıklama yapılmadı. Ekmeğe katkı maddesi olarak süt veya süt tozu uygulandığı belirtilirken tüketicilerin soruları karşısında ise zam değil güncelleme yapıldığı yönünde açıklamalarda bulunulduğu ileri sürüldü. Sanayi ve Ticaret Odası tarafından belirlendiği bildirilen ekmek fiyatlarının ne zamana kadar aynı uygulanacağı ise şimdiden merak konusu oldu. 
 
 
 
  


1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama