Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

MALAZGİRT ZAFERİNE COŞKULU KUTLAMA

MALAZGİRT ZAFERİNE COŞKULU KUTLAMA

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

Anadolu’nun kapısını Türklere sonuna kadar açan ve güvenle yerleşmelerine imkân sağlayan Malazgirt Zaferinin 949. Yılı Ahlat’ta coşkuyla kutlanıyor. Kutlu Yürüyüş adıyla düzenlenen etkinliklere Kırıkkale Belediyesi de Mehteran Takımıyla katıldı.

Türk tarihinin seyrini değiştiren Malazgirt Zaferinin 949. Yılı Ahlat ve Malazgirt’te düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor. Sultan Alparslan’ın Anadolu topraklarını vatan kılmak için askeri dehasını kullandığı Malazgirt Ovası, coşkulu kutlamalara sahne oluyor.

Cumhurbaşkanlığının himayelerinde gerçekleşen, Ahlat ve Malazgirt’te gerçekleştirilen etkinliklere çok sayıda vatandaş katılıyor. Şehirlerin tanıtımlarının da yapıldığı kıl çadırlarda Kırıkkale’yi Kırıkkale Belediyesi Mehteran takımı temsil ediyor. Kırıkkale’ye özgü ürünlerin de sergilendiği kıl çadırlara gelen vatandaşlar özellikle Kırıkkale Belediyesi Mehteran takımına ilgi gösteriyor. Çok sayıda vatandaş mehteran takımıyla hatıra fotoğrafları çektiriyor.

Özel bir ekiple Malazgirt Zaferinin 949. Yıl kutlama programlarına katıldıklarını belirten Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Sultan Alparslan 1071’de Anadolu topraklarının ilelebet bizlere yurt olarak kalmasını sağlamıştır. Türk milletinin yurt tutma arayışı bu zaferle neticelendi. Malazgirt Zaferi, askeri bir başarının çok ötesindedir. Bu vesileyle, Sultan Alparslan ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum” dedi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı