Zafer Bayramı buruk geçti

Zafer Bayramı buruk geçti

30 Ağustos Zafer Bayramı`nın 92'inci yıldönümü, Kırıkkale`de sade bir törenle kutlandı. Törene Milletvekillerinin katılmaması ve diğer siyasi parti temsilcilerinin ve vatandaşların yeterince ilgi göstermemesi bazı vatandaşların tepkisine neden oldu.

ELLE SAYILIR VATANDAŞ VARDI

Resmi tatil olan 30 Ağustos’ta memurların, işçilerin, çalışanların ve gençlerin törene katılmak yerine, evlerinde bulunmaları şehitlerimizin kemiklerini sızlattı.

Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları Kırıkkale’de Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı`na çelenk konulmasıyla başladı. Törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Buradaki törenin ardından Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya ve Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Valilik binasında tebrikleri kabul etti.

 

HALKI SELAMLADILAR

Heyet daha sonra, resmigeçit töreninin yapılacağı Fevzi Çakmak Caddesi`ne geçti. Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, askeri jibe binerek vatandaşları selamlayarak bayramlarını kutladı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan İstihbarat Binbaşı Hakan Gök, 30 Ağustos’ta emperyalist güçlerin vatan toprağından atılarak önemli bir tarihin yazıldığını söyledi. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin 91’inci yıldönümü coşkuyla anmak; bu kutsal vatan topraklarını düşmandan kurtarmak maksadı ile kanları pahasına, canlarını hiçe sayarak savaşan ve Türk milletine hediye eden şehitleri hatırlardan çıkarılmadığını belirten, Gök, haklı gururu tüm dünyaya bir kez daha hatırlattıklarını bildirdi.

 

TÜRK MİLLETİNİN ÖNEMİ

Sundu konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi, “Türk tarihi boyunca yaşanan eşsiz Türk destanlarının beklide en anlamlısı olan, bütün varlığı ve benliği ile vatan topraklarını yeniden bağımsızlığa kavuşturmaya and içerek kanını son damlasına kadar savaşan büyük ordumuzu saygı ile anıyorum. Büyük Türk ulusunun kahraman ordusunun kazandığı zafer ile bağımsızlık ve egemenliğine düşkün, esarete düşman Türk milleti, başta Avrupa olmak üzere tüm dünyaya kahramanlık dersi vermiştir. Bizler o kahramanlık destanının yaşandığı bugün tekrar aynı coşkunun şahidiyiz.”

 

GÜÇ AZİM VE KARARLILIK

Gök, “Bu onurun yarattığı güç Mustafa Kemal Paşa’ya söz verdiği halde yarım saatlik süre içerisinde Çiğiltepe’yi ele geçiremeyince kendini vatanına ihanet etmiş olarak değerlendirerek intihar eden Albay Reşat Bey’in ve ancak yine Türk kanı taşıyan bir milletin sahip olabileceği bir güçtür. Neyimiz varsa, eğer bağımsız bir devlet kurmuşsak, hür vatandaşlar olmuşsak, şerefli insanlar gibi dolaşıyorsak, yurdumuzu batının vicdanımızı ve düşüncemizi, cehaletin pençesinden kurtarmışsak, şu denizlere bizim diye bakıyor, bu topraklarda ana bağrının sıcaklığını duyuyorsak, belki nefes alıyorsak, hepsin, her şeyi, 30 Ağustos zaferine borçluyuz” dedi.

 

 

TEMEL TAŞI

Vali Ali Kolat, 30 Ağustos Zafer Bayramı`nın bağımsızlığın ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin kuruluşunun temel taşı olduğunu söyledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları ile Türk halkına şükran ve minnet borçlu olduklarını ifade eden Kolat, şehitleri rahmetle andıklarını ifade etti.

 

CIZIRTILI ANADOLU ATEŞİ

Anadolu ateşi adlı folklor gurubunun sunduğu halk oyunları gösterisinde ses düzeninin bozulması üzerine çocuklar, gösterilerini tam olarak sunamadılar. Gösteri bitene kadar çocuklar, gösterilerine cızırtılı bir şekilde devam etti. Vali Kolat ve Belediye Başkanı Saygılı, çocukların motivesini bozulmaması için alkışlarıyla destek verdi. Tören olaysız bir şekilde sona erdi.  

 

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ