Yüzüstü bırakanlar unutulmayacak”

 Yüzüstü bırakanlar unutulmayacak”

MKE PERSONELİ HER ŞEYİN FARKINDA

Yüzüstü bırakanlar unutulmayacak”

Türk Enerji- Sen Kırıkkale İl Temsilcisi İlker Mazılıgüney, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu personeli, Toplu sözleşme masasında kendilerini yüzüstü bırakıp ilk defa maaş artışını enflasyonun altında bırakanları unutmayacaktır” dedi. 

MEMUR MAAŞINDA KAYIPLAR YAŞANDI

Yazılı basın açıklaması yapan İl Temsilcisi Mazılıgüney, Memur-Sen ve Enerji Bir-Sen'in 2014-2015 toplu sözleşme sürecinde iyi bir sınav vermediğini ifade ederek, Memur-Sen hükümetin ricası ile 30 günlük yasal müzakere süresinin 7'nci gününde memurları yüzüstü bırakarak toplu sözleşme masasında hükümetin 3+3 teklifinin altında yüzde 5.2 yani sadece ve sadece 123 TL zamma imza atarak memurları 123 TL'ye mahkum etmiştir. 2014 yılı enflasyon oranı 8.17 olarak gerçekleşince bir memurun aylık 100 TL, bir mühendis' in 200 TL civarında maaş kaybı olmuştur” ifadelerine yer verdi. 

ENFLASYON FARKI KAVRAMI UYGULANMADI

Yazılı açıklamasında, 2002 yılında yapılan Toplu görüşme sürecinde Türkiye Kamu-Sen tarafından sağlanan önemli bir kazanım olan enflasyon farkı kavramı ilk defa 2014 yılında uygulanmadığı için memurlar mağdur edilmiştir” sözlerine yer veren Mazılıgüney, bunu engellemek için 2 kez Ankara'da miting düzenlendiğini hatırlattı.

MKE PERSONELİ MAĞDUR EDİLDİ

Mazılıgüney'in yazılı açıklamasının devamında şu ifadeler yer aldı; Malum sendika memurların somut maaş kaybı ortadayken halen iyi bir toplu sözleşme yaptığını söylemektedir. İyi bir toplu sözleşme yapıp yapmadıklarını MKE personelinin takdirine sunuyoruz. Türk Enerji-Sen olarak en büyük hayalimiz, MKE personelinin tamamına fiili hizmet zammı verilmesini sağlamaktır. Bilindiği üzere MKE gibi sıklıkla patlamaların yaşandığı tehlikeli ve yoğun emek gerektiren işyerlerinde görev yapan personele fiili hizmet zammı verilmesi gerekmektedir. Ancak 5510 sayılı kanun ile birçok kurumda fiili hizmet uygulanmasına son verilirken MKE personeli de mağdur edilmiştir.

KISA ZAMANDA SONUÇ ALACAĞIZ

Biz, MKE fabrikalarında görev yapan tüm personelin fiili hizmet zammından yararlanması için 02 Aralık 2014 tarihinde MKE Genel müdürlüğüne dilekçe verdik. Kurum yöneticileri müracaatımız üzerine Milli Savunma bakanlığı aracılığıyla Çalışma ve sosyal Güvenlik bakanlığına müracaat ettiler. Yine biz eş zamanlı olarak 02 Şubat 2015 tarihinde SGK'ya müracaat ettik. Kurum yöneticileri ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileriyle görüşmelerimiz devam etmektedir. Çok kısa zamanda sonuç alacağımızı ümit ediyoruz.”

KİMSEYE DİYET BORCUMUZ YOK

Türk Enerji-Sen olarak iyi bir sendikacılık yapıyoruz.  Özelleştirme ve taşeronlaşma karşısındaki duruşumuz çok nettir. Kamu Görevlilerinin özlük, mali ve sosyal haklarını tehdit eden her türlü düzenlemeyi yargıya taşımakta hiç tereddüt etmeyiz. Bizim kimseye bir diyet borcumuz yoktur. Biz gücümüzü üyelerimizden alıyoruz.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü