Yüzmede gurur tablosu

Yüzmede gurur tablosu

Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası İstanbul Sultangazi İlçesi Cebeci Spor Kompleksinde yapıldı.

220 SPORCU KATILDI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeli Ziraat Mühendisi Zekeriya Türkekul Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Yarışmasında 100 m sırtüstünde Türkiye Üçüncüsü olup, Bronz madalya kazandı. Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcusu olarak yarışan Türkekul ayrıca 50 m serbestte Türkiye 6.sı olarak büyük başarıya imza attı. Çeşitli kategorilerde 220 bedensel engelli sporcuların katıldığı yarışmalar 10 kategoride düzenlendi.

VAZGEÇİLMEZ

Türkekul yaptığı açıklamada geçirdiğim bir trafik kazası sonrasında sıkıntılı günler yaşadığını,  uzun bir tedavi sürecinden geçtiğini, kaslarında ve kafasında oluşan problemlerden uzaklaşmak amacıyla 3 yıl önce yüzme sporuna başladığını söyledi. Türkekul, bundan sonra içinde yüzme sporuna karşı büyük bir hevesin başladığını belirterek, yüzme sporunun engelli insanlar içinde büyük bir yaşam kaynağı olacağını ve hayata küsmeyerek hayata sıkı sıkı bağlanmalarının gerektiğini belirtti. Türkekul, bu sporun bütün engelliler için vazgeçilmez olabileceğini sözlerine ekledi.

TESİSLERİMİZİ KULLANABİLİR

Türkekul, ayrıca engelin insanların kafasında olduğunu bedenen hiçbir eksikliğin engel teşkil etmeyeceğini göstermiş olduğu başarıyla kanıtladı. Türkekul, bundan sonraki hedefinin daha iyi dereceler yaparak ilimizi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu söyledi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü ilimizi ve kulübümüzü en iyi şekilde temsil eden Zekeriya Türkekul?u tebrik ederek istenildiği zaman bütün engellerin aşılabileceğini göstermesinden dolayı kendisini tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Ünlü konuşmasının devamında engelli vatandaşlarımızın evlerine hapis olmamalarını, diledikleri zaman tesislerimizi antrenörlerimiz eşliğinde kullanabileceklerini söyledi.



1

Fen Lisesi Birinci Oldu

2

Kırıkkalegücü Seriye Bağladı

3

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

4

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

5

Kırıkkalespor Salih Eken’e Emanet

6

Şeytanın bacağını kırdık 3-0

7

İLK YARI ANALİZİ