Yüzme bilmeyen suya girmesin

Yüzme bilmeyen suya girmesin

Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, yüzme bilmeyenlerin serinlemek için ırmak, gölet veya başka akarsulara girmemelerini istedi. Uzun Yüzme bilmiyorsanız akarsu veya göletlere girmeyin” dedi.

SICAK VE BUNALTICI HAVA NEDENİYLE BOĞULMA VAKALARIN ÖNÜNE GEÇİLMEYE ÇALIŞILIYOR.

Yüzme bilmeyen Suya girmesin

Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, yüzme bilmeyenlerin serinlemek için ırmak, gölet veya başka akarsulara girmemelerini istedi. Uzun “Yüzme bilmiyorsanız akarsu veya göletlere girmeyin” dedi.

SICAK VE BUNALTICI HAVAYA DİKKAT
İçinde bulunduğumuz aylarında artış gösteren boğulmaların önüne geçilmesi için vatandaşlara uyarıda bulunan Uzun, aşırı sıcaklar nedeniyle vatandaşların serinlemek amacıyla göl ve akarsulara girme isteğinin arttığını ancak yüzme bilmeyenlerin bilinmeyen sulara girmemesi gerektiğini söyledi.

YÜZME BİLMEYENLER SUYA ASLA GİRMESİN
Türkiye`de her yıl yüzlerce kişinin serinlemek için girdiği deniz, göl, gölet, akarsu ve su birikintilerinde boğulma sonucu hayatını kaybettiğine dikkat çekEN Uzun, "Yüzme bilmeyen insanların suya girmesi tehlikeli sonuçlar ve can kaybına neden olmaktadır. Böyle bir durumda Sudan çıkarılan şahıs, zaman kaybedilmeden hastaneye kaldırılmalıdır. Suda boğulmalarda, boğulma sırasında nefes borusu girişinin kasılmasına bağlı olarak çok az miktarda su akciğere giriyor. Suda boğulanlarda özellikle soğuk havalarda 20-30 dakika geçse bile yapay solunum ve kalp masajına başlanmalıdır. Boğulmalarda ağızdan ağıza ya da ağızdan buruna solunumun suda yaptırılması mümkündür ve bu uygulamaya su içerisinde başlanmalıdır. Uygulama derin sularda mümkün olmayabilir. Bu nedenle kişinin hızla sığ suya doğru çekilmesi gerekir" dedi.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!