YÜZLERİNİ TOKİ GÜLDÜRDÜ

YÜZLERİNİ TOKİ GÜLDÜRDÜ

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan alt gelir grubu 448 konut için yapılan kura ile hak sahiplerine teslim edildi. Şans yatağa mahkum abla kardeşe de güldü. 30 yıldır yatağa bağlı yaşamak zorunda olan abla kardeş çekilişin yapıldığı salona ge

Kura çekilişinde evlatlarının adını duyan anne baba hemen eve koşarak yatağa mahkum evlatlarına müjdeyi verdi Sevinç ve gözyaşları içerisinde anne ve babasına zorlukla, ?Artık bizimde bir yuvamız var? diyen bedensel engelli biri 36, diğeri 40 yaşındaki Sedat ve Mülayim kardeşler sevinç gözyaşlarına boğuldu.
 
Kırıkkale 17 Ağustos Kapalı Spor Salonu?nda alt gelir grubu için inşa edilen toplu konutların çekişi noter huzurunda yapıldı. 448 adet olmak üzere 1+1 standartlarında yapılan konutların çekişine yüzlerce vatandaş katıldı. Çekilişlerde her vatandaş ayrı bir heyecan ve sevinç gösterisinde bulunurken, hasta yataklarında ev sahibi olduklarından haberleri bile olmayan bedensel engelli kardeşlerin dramatik sevinci yürek burkan cinstendi. Çocuk yaşta yakalandıkları kas erimesi hastalığı nedeniyle öğrenim hayatlarını ilkokulda noktalamak zorunda kalan Sedat ve Mülayim kardeşlerin yıllardır devam eden hayat mücadelelerindeki en sevindirici olayın TOKİ kurasından çıkan evler olduğunu ifade eden baba Mustafa Akkurt, ??Çocuklarım genç yaşlarda bu amansız hastalığa yakalandılar. İlkokul 4. sınıfa kadar ancak devam edebildiler. Oğlum bana hep, artık vücudunu taşıyamadığını söylerdi. Hastanelerde yapılan tetkiklerden sonra acı ama kas erimesi gerçeği ile yüzleşmek zorunda kaldık. Ara işlerinde çalışmama rağmen çocuklarımın bir dediğini iki etmedim. İmkânlarım ölçüsünde onların tüm isteklerini yerine getirdim. Çocuklarım yaklaşık 30 yıldır bu halde yaşıyorlar. Kadersiz yavrularımın talihleri bugüne kadar hep kötü gitmişti. Ne var ki bugün devletimizin sağladığı bu imkanlarla bu kötü talihi kırmış olduk. Allah herkese başını sokabileceği bir yuva nasip etsin dedi.  
 
Tepebaşı Mahallesi?nde akrabaları tarafından kendilerine tahsis edilen müstakil evde oturan Akkurt ailesinin 36 yaşındaki engelli Sedat Akkurt ile ablası 40 yaşındaki Mülayim Akkurt yıllardır yatağa bağımlı olarak sürdürdükleri yaşamlarında ilk kez yüzleri güldü. Çekilişin ardından eve gelen anne Hacer Akurt ile baba Mustafa Akkurt ev sevinçlerini hem komşuları ile paylaştılar, hemde bir an önce çocuklarını müjdeyi vermek için kapıyı kırarcasına açtılar. Kapı sesine irkilerek yataklarından zorlukla doğrulan Sedat ve Mülayim kardeşler, anne Hacer Akkurt?un müjdeli haberiyle sevinç gözyaşlarına boğuldular. Kızına ?dualarımız kabul oldu? diyerek gözyaşları içerisinde sarılarak müjdeli haberi veren anne Hacer Akkurt (58), ??Bugün yaşadığım sevinci nasıl tarif etsem bilmiyorum. Dünyalar benim oldu. Her iki çocuğuma da ev çıkması ömrümde aldığım en güzel hediyeydi. Kuralardan bir gün önce de hayırlı dualar görmüş ve bunu eşime anlatmıştım. Bizim için hayal olan bir dileğimiz gerçek oldu. Allah devletimize zeval vermesin. Başbakanımızı alından öpüyorum??şeklinde konuştu.
 
Sevinç gözyaşlarının hâkim olduğu gecekonduda, Akkurt ailesi güzel haberi yakında dost ve akrabalarını telefonla arayarak bildirdiler. TOKİ kurasından 2 adet 1+1 daire kazanan Akkurt ailesinin mutluluğunu komşuları evlerine gelerek aile ile paylaştılar.
 


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ