Yurtta Barış, Dünyada Barış, Şimdi Barış, Ebediyen Barış?

Yurtta Barış, Dünyada Barış, Şimdi Barış, Ebediyen Barış?

CHP TEŞKİLATLARINDAN ORTAK BİLDİRİ

Yurtta Barış, Dünyada Barış, Şimdi Barış, Ebediyen Barış?

1 Eylül Dünya Barış Günün dolayısıyla bir basın açıklaması yayınlayan CHP Teşkilatları, ülkemizin ve dünyanın her zamankinden daha çok barış ve dostluğa ihtiyacı olduğunu belirttiler. ?Yurtta Barış, Dünyada Barış, Şimdi Barış, Ebediyen Barış?? diyen CHP´liler, 1 Eylül Dünya Barış Gününün tüm dünyaya barış getirmesi temennisinde bulundular.

CHP TEŞKİLATLARINDAN ORTAK BİLDİRİ

CHP İl, Merkez İlçe, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlıkları tarafından yayınlanan ortak bildiride 1 Eylül´ün tarihi geçmişine vurgu yapılarak, ?İkinci Dünya Savaşı, dünya tarihinin en kanlı savaşıdır. 1 Eylül 1939 tarihinde, Nazi Alman orduları, Polonya´ya saldırarak, 20.Yüzyılın en kanlı savaşını başlatmıştır.72 milyon insan ölmüş, tarihin en büyük en kanlı soykırımı yaşanmıştır. Milyonlarca insanın ölümüne neden olan bu savaştan sonra, bir daha savaşlar olmasın diye, 1 Eylül günü ?Dünya Barış Günü´ ilan edilmiştir? ifadelerine yer verildi.

BARIŞ HUZUR, PAYLAŞMAK VE SEVGİDİR

Barışın huzur, paylaşmak ve sevgi olduğunun altı çizilen bildiride, ?Barış, en büyük zenginliktir. Barış, insanların, ırklarına, dillerine, dinlerine, mezheplerine bakmaksızın, kardeşçe, bir arada yaşamalarının adıdır. Biz Cumhuriyet Halk Partililer, dün Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk´ün seslendiği gibi, bu gün de, Türkiye´ye ve tüm Dünyaya sesleniyoruz: Yurtta Barış, Dünyada Barış!? dediler.

?BİZ, HİÇ BİR ANANIN, HİÇ BİR ÇOCUĞUN GÖZYAŞI DÖKMEDİĞİ BİR DÜNYAYA İNANDIK?

?Biz, hiç bir ananın, hiç bir çocuğun gözyaşı dökmediği bir dünyaya inandık. Bir araya geldikçe güçleneceğimize çoğalacağımıza inandık. Derdimizi acımızı sevincimizi paylaşmaya inandık, dayanışarak mutlu olacağımıza inandık. Helal ekmekle kurulan sofralara, sevgiyle yürekle paylaşmaya inandık? diyen CHP´li Kadınlar, savaş kadınlar için, acıdır, yakandır, kavurandır. Evlat acısı, kardeş acısı, eş acısı, insan acısı, yaşamak istemiyoruz. Savaşlar göçtür, yoksulluktur, şiddettir. Bizler evlerimizde, huzur içinde yaşamak istiyoruz? şeklinde duygularını dile getirdiler.

ÜLKEMİZDE VE ORTADOĞU´DA, BARIŞA HER ZAMANKİNDEN ÇOK İHTİYACIMIZ VAR

Savaşın çocuklar için, korku, çaresizliktir ve yok oluş oyduğunu kaydeden CHP Teşkilatları, ?Evlerinde oynayan, uyuyan çocukları, öldüren bombalar, hem çocuklarımızın, hem bizim yüreklerimizi parçalar. Barışta, oğullar babalarını, savaşta babalar oğullarını kaybeder. Savaş, yaşamın da, doğanın da, dünyanın da, dengesini bozar. Geldiğimiz süreçte, ülkemizde ve Ortadoğu´da, barışa her zamankinden çok ihtiyacımız var. Geldiğimiz süreçte, ekmek kadar, su kadar barışa ihtiyacımız var? diyerek bildirilerini tamamladılar.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız