Yüksek İhtisas engelleri ortadan kaldırdı

Yüksek İhtisas engelleri ortadan kaldırdı

İç Anadolu?nun en önemli hastanelerinden birisi olan ve modern tıp teknolojilerini yakından takip eden Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi bir ilke daha imza attı. Türkiye?de ilk olarak gerçekleştirilen yaşlılara evde bakım uygulaması yapan Yüksek İhtisas,

SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM PROJESİ
Yüksek İhtisas Hastanesi?nden yapılan açıklamada, ?Hükümetin ve Sağlık Bakanlığının "Sağlıkta Dönüşüm" programı çerçevesinde son yıllarda üzerinde önemle durduğu bakıma muhtaç yaşlı-düşkün ve Engelli vatandaşlara uygulanan "pozitif ayrımcılık" ilkesi çerçevesinde böylesi vatandaşlarımız için ne yapabiliriz diye araştıran Yüksek İhtisas, bakıma muhtaç vatandaşlarımızın önemli bir sorununa çare oldu. Tekerlekli sandalyeye bağımlı olan ve normal Ambulanslara binmekte sorun yaşayan hastalara özel donanımlı "Engelli Hasta Nakil Aracı" tahsis etti?
 
ÖZEL DONANIMLI NAKİL ARACI:
?Aracın arka tarafına gelen tekerlekli sandalyeye bağımlı (hareket edemeyen ve bir adım dahi atıp yürüyemeyen hasta) kendisi tarafından hiç bir işlem yapılmadan (karga-tulumba) edilmeden, görevli personel eşliğinde bir kaç dk içerisinde rahat bir şekilde nakil aracına yerleştiriyor?
 
KOLAYLIKLA İNİLİP-BİNİLİYOR
?Araç arkasında bulunan kumandalı düzenek sayesinde asansör(forklift-mekanizma) ileri-geri aşağı-yukarı doğru hareket ederek istenen şekilde ayarlanarak hastanın tekerlekli aracını kaldırarak, nakil aracına yerleştiriyor. Aynı işlem varış yerinde de bir kaç butona basarak tekrarlanıp hasta, hiç bir işlem yapıp zorlanmadan evine dönüyor. Nakil aracı aynı anda tekerlekli sandalyeye bağımlı üç vatandaşa hizmet sunabiliyor. Bu durumdan tekerlekli sandalyeye bağımlı yardıma muhtaç vatandaşlar oldukça memnun görünüyorlar. Vatandaşlar ortak duygularını şu şekilde dile getirdiler?
 
VATANDAŞLAR NE DİYOR
Projeden memnun olduklarını belirten vatandaşlar yaptıkları açıklamada, ?Allah devletimize zeval vermesin. vatandaşlar olarak Devletimizin bizlere yönelik Pozitif Ayrımcılık uygulaması sayesinde, yaşam şartlarımız günbe-gün iyiye gitmekte. Bizler Kırıkkale Yüksek İhtisas`ı " yaşlı- düşkün ve Engelli hastalarımıza yapmış olduğu hizmetlerden tanıyoruz. İhtisas her zaman yardımı muhtaç kimselere pozitif ayrımcılık uyguluyor. Başhekim Dr.Osman Acar`a bu vesileyle çok teşekkür ediyoruz dediler. İhtisas daha önce, Engelli oto parkından hastane giriş rampasına, öncelikli hasta kimlik kartıyla sıra beklemeden muayene ve tedavi olmaya, poliklinikler önünde ayrılmış engelli oturma gruplarına, servislere çıkarken tutunma barlarına, engelliler için ayrılmış asansörlere ve hasta servislerinde oluşturulan banyo ve tuvaletlerdeki tutunma-destek barlarına varana dek pek çok alanda hizmet sunmuştu? dediler.


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ